Perussuomalaiset

Tanja Aidanjuuri

Sano EI liian kunnianhimoiselle vihreälle siirtymälle

Kohtuuhintainen sähkö on yksi hyvinvointivaltiomme peruspalvelu, siinä samassa missä muutkin hyvinvointivaltion palvelut. Sähkö on modernin yhteiskunnan välttämättömyys.

Lämmitämme ja valaisemme kotejamme, teemme ruokaa, saunomme ja käytämme tietokonetta. Puhumattakaan yrityksistä, työnteossa tarvitsemme myös sähköä.

Samanaikaisesti osa vihreistä poliitikoista on ottanut sähkön propagandavälineeksi, keskustelut ilmastosta on käyty pelkoja lietsomalla. Nuoret ovat alkaneet kärsimään ”ilmastoahdistuksesta”. Pahinta on se, että vihreät ovat saaneet myös muut puolueet puolelleen tähän hulluuteen. Toki lähestyvät vaalit herättelevät osaa poliitikoista ottamaan etäisyyttä ”vihreä siirtymä” ajattelusta.

Lopputulema kuitenkin on, että sähkölaskut ovat kasvaneet katastrofaalisesti ja koko tilanne on täysin räjähtänyt käsiin. Suurin syy tähän on kiilusilmäinen tavoite: ”vihreä siirtymä”.

Toki Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja siitä seurannut talous- ja pakotesota on aiheuttanut Euroopassa paniikkia energiansaannista. Tämäkin olisi ollut estettävissä, mikäli emme olisi näinkin kauan tukeutuneet Venäjältä tulevaan energiaan, omavaraisuudesta on puhuttu jo vuosien ajan. Kuitenkin kaikki se puhe on mennyt kuuroille korville.

Vihreän siirtymän utopistinen aikataulu on kuitenkin nyt realisoitumassa, emme voi saavuttaa sitä siinä ajassa missä ylikunnianhimoiset tavoitteet ovat asetettuna nyt. Olemme pahasti jäljessä. Vetyteknologia, pienydinvoimalat, tuuli- ja aurinkovoima ovat todellisuutta, mutta vasta tulevaisuudessa.

Tämä ajattelu on realismia, emme saavuta edellä mainittuja asioita vihreälle siirtymälle asetetuissa aikatauluissa.

Saavutamme kuitenkin sen, että ajamme kansan köyhyyden partaalle.

Kaiken tämän hulluuden keskellä muistutan, että koko EU:n hiilidioksidipäästöt ovat vain 8 prosenttia koko maailman päästöistä.

Kohtuuhintainen sähkö on oltava peruspalvelu. Sähkön hintaa on saatava alemmaksi.

Virossa on toimittu mallikkaasti, valtio otti viime talvena vastuulleen 50-100 prosenttia kotitalouksien ja yritysten sähkönsiirtomaksusista.

Viimeisenä haluan vielä nostaa esille päästöoikeuksien hinnat. Ennen koronaepidemiaa hinnat olivat vajaa 30 euroa/ hiilidioksiditonni ja nyt hintataso on noussut 80-90/euroa hiilidioksiditonni. Tämä on nostanut sähkön markkinahintaa kaikkialla EU-maissa, tämän seurauksena myös kotitalouksien asumiskustannukset ovat moninkertaistuneet. Tästä emme voi syyttää Venäjää. Venäjällä ei ole mitään tekemistä päästökaupassa.

Tämä on siis tehty poliittisilla päätöksillä, poliittisilla päätöksillä tämä pitää saada myös kuriin.

Esteenä kuitenkin on kunnianhimoinen vihreä siirtymä!

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Kivikausi odottaa
#1

Ilman sähköä meiltä loppuu koneet, joilla tehdään koneita, joilla tehdään aurinkopaneeleita, tuulivoimaloita, ruokaa ja pidennetään pakastimilla tai kylmän avulla niiden säilyvyyttä, kaupoissa ja kotona. Koko maailma pysähtyy varsin pian sähkön loputtua. Ilman sähköä ei myöskään junat kulje, ei ratikat tai ladata sähköautoja, joita niitäkään ei voi valmistaa ilman koneita, jotka on valmistettu sähkökoneilla jne. Voidaanhan me palata toki kivikaudelle, jota vihreät toivovat, ja demarit yhdessä vihreiden kanssa suorastaan vaativat sähkötöntä maailmaa, muka energiavapaata maailmaa, jossa fossiiliset atomit ovat saaneet virrata vapaana, vihreät vaativat atomien pysäyttämistä. Mahtaa siinä vihreitä ottaa päähän, kun palaamme kivikaudelle, millaisia työkaluja käyttää kivikauden hammaslääkärit, kun ei ole edes sähkövaloa hampaiden irrottamiseen kivityökaluilla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Hallitus ja Harakka kehuu kuinka paljon Sähköautoja on myyty ja näin sähkön kulutusta lisätty räjähdysmäisesti (yksi lataus vie 90 kw sähköä)

Samaan aikaan Halitus suunnittelee kansalle sähkönkäytön rajoituksia sanotaan että pitäs viluissaa ja paskasena olla siis pudottaa asuntojen lämpötilaa ja vähentää suihkussa käyntejä !
Ajatelkaa pudottaa anergia tehokkaiden asuntojen lämpötilaa samaan aikaan kun valtion tuella myydäämn eristämöttömiä sähkönsyöppö autoja joiden kulutuksella ei ole mitään rajaa !!!!

Samaan aikaan Suomessa eläkeläiset on menossa konkurssiin sähkölaskujen takia !

HULLUA HOMMAA !

Persujen pitää vaatia sähkö autojen käyttökieltoa välittömästi niin pitkäksi aikaa että maassa tuotetaan sähköä kohtuu hintaan yhtäpaljon kuin sitä kulutetaan !

Kaikista hulluinta on että vientiteollisuudessa joudutaan rajoittamaan tuotantoa sähkön hinnan takia !!!

HULLUA HOMMAA !

SÄHKÖAUTOT ON SUURIN SYY TÄHÄN HULLUUTEEN !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Toinen syy on Tuulivoimalat jotka kuorii kermat kakusta päältä ja pyörii silloin kun huvittaa kun sähköä vähiten tarvitaan…

PERSUJEN PITÄÄ VAATIA TUULIVOIMATUOTTAJILLE PAKOLLISTA SÄÄTÖENERGIA TUOTANTO PAKKOA !

Siis että ne tuottaa sähköä myös silloin kun sitä eniten tarvitaan ja käytetään,mm. kovilla pakkasilla jolloin maassamme on sähköstä kaikista kovin pula ja pörssi hinnat taivaissa.
Tehkööt saatana vaikka Diesel voimaloilla jos ne ei muuten osaa eikä kykene !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Persujen on ehdotettava että Kollaja allas rakennetaan heti !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Ei vesivoima juuri ratkaise sähkön riittävyyttä, miljoonan sähköauton lataukseen pitäisi tehdä voimaa tai varausta . noin 4,5 Olkiluodon uuden voimalan verran. Talvella vesivalumat vähenevät reippaasti, samalla kun sähkönkulutus kasvaa maksimiinsa. Pakkaskausilla tuulivoimalat lakkaavat tuottamasta, ja niihin on jopa ohjattava lämmityssähköä, jotta ne eivät vaurioidu. On vain toivottava, että sähköautot eivät lisäänny ainakaan kymmeneen vuoteen, jos tuokaan aika riittää lisäydinvoiman lisärakentamiseen. Talvella jokainen aurinkovoimala on lumen peitossa, ja mitäpä niitä auraisi, kohta sataa lunta lisää, ja paistaako aurinko ollenkaan tai antaako paneelit edes watteja päivän mittaan, eli aurinkovoima nimellistehona on silkkaa huijausta. Aurinkovoimaa mainostetaan keskikesällä hyvässä auringonpaiseessa, absoluuttista huijausta, johon moni lankeaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Kaikkein suurin ympäristöteko on kansankurjistajahallituksen kaataminen ja vihreän puolueen lakkauttaminen. Tulevaisuudessa yhtäkään näistä sekoilija-akoista ei saa päästää mihinkään päättävään asemaan. Potku persukselle olisi se mitä nämä ansaitsevat!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000