Perussuomalaiset

Tapani Mäki

KOTIHOIDONTUEN POISTAMINEN OLISI JÄRJENVASTAINEN !

A-TALK:n (Yle 28.1.2021) puheenjohtajien tentissä oli esillä yhtenä aiheena kotihoidontuen mahdollinen poistaminen. Perustana tälle oli työ- ja elinkeinoministeriön asettama tutkijaryhmän esitys kotihoidontuen poistamista keinoksi työllisyyden kohentamiseksi. Ryhmän näkemyksen mukaan vauvaikäisen lapsen kotona olevan vanhemman tulonlähteen katkaiseminen lisää työllisyyttä pitkällä aikavälillä jopa 10 000 hengellä.

Hallitus poisti jo eläkeputken työllisyyden nimissä. Nyt halutaan samoin perustein iskeä lapsiperheisiin. Kummatkin ovat harhaa ja lisäävät ongelmia molempiin elämän olosuhteisiin. Näillä toimilla ja päätöksillä lisätään työttömyyttä, ei työllisyyttä. Väite, että kyseisen tulonlähteen lopettaminen pakottaa töihin on järjenvastaista. Perhe-etuuksien tarkoitus on mahdollistaa lapsen hoito kotona. Kyse on arvovalinnasta ja lapselle hyvin tärkeästä asiasta.

Olen esittänyt mm. Keski-Suomen maakuntavaltuustossa huoleni syntyvyyden laskusta, joka on valtakunnallinen. Tämän on todenneet useat eri tahot. Syntyvyyden laskua valitetaan, mutta teot ovat päinvastaiset. Jos syntyvyys halutaan oikeasti nousuun, Suomen on ehdottomasti lopetettava lapsivastainen toimintatapa perheitä koskevissa kysymyksissä.

Vanhemmat tekevät merkittävän palveluksen yhteiskunnalle kasvattaessaan lapsiaan, sillä lapset ovat ennen kaikkea toimivan yhteiskunnan elinehto. Koti ja perhe ovat yhteiskuntamme peruspilareita. Tämän tulisi näkyä myös päätöksienteoissa. – Missään olosuhteissa ei ole järkevää tehdä lisää työttömiä ns. uudistuksilla. Siinä sahataan Suomen omaa oksaa poikki.

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Hämmentynyt
#1

Olen myös kovin huolestuneena ihmetellyt ns eläkeputken poistamisen työllisyysvaikutuksia. Toki yrityksille on nykyään ollut helpompaa irtisanoa vanhoja työntekijöitä jos he ovat päässeet putkeen. Nykyisin vaan työelämässä on raakaa peliä jos yrityksessä on irtisanomistarpeita sieltä myös irtisanotaan se on sitten joko nuorempi tahi vanhempi, ei siinä työllisyys lisäänny.
Perhe-etuuspolitiikka tuntuu olevan aina käymistilassa, tuntuu että se on yksi turvallisimmista vaaliaiheista, koska aina ollaan uudistamassa. Nuorin lapseni on kahdeksan vuotta ja silloin olin hyvin tyytyväinen perheemme saamiin vanhempainvapaisiin ja myöhemmin kotihoidontukeen. Tämän jälkeen olemme molemmat vanhemmat työllistyneet ja jatkaneet tyytyväisinä veronmaksajina, mutta tuo aika oli tärkeää, kun saimme yhteiskunnan tuen pienen lapsen kanssa. Näihin ei pitäisi koskea ja joskus pitäisi miettiä mihin ollaan tyytyväisiä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Työttömyys on matkalla kohden miljoonan työttömän rajaa. Oleellista on se, kuka maksaa työttömät liki eläkeiässä olevien työttömyyspäivärahat ja toimeentulon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen.
Iloinen
#2

Hei. Henkivalloista on kysymys. Hallituksella, kun lopputulema on asioissa ollu useinkin perkeleestä, niin se on: purkuhenki sille, mitä JeesusHenki on saanut aikaisemmin aikaiseksi. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#3

Hei. Kiitos Tapanikin. Henkivalloista on kysymys. Hallituksella, kun lopputulema asioissa on ollut useinkin perkeleestä, niin se on: purkuhenki kaikelle sille, mitä JeesusHenki on saanut aikaisemmin aikaiseksi. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

KORONA-AIKA on väärä aika lyhentää kotihoidontuen kestoa!

NYT on yksinomaan hyvä mitä pidempään pikkulapset ja heidän äitinsä/isänsä pysyy kotona, poissa tartuntaa levittävistä yksiköistä kuten mahdollisesti päiväkodit ja työpaikat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000