Perussuomalaiset

Tapio Äyräväinen

Viiden pennin suutarit tekevät markan vahingon

6 kommenttia

Kaikkien muiden puolueiden paitsi perussuomalaisten kansanedustajat kumartavat Suomessa oleville laittomille maahantulijoille. Jos tarveharkinta kehitysmaiden työntekijöiden työluvista poistuu, lähtöpassit saaneille pakolaisille voidaan puljata työpaikkoja ja jokunen saa jäädä Suomeen.

Yli sadan kansanedustajan ryhmä on jättämässä lakialoitteen, jossa ehdotetaan työvoiman saatavuusharkinnasta luopumista. Asiaa ei käsitelty budjettiriihen yhteydessä. Saatavuusharkinnalla tarkoitetaan käytäntöä, jossa selvitetään ennen oleskeluluvan myöntämistä EU:n ulkopuolelta tulevalle työntekijälle, onko työmarkkinoilla jo saatavilla sopivaa työvoimaa.

Anna Kontula (vas) perustelee luopumista sillä, että ei ole olemassa näyttöä siitä, että saatavuusharkinta suojaisi kantaväestön tai maassa jo olevien työllistymismahdollisuuksia. Lisäksi lupaprosessi on pitkä, ja voi johtaa myös kielteiseen päätökseen. Nykyinen käytäntö voi myös hankaloittaa suuresti suomalaisyritysten mahdollisuuksia haalia osaajia Suomeen tai pitää osaavasta työvoimasta kiinni.

Kokoomuksen Juhana Vartiainen kannattaa myös saatavuusharkinnasta luopumista.

– Saatavuusharkinta vaikeuttaa työmarkkinoiden toimintaa myös työmarkkinoilla hyvin suoriutuvien henkilöiden osalta tämä hidastaa työmarkkinoiden normaalia toimintaa ja heikentää sekä kyseisen työntekijän taloudellista asemaa, että verotulojen menetyksen kautta julkistaloutta, hän perustelee.

Edustajien mielestä nykyinen systeemi altistaa vierastyövoiman myös hyväksikäytölle tai epäasialliselle kohtelulle työmarkkinoilla.

RKP, kokoomus, keskusta, vihreät, KD sekä muutamat sossut ja vassarit kannattivat aloitetta. Yksikään PS:n kansanedustaja ei kannattanut aloitetta, jonka tarkoitus on pitää laittomat maahantulijat Suomessa ja ajaa työntekijöiden palkkataso alas.

Mitään ei olla viime vuosikymmenten tapahtumista opittu.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Nimetön
#1

Joo, kyllä vähän ihmetyttää tämä kohkaaminen tarveharkinnan poistamisesta. Eikös Suomessa ole ollut tähän saakka vahva ammattiyhdistys- ja työväenliike, jotka ovat eittämättä tehneet paljon hyvää sen eteen, ettei ihmistä ihan pidetä orjana täällä ja että työehdot ovat kohtuulliset ainakin yleisellä tasolla. Koko ajan tuntuu olevan ilmassa sen hyvän purkamista ja sitä kautta koko suomalaisen työelämän alasajoa. Ihmetyttää, että päättäjillä logiikka pettää näin pahasti ja luulevat, että kaikella hyvän purkamisella saadaan Suomi kuntoon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

pax
#2

Maahan luodaan erikoismatalapalkkaisten markkinat. Halutaan työttömien reservi joka kilpailee entistäkin harvemmista työpaikoista.
Järjetöntä, kun palkalla ei elä tarvitaan tukia. Asumistukeakin saa kasvava joukko.
Kun vielä kaikki myydään ulkomaalaisille sijoittajille, verokikkailu kasvaa ja kaaos on valmis, valtio ei saa verotuloja ja lainaa otetaan lisää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Bussikuski cityssä
#3

Suomesta löytyy ammattihenkilöitä alalle kuin alalle. Esteenä on useasti palkkaus sekä työajat ja työolot. Turvallisuuskin.
Viro ja Venäjä ja muita euroopan kieliä kaikaa rakennystyömailla. Suomalainen on kortistossa… Poljetaanko palkkoja, etuja ym?

Bussikuskejakin on riittävästi omasta takaa jos/kun työolot ja -ajat ym bussikuskeille saadaan inhimillisiksi niin alalle on tungosta. Palkka ei ole heikko, työlot ja työajat sekä turvallisuus on. Mamut ovat siksi kuskin pukilla koska palkkoja ym etuisuuksia poljetaan. He ovat alalla myös siksi, ettei firmaa voida syyttää rasismista, syrjinnästä ym. Myös muun ammattitaidon puute pistää heidät ajamaan autoa. Ajomestarit kiroavat heidän työmoraaliaan, nopeaa maltin menettämistä sekä autoille sattuvia vahinkoja.

Puhun kokemuksesta koska vietän kuskin pukilla 12 tuntisia työpäiviä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Aivan naulan kantaan vaikken bussikuski olekaan! Taloyhtiömme remontissa oli suurin osa venäläisiä ja virolaisia työntekijöitä, jotka olivat siis aliurakoitsijan listoilla. En tietenkään mitään kysellyt, mutta mielessä kävi, että taitaa olla palkanmaksaja venäläinen tai virolainen yritys, ei taatusti ollut kyseessä Suomen palkkataso.
Jaksamista Sinulle bussikuski cityssä, nostan hattua että vielä jaksat sitä hommaa, että minä saan mukavasti edullisesti matkustaa. Surettaa juuri nuo mainitsemasi ajomestarien ongelmat, kyllä kasu-kuskit sentään suurimmaksi osaksi ovat pitkäpinnaisia ja pitävät autoista parempaa huolta – ja ennen kaikkea osaavat käyttäytyä. Omassa kotikaupungissani kysyin matu-kuskilta, että meneekö tämä bussi sitä tiettyä katua pitkin – matu-kuski ei vastannut mitään, tuijotti vain etulasiin vaikka auto oli siis pysäkillä pysähtyneenä. Jaa-ha, ei siis ollut oikein juttutuulella (asiakaspalvelu ei olisi voinut vähempää kiinnostaa).

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Luotan vain kotimaisiin firmoihin ja tekijöihin
#5

Teetin huoneistoremontin wc, apuk, pesuh ja sauna. Kilpailutin ensin. En ottanut halvinta jonka tekijät olisivat olleet ulkomailta. Olisi kotiavain annettava remontin 3 vkon ajaksi heille. Huh!
Valitsin täys-kotimaisen firman tekemään rempan. Kahden miehen lisäksi firman aliurakoitsijoina toimivat kotimaiset putki- ja sähköyrittäjät omilla toiminimillään.
Täysi kotimaisuus aliurakoitsijoineen ratkaisi valinnan.

Kaikki toimi nopeasti, luotettavasti ja jälki parasta tasoa. Yhtäkään tyhjäkäyntituntia ei ollut. Aikataulu piti.
Vuoden kuluttua oltiin pääfirmasta yhteydessä ja haluttiin tulla katsomaan kysellen onko takuukorjaus tarvetta.
Verotuksessa remppa huomioitiin mikä on tärkeä seikka.

Olisiko ulkomaalaisten kanssa näin hyvin mennyt? Minne olisi valittanut? Olisiko saanut kotital.vähennystä?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Kerro vielä firman nimi, kyllähän hyvää voi mainostaa! Jos itse joskus teetän remontin, toimin samoin, vain täyskotimainen kelpaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000