Perussuomalaiset

Tapio Lämsä

Ilmastohumppaajat – turpeen käyttöä ei pidä kieltää

3 kommenttia

Tuossa on vaaliteltoilla tullut muitten asioitten lisäksi puheeksi usein turpeennosto ja -polttaminen. Sitähän vihervasemmiston kellokkaat ovat kieltämässä radikaaleimmilaan jo vuoteen 2025 mennessä ja kepu-kokkari-yhdistelmällä lienee tavoitteena sama asia. Syynä kuulemma on ilmastonmuutos ja se, että turve ei olisi uusiutuva luonnonvara. Jossain välissä myös tuodaan esille vesistöjensuojelu, mutta humppa on kuuleman mukaan se pääsyy. Moni on teltoilla ihmetellyt tätä kieltämistä ja niin teen itsekin.

Erityisesti Pohjois-Suomessa turpeennosto on kohtuullisen suuri työllistäjä ja kielto tekisi tänne taas kerran työttömien armeijaan tuhansia lisää. Samalla yrityksiä laittaisi lapun luukulle melkoinen läjä ja miljoonien investoinnit per firma olisi tyystin kankkulan kaivoon mennyttä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että nämä yritykset ovat hoitaneet ympäristöasiansa kohtuullisen hyvin ja muutenkin esim. kaukolämpölaitosten energianlähteen saanti vaikeutuisi. Ei päätä eikä häntää!

Jos puhutaan esimerkkinä turpeen ilmastovaikutuksista, niin tällä hetkellä turvetta nostetaan noin 25 miljoonaa kuutiometriä ja turpeenmuodostus on noin 40 miljoonaa kuutiometriä. Tämä jo kertoo suoraan, että ala on tällä hetkellä hiilineutraali. Kaiken päälle Suomen soista on turvetuotannossa noi 0,5 prosenttia eli häviävän pieni määrä. Turvetuotanto on huippuvuosista vähentynyt kohtuullisesti ja sekin tekee siitä entistä hiilineutraalimpaa (jos tällä hiilineutraaliudella on tässä mittakaavassa mitään meritystä). Tämänkin takia turvetuotannon lopettaminen kuulosta kohtuullisen typerältä liikulta.

Tämä ilmastohumppaajien intohimo kieltää turpeenkäyttö nyt kivihiilen jälkeen on jälleen kuristusotteen kiristämistä suomalaisen elinkeinoelämän ja suomalaisten kuluttajien kurkulla. Tässäkään humppaajat eivät ota huomioon sitä, että turvetta muodostuu koko ajan enemmän kuin sitä otetaan käyttöön. Samalla humppaajat vastustaa muitakin energianmuotoja – kuten ydinvoimaa, puunpolttoa jne. jne. Ei Suomeen energiaa saada tuotettua pelkällä biokaasulla, ylituetulla tuulivoimalla tai aurinkoenergialla. Siksi kaikista energianmuodoista pitää pitää kiinni tuontikivihiiltä lukuunottamatta. Mutta senkin kiellossa ollaan liian yli-innokkaita.

Jos tämä punavihreä kieltomentaliteetti tyyliin STASI leviää koko energiantuotantoon ja energian hinta nousee älyttömästi – niin se iskee raakalla tavalla koko suomalaiseen yhteiskuntaan. Moraaliposeerauksen takia ollaan siis valmiita tekemään mitä päättömämpiä ratkaisuja ja samalla liputetaan loppukin tuotanto Suomesta – erityisesti Pohjois-Suomesta pois. Voi todeta – ettei Suomi tule ikinä elämään millään kiinalaisille tarjottavilla sittisontiaisen näytöskierroksilla tai haittamaahanmuuton edistämisillä.

Perussuomalaiset puolustavat viimeiseen asti suomalaista elinkeinoelämää ja kantasuomalaisia. Turpeentuotanto on erityisesti Pohjois-Suomessa tärkeä toimiala ja se edistää suomalaista energiaomavaraisuutta. Sen takia turvetta pitää saada käyttää jatkossakin. Suomalainen teollisuus on jo itsessään ympäristöteko. Äänestetään siis Suomi takaisin tässäkin asiassa. Jotain rajaa – Sinä päätät!

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Joku Toinen
Utelias
#1

Joo joo, tuvetta kasvaa enemmän kuin sitä soilta nostetaan. Ehkä. Olisi kiva tietää miten turpeenmuodostus lasketaan. Jos sitä todella kasvaa enemmän kuin sitä nostetaan kaikki on hyvin. Mutta tarkkaa ja perusteltua tietoa tarvitaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jotain rajaa
#2

Kerropa omin sanoin mitä noista soista nousee ilmaan

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Opa
Hämmentynyt
#3

Käykääpäs katsomassa minkälaista p#skaa noista valuu vesiin, ilmasto on sivuseikka.
Ja montaa konetta ajaa jo ”keskieurooppalainen”, työttömyyskortti on turha.
Muuten intressit kohtaa mutta tässä puolueen linja aivan päin p#rsettä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000