Perussuomalaiset

Tanja Aidanjuuri

Kansanedustajan velvollisuuksista

Vaalit lähestyvät ja kansanedustajat ja kansanedustajaehdokkaat ovat aloittaneet kampanjoimaan ja tekemään myös monia lupauksia.

Kaikki tämä etuoikeus ja valituksi tulemisen huuma on saanut hetkittäin unohtamaan sen, miksi tätä työtä on alunperin halunnut lähteä tekemään. Helposti ajautuu ajattelemaan, että vaikkapa kuvissa poseeraaminen arvostettujen ja ”korkeassa asemassa” olevien kanssa, on tärkeydessään lähes ylivoimaista. En haluasi olla sellainen! Miksi en pitäisi kaikkein tärkeimpänä olla niiden ihmisten kanssa kuvissa, ketkä tarvitsevat tämän työn ja sen tulokset oman elämänsä helpottamiseen ja auttamiseen?

Usein tuntuu unohtuvan valitettavan monelta kansanedustajalta, mitä tuo nimi ja titteli itsessään pitää sisällään: Olet siellä edustamassa ihmisiä ketkä sinut ovat sinne äänestäneet. Kumpi näistä sanoista unohtuu ensimmäisenä? Kansa vai edustaja? Puhut heidän äänellään ja ajat heidän asioitaan. Korkean aseman saavuttaessaan ja palkan noustessa tarpeettoman suureksi kokemukseen nähden, usein unohtuu millaista on olla ja elää ihan ”tavallista arkea” ja taistella niiden tavallisten ongelmien parissa. Millaista on miettiä jokaisen palkkapäivän jälkeen? Millä rahalla sitä ostaa ruokaa ja miten priorisoida kumpi on tärkeämpää ruoka vai lapselle uudet kengät? Monilla matalapalkkaisilla aloilla rahaa jää käteen hädin tuskin 1300 euroa kuukaudessa, mistä menee noin 75-80% laskuihin ja asumiskustannuksiin. Kyllähän sillä rahalla selviää, mutta tiukille se totta kai menee.

Olen koko aikuisikäni tehnyt kahta tai useampaa työtä rinnakkain. Välillä oma jaksaminen on ollut todella koetuksella, loppuunpalaminenkaan ei ole ollut kaukana. Olen ollut onnekas, koska perheeni on aina ollut tukemassa. Kaikille tämä ei tietenkään ole itsestäänselvyys. Kuitenkin lapseni syntymän jälkeen, olen saanut vielä yhden riittämättömyyden tunteen lisää; tunne että on huono vanhempi. Joudun olemaan työni takia poissa kotoa joskus pitkiäkin aikoja. Tiedän, että kyse on myös omasta valinnasta, mutta kuinka muuten voimme selvitä kaikista laskuista, ellemme käy töissä ja ansaitse elantoa. Suo siellä, vetelä täällä. Tämä on se normi mitä nykyinen yhteiskunta meille asettaa.

Usein minulta kysytään, miksi olen sitten lähtenyt politiikkaan mukaan. Vastaukseni on hyvin yksinkertainen: Pystyn hyvin samaistumaan siihen tilanteeseen missä ja minkä kanssa niin moni taistelee päivittäin. Se on myös minun arkeani. Taistelen samojen ongelmien kanssa päivittäin ja se ei ole helppoa kenellekään. Tähän jatkuvaan tilanteeseen olisi tartuttava hanakammin. Emme voi antaa hallituksen heikentää meidän tavallisten työtätekevien kansalaisten asemaa entisestään. Kenellekään en voi luvata mitään, mitä en pysty pitämään. Se olisi takinkääntöä ja suora vale. Tiedämme kaikki, kuinka valitettavan vähän yksi ihminen voi vaikuttaa, mutta tiedämme myös kenessä on se todellinen voima muutokseen. Se voima on meissä ihmisissä yhdessä! Yhdessä me voimme saada äänemme kuuluviin ja yhdessä voimme saada todellisia muutoksia aikaan.

Haastan teidät hyvät ystävät, kertokaa mihin asioihin juuri Sinä kaipaat muutosta nykyisessä Suomessa? Kertokaa millainen poliitikko saa juuri Sinun luottamuksesi? Auttakaa minua tekemään asioista parempia, että meillä kaikilla olisi parempi olla, yksin en voi mihinkään vaikuttaa, mutta yhdessä meissä on voima.

Osallistu keskusteluun!


12 kommenttia
Nimetön
#1

Tanjassa on selvästi kansanedustaja-ainesta! Minulle riittää, että kansanedustaja noudattaa PS:n laatimia poliittisia ohjelmia ja että äänestäisi niiden puolesta. Kenenkään valitun edustajan ei yksin tarvitse kääntää nykyisen ”yhteiskuntalaivamme” kurssia vaan juuri yhdessä PS-edustajat voivat vaikuttaa suunnan muutokseen todella paljon. Tietysti nyt jo edustajat vaikuttavat, mutta toivon todella PS:lle enemmän paikkoja eduskunnassa. Yksi paikka näyttäisi olevan tarjolla Tanjalle!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#2

Ota Ykkös asiaksi Tabu johon muut ei uskalla puuttua !
Suomen kaikista suurimman harmaan talouden muoto Huumerikollisuus ! Vaadi että vaadi että myyjien ja käyttäjien tuomioita kovennetaan monin kertaiseksi nykyisestään ,siiis lopetetaan koko toimiala tästä maasta !
Tämän toimialan haitat eri sektoreille ja saamattomat verotulot ja maksetut sosiaalituet maksaa kymmeniä miljardeja Vuodessa Suomelle ja Aiheuttaa ennemmän ennenaikaisia kuolon uhreja kuin mikään muu toiminta tässä maassa.Tämä syö kilpailu kyvyn maastamme ja pitä vero ja hintatasoa aivan liian korkeana ja syö pieni palkkaisen ostovoimaa enenmmän kuin mikän muu asia !
Huumekaupiaille pitäs antaa aina elinkautinen ja käyttäjät eka kerrasta pakkohoitoon ja toisesta kerrasta usean vuoden tuomio näin tämä ongelma olisi ratkaistu.
Elinkautinen tuomio voidaan antaa (jos halutaaan) nykylain mukaan koska jokainen kauppias tietää että se aiheuttaa useiden kymmenien vuosien keskimääräisen eliniän laskun ( murha)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#6

Tämä voi olla vaikea saada lyödä läpi ,koska vastustajia rittää joka puolella kuten olemme uutisista kuullee jopa Poliisin ylinjohto on sekaantunut Huumekauppaan ja Eduskunnassa on Ministereitä ja Kansanedustajia jotka on sekaantuneet Tuohon Harmaan talouden pahimpaan ja likaisimpaan muotoon mm. Meidän Ex Presitenttimme on tunnustanut sekaantuneensa käyttäjän roolissa (ehkä vaan satunnainen kokeilu, mutta kuitenkin ) (kerran hörhö =aina hörhö)

Tämä asia jos saadaan maassamme kuntoon kaikki muut asiat korjaantuu kuin itsestään…
On Päivän selvää että maahamme tulee useita kymmeniä tuhansia työttömiä tämän takia mm. poliisin, palokuntaan,sairaanhoitoon, sosiaalisektorille,oikeuslaitoksiin jne..
Mutta se on vain hyvä asia ! Suomi tarvitsee nämäkin kädet tekemään tuottavaa työtä joka tuo rahaa valtiolle eikä vie sitä siis esim. valmistamaan vientituotteita josta saamme valuuta tuloa ! tai palvelemaan ulkomaalaisia turisteja josta saamme ulkomaan valuuttaa.. tämä on koko kansanetu

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

raitis ja huumeeton realisti
#7

Parempi olisi vain laillistaa huumeet, ja antaa mahdollisuus hoitaa koukkuun jääneitä kunnolla, ei rikollisina. Kuten tiedämme alkoholin haitat ovat yhteiskunnallisesti paljon pahemmat kuin huumeiden. Toki se tekisi monen politiikassa ja työelämässä mukana olevan ilta- ja viikonloppualkoholistin elämästä vielä harmaampaa, kun ei enää olisi häntäkin säälittävämpiä otuksia haukuttavina.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#3

Ota vaali kamppanjaan iskulauseeksi KUOLLUT HÖRHÖ ON PARAS HÖRHÖ !
Olet 100 % varmuudella silloin tuleva kansanedustaja !

On päivän selvää että monet hörhöjen omaiset antaa äänensä jotka on kyllästyneet katselemaan jatkuvia toilailuja ja odotaa sisimmissän salaa hörhön kuolemaa kuin kuuta nousevaa.
Ja kaikki muut järki ihmiset jotka tajuaa ongelman laajuuden tässä maassa !
Jotain asiasta kertoo se että suurin ammattiryhmä joita irtisanotaan huumeiden takia on sairaanhoitajat ja Lääkärit !!!!

HOMMA EI VAAN NÄIN VOI JATKUA !

Tai ,jos…Suomalaisista tulee samanlaisia Aborginaaleja kuin Australian alkuperäiskansasta !!!
Muita järki aiheita kampanjaa olisi

-VIRONVEROMALLI
-EU TROLLAUKSEN luokitteleminen maanpetturuudeksi lailla
-PAKOLAISKIINTIÖISTÄ kiinni pitäminen !
-HOMOPROPAKANDAN lapsille levityksen kriminalisointi

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Holmström 2
Iloinen
#4

Minä haluan poliitikon, joka pitää meidät EU:ssa, poliitikon, joka haluaa kehittää yhteistä eurooppaa Suomen hyväksi. Joka ymmärtää talouspolitiikasta sen verran, että kaikin keinoin yrittää pitää yritykset täällä ja toimillaan vaikuttaa siihen, että lisää yrityksiä ja investointeja tulee tähän maahan. Kun näin toimii, niin muu tulee aikalailla automaattisesti. Yhteinen kakku kasvaa, siitä on helpompi jakaa koulutukseen, vanhuksille ja verotuskin voidaan pitää kohtuullisena. Kansanedustaja, joka työssään lähtee ensin jakamaan ja vasta sitten leipomaan ei ole minkään arvoinen. Kakku ensin, jako vasta sitten.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hjalmar51
Iloinen
#8

Juuri oli tutkimus, missä EU myönteisyys on Suomessa huipussaan. 68% piti EUta hyvänä asiana ja turvallisuus nousi vahvasti esille. Aina kun yhteistyötä tehdään, niin jotkut asiat ei heti loksahda, vaan niitä pitää työstää uudelleen ja uudelleen. Näin on käynyt euroopan turvallisuuden, maahanmuuton ja myös talouden saralla. Erheistä kuitenkin opitaan ja askeleet oikeaan suuntaan on nyt otettu. Ollaan mukana opiskelemassa ja opettamassa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#5

Eu tai Eta mutta se pitäs tehdä selväksi että Perseily homma lopetetaan ja siitä rangaistaan maan petos tuomiolla ja kunnon rangaistuksella ,jos sihen syyllistyy siis jos Trollaa Eu:sta itselleen Miljoona Virkaa Homotuksella,huumeistuksella,Pakolaisbisneksellä ,Paskamaihin rahoja puskemalla jne… moraalittomuudella Brysseliä ja merkkeliä näin nuolemalla kuten Vapaavuoret,Stupit ja Kataiset ja ym.kumpanit on tehneet !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000