Perussuomalaiset

Tapio Äyräväinen

Vihapuheen haistava tekoäly

3 kommenttia

George Orwellin toisen maailmansodan jälkeen kirjoittamassa tieteiskirjassa Vuonna 1984 Orwell maalaa klassiseksi muodostuneen dystopian tulevaisuuden totalitaarisesta tarkkailuyhteiskunnasta, jota johtaa myyttinen ”Isoveli”.

Kirjasta ovat myös peräisin termit ”uuskieli” ja ”ajatusrikos”. Kyseisenlaista yhteiskuntaa kutsutaan orwellilaiseksi.

Kysymys kuuluu, elämmekö me jo nyt orwellilaisessa yhteiskunnassa, jonka nimi on Suomi?

Perussuomalaisten oululainen kaupunginvaltuutettu Sebastian Tynkkysen kuntavaalien aikana lähettämistä some-viesteistä on käynnistymässä poliisitutkinta, kertoo yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä. Asia vahvistetaan valtakunnansyyttäjänvirastosta, joka lähetti asian Oulun poliisille.

Vähemmistövaltuutettujen (Johanna Suurpää ja Eva Biaudet) aikaan tehtiin vuosikertomusten mukaan poliisille satoja ilmiantoja rasismista, joista tiettävästi yksikään ei johtanut langettavaan tuomioon. Biaudet yritti käydä vähemmistövaltuutettuna erityisesti perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen kimppuun, mutta ilmianto ei johtanut mihinkään.

Yhdenvertaisuusvaltuutetun uudessa ilmiannossa ei ole oikeastaan muuta uutta kuin se, että toimisto toimii korostetusti julkisuuden (Uusi Suomi -nettilehti) kautta Tynkkysen leimaamiseksi. Kirsi Pimiä on julistanut Tynkkysen syyllistyneen vaalikampanjassaan ”rasismiin” jo ennen kuin häntä vastaan on nostettu syytettä tai on edes käsitystä siitä, mikä mahdollinen rikos olisi ja mihin tekstiin perustuen.

Diktatuurimailla on käytössään vihapuhe-algoritmeja, jota tässä on ilmeisesti käytetty. Kun ne yhdistetään netin käyttöön liittyviin rajoituksiin, saadaan luotua tehokas verkkosensuuri, jolla kansa vaiennetaan.

Suomen meno on sairasta.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
Iloinen
#1

Tapio siltä näyttää, että sairasta on mutta kuinka sairasta ??! Kun epäkohdistakin kirjoittelu/puhuminen väännetään vihapuheeksi !!! Eikös nekin ole omalla tavallaan vihapuhetta ??! Hyökkäys on paraspuolustus!!?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Tulee välillä epätoivoinen olo kun ajattelee millaista aikaa elämme, meillä on sekopäinen hallitus joka vain kurjistaa suomalaista yhteiskuntaa ja yhä vain lisää matuja yritetään tänne saada loisimaan ja rötöstelemään. Ja sellaisen arvostelu on sitten vihapuhetta! Ja että on oikein keksitty konekin sitä seulomaan! Suvakkien hulluus menee vain pahemmaksi…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hemahema
Hämmentynyt
#3

”If you had asked me why I had joined the militia I should have answered: ’To fight against Fascism,’ and if you had asked me what I was fighting for, I should have answered: ’Common decency.”
George Orwell,
Hommage to Catalonia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000