Perussuomalaiset

Tanja Aidanjuuri

Naistenpäivä! Miksi?

8.3. vietämme kansainvälistä naistenpäivää!

Omalta osaltani haluan toivottaa kaikille naisille erittäin hyvää naistenpäivää! Mielestäni jokainen nainen on kaunis, arvokas ja ansaitsee tulla hyvin kohdelluksi, eikä tämän arvostuksen saaminen katso ikää, asemaa, syntyperää tai mitään muutakaan.

Luulen, että ennen kun pääsen kirjoitukseni loppuun, on jossain joku miehen turjake kommentoinut tätä aihetta ja valittanut miksi miestenpäivää ei juhlita samalla tavalla kuin naistenpäivää. Suodaan se oikeus hänelle.

Suomessa naistenpäivää on vietetty vuodesta 1990, mutta tasa-arvokysymysten tullessa enemmän arkipolitiikkaan vasta viimeisten vuosien saatossa, tämä aihe on aiheuttanut keskustelua isommassa mittakaavassa.

Miksi sitten olisi väärin juhlia naisia ja naiseutta? Miksi olisi väärin ostaa omalle kumppanille tai ystävälle kukkia naistenpäivänä?

Naiset ovat läpi historian joutuneet taistelemaan omista oikeuksistaan. Ei ole montaakaan vuosisataa kun miehet kirkossa ovat ylipäänsä tulleet lopputulokseen, että naisilla on edes sielu. Puhumattakaan naisten äänioikeudesta. Tällä hetkellä joissain hyvinkin konservatiivisissa maissa naistenpäivä on palkallinen vapaapäivä. Olemme päässeet siis jo hyvin pitkälle.

Voi olla utopiaa tavoitella yhteiskuntaa, missä mies ja nainen olisivat täysin 100% samalla viivalla. Nainen on rakenteeltaan heikompi ja vain harva nainen pärjäisi vaikkapa tappelussa miestä vastaan. Miksi tästä tarvitsee edes käydä keskustelua?

Täydellisen tasa-arvon jahtaamisen sijaan voisi olla parempi idea juhlia tätä sukupuolten eroa ja löytää ne parhaat puolet ja vahvuudet, että voisimme toimia yhdessä paremmin ja kunnioittavammin paremman huomisen puolesta. Ehkä tämä onkin se naistenpäivän sanoma, mikä helposti hukkuu rivien väliin ja hyvien aikomusten alle.

Jokainen on tärkeä ja kaunis, ketään ei saa syrjiä syntyperän, uskonnon, seksuaalisen suuntautumisen, vamman tai minkään muukaan asian takia.

Vielä kerran haluan sanoa oikein hyvää naistenpäivää kaikille naisille, ollaan ylpeitä naiseudestamme!!!!

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Perusnaisille
#1

Suomi tarvitsee talouskasvua ja elintasoloikan. Kansallisvaltio on luotava uudelleen antaen demokratialle perussuomalaiset kasvot.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Myös Sinulle Tanja hyvää naistenpäivää – ja etenkin hyvää matkaa eduskuntaan!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kukkahattutäti
#3

Tolkkua tämä friikkishow tarvii.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000