Perussuomalaiset

Tapio Lämsä

Rinteen pottukellari Sipilällä – lisänä punavihertakiaiset

Se on sitten demarien puheenjohtaja Antti Rinne julkaissut hallitusneuvotteluihin lähtevät puolueet. Ja mukanahan on demarien lisäksi keskusta, vihreät, vasemmistoliitto ja RKP. Ulos jätettiin vaalivoittajat perussuomalaiset ja kokoomus. Ja kyllähän se homma menee nyt sillä tavoin, että tällä hallituspohjalla Antti Rinne pyyhkii vaalituloksella takapuoltaan. Jos rökäletappion kärsinyt kepu on mukana hallituksessa, niin kyllä silloin on äänestäjien kuluttajansuoja kärsinyt viimeisimmän inflaation. Tätä ei voi kiimaisinkaan punavihreä tai kepulainen kiistää.

Mitä tähän mennessä on sitten tapahtunut? Rinnehän laittoi ensin kysymyksensä kaikille puolueille, josta oli perussuomalaisten jättäminen hallituksesta pois ounasteltavissa. Kysymyspumaska oli sellainen. Jussi Halla-aholle ja puolueen neuvottelijoille on oikeasti nostettava hattua – meidän antamat vastaukset olivat järkeviä. Tämän jälkeen eduskunnassa alkoi RKP:n aloitteesta tuolileikki, joka oli kyllä syötetty suoraan punavihreästä koalitiosta. Tällä pyrittiin leimaamaan perussuomalaiset yhteistyökyvyttömiksi äärioikeistolaisiksi. Hieman oikeistolaisilla mausteilla perussuomalaiset voi olla maustettu, mutta äärioikeistoa – mitä sitä tyhjää. Mutta tässäkin on nähtävissä demarien ja punavihreän koalition pyrkimykset. Saada pystyyn punavihreä hallitus – vasemmistokepun pönkittämänä. Ja tämä olikin sitten lopputulos – kuten minä ja moni muu persu jo ounastelikin puolueen johdon kera. Ja samalla vaalien tuloksella siis pyyhittiin lattiaa.

Koko prosessi kertoo kaiken suomalaisesta hallituksenmuodostuksesta – lähes mikä puolue tahansa voi muodostaa aivan toisen laidan puolueen hallituksen. Samalla siellä joku puolue hävittyään pystyy tekemään totaalisen kameleonttimuutoksen ja esimerkiksi nyt kepun tavoin muuttumaan täysin vasemmistolaiseksi punavihreitten pönkkäpuolueeksi. Äänestäjien kuluttajansuojan ja demokratian kannalta tämä touhu on täyttä vaalien halveksimista. Siitä ei vaan päästä yli eikä ympäri.

Mitä nyt sitten tämän hallituksen politiikka tulee mahdollisesti olemaan? Merkkien perusteella hyvin punavihreää. Ilmastokouhkaaminen saa jatkoa, haittamaahanmuuttoa edistetään, sananvapauteen puututaan, EU:n suuntaan tullaan huohottamaan, Suomesta pyritään entistä kiivaammin tekemään koko maailman sosiaalitoimisto, suomalainen työ ja yrittäjyys unohdetaan, verot nousee jne. jne. Eli juuri suomalaisten kannalta karmea lopputulos. Tähän verraten edellinen kokoonpano oli kuoropoikia.

Kotipaikkakunnallani Kuusamossa muuten on ollut nähtävissä jonkinlaista sapelinkalistelua kepun ja vihreitten ek-vaaliehdokkaitten välillä – erityisesti kaivosjuttuihin liittyen. Vihreitten kellokashan tuntuu olevan kaikkea vastaan ja esittävän kaikenlaisia lisämenoja miettimättä sen kummemmin hintalappua. Mihinkään ei ole saatu hintalappua – vaikka ideoita vihreä ideariihi työntää jatkuvalla syötöllä. Taitaa se laskutaito olla aika heikolla tasolla. On odotettavissa mielenkiintoiset ajat seuraavien kuntavaalien lähestyessä – tuleekohan mahdollisesti täällä kovatkin hallituksen sisäiset sapelinkalistelut kepun ja vihreitten välillä? Muuten – edustamani perussuomalaiset tulevat esittämään niissä omat järkiteesinsä myös Kuusamossa. Elinvoimaa tänne koilliskairalle tarvitaan!

Loppukaneettina – Rinteen pottukellarihallitus tai hillopurkkihallitus tulee tekemään aikalailla hyvin suomalaisvihamielistä politiikkaa. Sen voi jo aistia nyt. Muuten – menkäähän sankoin joukoin EU-vaaleissa uurnille. Nyt on aika laittaa liittovaltiokehitykselle stoppi ja aloittaa EU:n purkaminen. Siitä se lähtee!

Osallistu keskusteluun!


17 kommenttia
Jörgen Jörgensen
Vihainen
#1

Et kai aikuinen mies kuvittele, että EU parlamentti ja varsinkaan sen 13 suomalaismeppiä (751:stä) mitään liittovaltiokehitystä estävät? Parlamentti on komission ja ministerineuvoston rinnalla EU asioiden hoidossa pelkkä keskustelukerho. On sitäpaitsi muistettava, että eivät mepit kotimaansa asioita parlamentissa aja, vaan lähinnä sen monikansallisen ryhmittymän, johon aikovat sijoittua.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Vihaisessa tunnetilassaan Jönssi ei vihapuheessaan osaa nähdä realiteetteja. No mä vähän rauhoittelen sua. Katsos EU:n parlamentti on just sellainen toimielin, joka mm. ÄÄNESTÄÄ lakien läpimenosta, just niin kuin Suomessakin, tosin meillä parlamenttia sanotaan eduskunnaksi. No koska EU:n parlamentissa on 751 jäsentä (tässä vielä britit mukana) niin siksi siellä on tärkeää muodostaa blokkeja samanmielisten kanssa, jotta saadaan just enemmän sitä vaikutusvaltaa. No nyt kun juuri on EU-vaalit ovella niin totta kai kannattaa äänestää Suomessa PS-ehdokkaita, jotka sitten tekevät yhteistyötä muiden kansallismielisten kanssa, joita Euroopassa alkaa löytyä jo siinä määrin, että vaikutusvaltaa ON. EU-politiikka vaikuttaa suoraan Suomenkin kotimaan asioihin, joten mepit olemalla hereillä ja äänestämällä oikein, tekevät myös kotimaamme asioihin vaikuttavaa politiikkaa. Ymmärsitkö?? Vai etkö vain halunnut?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

werner
Hämmentynyt
#7

Asioiden näin ollessa, niin eikö nyt ole viisainta erota EU:sta mitä nopeammin niin sen parempi?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#2

Jönssi oli aivan oikeassa parlamentin asemasta EU:ssa. Parlamentillä ei ole lainsäädäntövaltaa EU:ssa!!!. Parlamentti vain kommentoi komission esityksiä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tietoa parlamentista
#3

Euroopan parlamentin verkkosivustolla:

”Euroopan parlamentti voi hyväksyä tai hylätä säädösehdotuksen tai ehdottaa siihen muutoksia. Komissio ei ole juridisesti velvollinen noudattamaan parlamentin lausuntoa, mutta unionin tuomioistuimen oikeuskäytännön mukaisesti se ei voi tehdä päätöstä ennen kuin se on saanut lausunnon.”

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#4

Mitä ne parlamentaarikot sitten siellä tekevät? Vastaus: Kuuntelevat lobbareita ja päättävät kuka on ns. tehnyt parhaan tarjouksen ja äänestävät sen mukaan lausuntoäänestyksessä. Lissabonin sopimuksessa sovittiin, että on sallittua lobata parlamentissa ilman, että siitä täytyy tehdä mitään ilmoitusta kenellekään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Kuulostaa todella demokraatiselta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000