Perussuomalaiset

Tapio Äyräväinen

Kaivoja Afrikkaan

Afrikan kaivoihin on tuhlattu rahaa täysin turhaan.

Afrikan vesihankkeisiin on hukattu jopa satoja miljoonia euroja, koska kaivojen ja jakelukanavien ulkomaiset rakentajat ja rahoittajat eivät ole piitanneet huollosta, moittii tänään julkaistu tutkimusraportti.

Brittiläinen tutkimuslaitos International Institute for Environment and Development laskee, että koko Afrikan alueella jopa 50 000 vedenjakelupistettä on lakannut toimimasta ylläpidon puutteen takia. Raportti penääkin nopeaa muutosta kehitysavun toimintatapoihin.

– Ei riitä, että porataan kaivo ja lähdetään pois. Vesihankkeet tarvitsevat pitkäaikaista huoltoa ja seurantaa, ja paikalliset yhteisöt on sitoutettava mukaan työhön. Muuten se on kuin heittäisi rahaa kaivoon, sanoi raportin tekijä Jamie Skinner.

Skinner ottaa esimerkiksi Senegalin Kaolackin alueen. Avustusjärjestö Caritas on rakentanut sinne 1980-luvulta lähtien 52 vesipistettä, joista enää kolmisenkymmentä toimii.

On tämä uskomatonta touhua. Valkoisen miehen pitää mennä rakentamaan kaivoja Afrikkaan paikoille, josta ihmisrotu on kotoisin. Kun kaivot ovat valmiita, afrikkalaiset eivät välitä pitää niistä edes huolta vaan ovat mieluummin ilman vettä tai hakevat kaiken käyttövetensä jostain likaisesta lätäköstä.

Kysymys ei ole mistään muusta kuin viitsimisestä, joka kuuluu kuulemma afrikkalaiseen luonteeseen ja mentaliteettiin. Minä nimitän sitä yksinkertaiseksi laiskuudeksi ja välinpitämättömyydeksi.

Ja suomalaiset suvakit ottavat näitä ihmisiä sumeilematta Suomeen muka paikkamaan karjuvaa työvoimapulaa, joka uhkaa meitä aivan nurkan takana.

Voi pyhä yksinkertaisuus tätä touhua.

Sama koskee käymälöitä. Suomessa vaikuttaa sellainen puulaaki, jonka nimi on Käymäläseura Huussi. Se rakentaa Afrikkaan käymälöitä, joita kukaan ei koskaan käytä.

Tarja Halonen kutsui Huussin edustajan linnanjuhlille viimeisenä itsenäisyyspäivävuotenaan. Hänen afrikkalainen poikaystävänsä pahoinpiteli palkkioksi linnan läheisyydessä sijainneen ravintolan portsarin, kun tämä ei päästänyt häntä sisälle voimakkaasta humalatilasta johtuen. Ihqua kiitollisuudenosoitusta.

Jutun lähteenä on käytetty Kalevaa

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000