Perussuomalaiset

Tapio Äyräväinen

Vaalilupauksia

Valtiovarainministeri Antti Rinne väittää, että ensi vuonna valtion velkaantuminen taittuu ja Suomi ottaa uutta velkaa ”vain” neljä miljardia jo tavaksi tulleen seitsemän miljardin sijaan.

Työttömyyttä Rinne pitää edelleen suurena ongelmana, mutta hänen käsityksensä siitä, mitä työttömyydelle pitäisi tehdä, on kummallinen. Työttömyys Rinteen mukaan lisääntyy, mutta myös avointen työpaikkojen määrä kasvaa. Kysymys on työnhakijoiden ja työpaikkojen kohtaamisongelmasta.

Rinteestä kyse on lähinnä siitä, että pienten ja keskisuurten yritysten on vaikea saada rahoitusta ja päästä kansainvälisille markkinoilla. Vientiä pitäisi saada lisää.

Rinne on totaalisen pihalla tai sitten hän puhuu kannatuksen menettämisen pelossa muunnettua totuutta. Työpaikkoja ei synny lisää vaan esimerkiksi kaupan ala on arvioinut, että ensi vuonna sieltä katoaa 9 000 työpaikkaa. Ravintola-alan liikevaihto on tänä vuonna syöksynyt 50 prosenttia, johtuen pääosin kahdesta seikasta, siitä, etteivät yritykset enää käytä hotelli- ja ravintolapalveluita entiseen malliin sekä siitä, että venäläisten Suomen matkailu on romahtanut.

Kun samaan aikaan yrityksiä, juuri niitä PK-sektorin yrityksiä, karkaa Suomesta muun muassa Viroon, talous ei suinkaan kasva vaan supistuu. Yritysten kilpailukyky Euroopan korkeimman kokonaisveroasteen takia on käytännössä nolla. Sen seurauksena PK-sektorin yrityksiä lopetetaan Suomessa enemmän kuin koskaan aikaisemmin ja uusia perustetaan vähemmän kuin aikaisemmin.

Venäjän tulevat EU:hun ja siten myös Suomeen kohdistuvat pakotteet tulevat jyrsimään ulkomaankauppaa. Jos toveri Putin toteuttaa uhkauksensa siitä, ettei Venäjän ilmatilassa saa enää lentää, muun muassa Finnair joutuu pistämnään lapun luukulle, koska Finnairin lähes ainoa kilpailuvaltti ovat Kaukoidän lennot.

Jos Suomen valtiovarainministeriön matemaatikot ovat tällä tavalla toivomusten lähteellä, eivätkä ymmärrä kylmiä lukuja, niin Suomen konkurssi on lähempänä kuin osaamme arvatakaan.

Eikä siihen tarvita edes EU:n ja euron apua vaan me teemme sen ihan itse.

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000