Perussuomalaiset

Taisto Miettinen

Arjesta vieraantuneet poliitikot - Kyllä näin on !

2 kommenttia

Kansan syvissä riveissä nähdään, että päättäjät, kuten kansanedustajat ja ministerit ovat vieraantuneet kansan arjesta. Kyllä näin on ! Tätä osoittaa annetut lausunnot esim. palkan osalta  sekä tehty EVA tutkimus.

Poliittisiksi päättäjiksi on toivottu ihmisiä, jotka tuntevat ja tietävät pienituloisten ihmisten todellisuuden. On myös katsottu, että suomalaisessa yhteiskunnassa puuttuu tahto jakaa hyvinvointia heikko-osaisille(YLE uutiset). 

Blogipalstoilla on esitetty ehdokkaiden perusteluita sille, kuinka ehdokkaat eivät olisi vieraantuneet kansan arjesta vaalityötä tehdessään. On selvää, että vaalityö voi olla rankkaa työtä ja samalla oppii arvostamaan siinä tehtyä työtä pienine osakokonaisuuksineen. Se, että jakaa esitteitä rappukäyvissä ja toreilla sekä juttelee ihmisten kanssa, ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ehdokas ko. lyhyenä aikana palautuisi vähäosaisten arjen tuntemiseen pitemmäksi aikaa. 

Taitoja ei opita hetkessä. Tärkeintä on mahdollisimman monipuolinen harjoittelu ja runsas toistojen määrä. Uuden taidon oppimiseen tarvitaan noin 10 000 toistoa. Näin on mm. itsepuolustuksessa ja muussakin urheilussa.

Sisäistäminen lähtee myös toistoista. Kuukauden kestävä vaalirutistus ei tee ehdokkaasta vähäosaisen arjen tuntijaa, vaikka jonkinlaista näkemystä siitä tulisikin. Pikainen piipahdus 4 vuoden välein vähäosaisten arjen murheissa hälvenee melko pian, jos siihen ei ole kosketuspintaa jokapäiväisessä elämässä. Vähäosaisten arjen tunteminen tulee selkärangasta tai ns. äidinmaidosta, jos sitä on elänyt tai elää sen keskellä.

Vastaava tilanne on, jos loukkaat esim. jalkasi siten, että et pääse kävelemään. Voi sitä autuutta, kun siitä paranee. Tuossa tilanteessa osaa jälleen arvostaa kävelyyn kykenemistä. Tämä arvostus kuitenkin hiipuu pikku hiljaa pois. Kuinka monesti ajattelet loukkaantumiseen jälkeen, että onpa ihanaa kyetä kävelemään ? Meillä on vammaisia, jotka eivät siihen kykene, joka päivä.

Olen itse kasvanut vähävaraisissa olosuhteissa sekä tyytyväinen tuohon elämään ja siitä syntyneeseen näkemykseen. Minulla on edelleenkin vahva kosketuspinta vähävaraisiin ja esim. vammaisiin.

Perustuslain 22 §:n mukaan ”Julkisen vallan on turvattava perusoikeuksien ja ihmisoikeuksien toteutuminen.” Valtion tulee luoda hyvät puitteet kansalaisten hyvinvoinnille tasapuolisesti.  Toivon, että tämä tavoite toteutuu vaaleissa myös vähäosaisilla ja vammaisilla.

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
#1

Jos et ajattele kuin eliitti haluaa ja puhu eliitin liturgiaa:
-et pääse ehdokaslistalle
-et saa vaalirahoitusta etkä mainoksia
-saat mediavihakampanjan ja vaientamisen niskaasi
-työpaikat saattavat jäädä saamatta
-valiokuntapaikat jäävät saamatta
-sinut erotetaan puolueesta, jos et suostu ryhmäkuriin ja äänestämään eliitin tahdon mukaan

Kun teet, kuten eliitti haluaa, saat edut ja paikat, ja elintasosi nousee huimasti. Tapaat päivittäin muita samoin tehneitä eliitin jäseniä, ja kaikki te puhutte ja pian ajattelette aivan samoin tavoin – eliitin propagandan ja valheiden tietä.

Kansalle eliitti vain puhuu kauniita ennen vaaleja mutta vaalien jälkeen vie rahasi. Rahat menevät oligarkeille (Wahlroos, Erkot, Ehrnrootit, Herlinit, Harkimot ym.) koti- ja ulkomaahan ja mitättömän pieni osa palautuu vaaliavustuksina.
Eliitti on herrojen keskiviikkokerho eli RKP, Kokoomus, SDP, Soininvaara, Keskusta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
#2

Näin vaalien alla ovat lähes poikkeuksetta kaikki niin viisaita että kansanomaisia – puolueista kansanedustajiin.
Mutta nyt ei voi luvata kilpalaulantaa siitä mitä hyvä satelee kuin muinoin ennen sitä kuuluisaa Lipposta – rätingit tulivat pöytään kuin Tuntemattomassa Sotilaassa.

Vaalit taas toisaalta ovat kuin odotusta Jouluaattoon että mitä pukki tuo porstuaan,sillä tässä ajassa äänestäjätkään eivät liene tyhmiä eivätkä myös ehdokkaatkaan kun kaikki tiedämme mitä vaalien jälkeen porstuaan tipahtaa.

Toivotaan että kaikki uudet mahdolliset edustajat eivät ehdoitta taivu – konkareitten painostuksien edessä käsikassaroiksi – siitä huolimatta että tiettyä yhteiskykytaitoa/-halua pitääkin olla.

Ajassa punnitaan mitä on kansanedustajien todellinen painoarvo äänestäjien keskuudessa !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000