Perussuomalaiset

Sirpa Rintala

Järki voittakoon!

Vaikka SOTE-lakia veivaava työryhmä nyt saisi lopulta väännettyä ehdotuksensa perustuslain sallimaan muotoon, minusta ei eduskunnan pidä lakia hyväksyä!  Työryhmän kokoon saama laki ei täytä niitä vaatimuksia, minkä vuoksi uudistus on päätetty tehdä.

– Se ei korjaa kestävyysvajetta, päinvastoin malli on vain kasvattamassa julkista hallinto-organisaatiota ja sitä kautta moninaisia julkisia virkoja ja menoja.

– malli ei takaa kaikille kansalaisille tasavertaisia ja laadukkaita palveluja, koska tavoiteltu säästö tulee palvelujen keskittämisestä ja karsimisesta.

– mallin rakentaminen on tehty kuntien itsehallintoa ja kuntien päättäjiä väheksyen. Kuntien ylikävely on ollut sitä luokkaa, ettei voi välttyä ajatukselta, että tässä ei ole kysymys vain sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamisesta, vaan koko Suomen hallintorakenteen muuttamisen aloittamisesta.

Siirretään SOTE-uudistus seuraavalle eduskunnalle. Muutetaan kuvakulma ihmisten tarvitsemiin palveluihin ja siihen miten ne taloudellisesti ja mahdollisimman kevyellä hallintorakenteella tarjotaan.  Kunhan siirretään syrjään yksittäisten ministerien kunnianhimo ja näyttämisen pakko, niin yli 10 vuoden selvittelyjen jälkeen meillä pitäisi jo olla riittävästi materiaalia kunnollisen järjestelmän rakentamiseen.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Seppo Muurinen
#1

Valtava yhteiskunnallinen SoTe uudistusta yhdessä kuntarakenteiden kera ei kiireellä ja pakkoajassa tehdä valmiiksi – jonkin ”omankuvan” kiillottamisen tähden – siitä tulee sutta kun sekundaa jota sitten joudutaan paikkailemaan ajansaatossa kuuluisalla sanalla … tilkkutäkkipolitiikalla !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

tata
#2

Järki ei voita todellakaan. Hallituksessa mennään Eu- eliitin ja Bilderbergin persettä nuoleskellen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000