Perussuomalaiset

Sirpa Abdallah

Vihreissä kuohuu - palaako keitos pohjaan?

Iltapäivälehdet kirjoittavat kuinka sisäministeri Ohisalon johtamassa Vihreät puolueessa kuohuu, niin hallituksen sisällä kuin omassa eduskuntaryhmässä. Lehtien mukaan kuohunnan syynä on se, kun hallituksessa olo ei ole realisoitunut sille tärkeissä ilmasto- ja ympäristökysymyksessä toivotulla tavalla. 

Keskustan saamat hallitusohjelman kirjaukset em. kysymyksissä ovat nyt osottautumassa Vihreille perin vaikeaksi hallitustyöskentelyyn. Voidaan kysyä, eikö tätä puolue voinut ennakoida jo hallitusohjelmakirjauksista, joten näin jälkijättöinen kuohunta ja turhautuminen voivat olla merkki muusta puolueen sisäisistä väännöistä. Vai eikö enää maistukaan hallitusyhteistyö?

Olisiko kyseessä enemmänkin pelko Pekka Haaviston asemasta ja siitä miten kansalaiset tulevat suhtautumaan hänen ”puolueen kulkapojun” mahdollisesti asettumiseen seuraavien presidenttivaalien ehdokkaaksi. Siinäpä sitä aihetta taitaa olla kerrakseen, vaikka syyllisyyttä ei tokikaan ole oikeudellisesti vahvistettu. On vain esitutkinta pantu vireille, joten syytön on Haavisto. Oikeudellisiin toimenpiteisiin on vielä eduskunnan suurella salillakin oma sanottavansa, jos esitutkinta tuo syytteeseen asettamisvaateen. Vaikka perustuslakivaliokunta kuinka esittäisi omassa lausumassaan syytteen nostamista valtakunnanoikeudessa on enemmistöhallituksessa olevilla puolueilla tilaisuus antaa edelleen täysi luottamus Haavistolle. Ilmeisesti näin tämä prosessi kulkee. 

On myös merkille pantavaa se kuinka nettiarenoilla näyttää vihreiden kannattajakunta puolustelevan Haaviston toimia, vaikka eivät ole tietoisia esitutkintaan johtavista yksityiskohdista. Nuo puolustelijat hakevat vertauksia henkilöihin joiden sanomisia tai toimia ei voi mitenkään verrata Haaviston tapaukseen. Tapaukset ovat jokainen yksityistapauksia ja erilaisia asiakokonaisuuksia käsittäviä. Koskee myös valiokunta- ja eduskuntakäsittelyä.

Onko hyvän tavan ja moraalin mukaista, että hallituksen ministereistä Marin ja Ohisalo kertoivat Haaviston nauttivan täyttä luottamusta, vaikka kyseessä näyttää olevan ministeriön johtamista koskeva esitutkinta ja jonka johdosta ULKOASIAINHALLINNON virkailijayhdistyksen puheenjohtaja, lähetystöneuvos Juha Parikka katsoo, että ulkoministeri Pekka Haavistolta (vihr) tulisi ottaa pois ulkoministeriön henkilöstöhallintoa koskevat asiat poliisitutkinnan ajaksi. Parikka siirtäisi henkilöstöhallintoasiat määräaikaisesti toiselle ministerille.

Ulospäin kyllä näyttää siltä, ettei kokemattomat hallituksen ministerit osaa reagoida asiaan täydellä vakavuudella. Monissa oikeusvaltioissa olisi ministeri eronnut vastaavassa tilanteessa, eikä ainakaan olisi nauttinut hallituspuolueiden luottanusta. Näin kuitenkin meillä Suomessa, jossa viimeksi eilen pääministeri Mariin vetosi EU:n budjettineuvotteluissa rahanjakosysteemiin otettavaksi oikeusvaltioperiaatteiden noudattamisen. Ei pitäisi Suomella olla otsaa ryhtyä vaatimaan tuollaista muilta jäsenmailta, kun itselläkin on opeteltavaa monissa kohdin.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006414428.html

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006413979.html

Osallistu keskusteluun!


11 kommenttia
#1

Kevät hankia ei ole kuin Lapissa odotettavissa, jossa liunta on ylenmäärin. Käyköhän niin, että monien ennustukset käyvät toteen, eikä Marinin hallitus tule näkemään keväisen auringonpaistetta hangilla, edes Lapin maisemissa?

Eihän tämä iltapäivälehtien nyt kirjoittama Vihreiden kuohunta ole todellakaan ainutkertainen, sillä on Keskustalla ollut omat kuohuntansa. Eikä väiseksi jää puolueen kannatuslukemista syntyneet pahoinvoinnit kannattajien ja eduskuntapuolueen kesken. Mitähän Väyrynen saakaan aikaan Keskustan riveissä? Se jää nähtäväksi. Ainakaan hänen viimeaikaiset henkilökohtaiset kannatuslukemat eri vaaleissa ei kovin mairittelevaa lupaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#2

Aamulla kuuntelin 8 uutisten jälkeen , missä haastateltiin Purraa ps.olikos siinä joku vihreän edustaja ja sitten ” pelastakaa lapset ” vai mikä olikaan ? Keskustelivat muumaassa Reikasta otettavista lapsista Suomeen Purralla oli ainoastaan oiken suuntaisia esityksiä lasten suhteen ! Muilla oli pelkkää tiipa/ daapaa !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#3

Kyllähän tuo Hallituksen kaatuminen.Olisi Suomen Kansan kannalta monintavoin helpotus!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#4

Onkohan tuo työnjako jotenkin pielessä? Tai ainakin Ministerin nimike antaa aivan väärän kuvan? Sisäministeri? Heiluu kuin ketunpesällä joidenkin salakuljettajien uittamien laten jatkokuljetuksen varmistamisesta? Miten tuo touhuaminen liittyy Suomen sisäministein tehtäviin? Onhan meillä Eupooppa -ja Ulkoministereitä ym.
Sitten, ei kai nuo Marinin ”taaperot” ole ilman järjestelmällistä organisointia ja jatkosuunnitelmaa ole Kreikkaan ilmestyneet?
Helsingissähän on Vihreillä iso kannatus. Hiilivoimalat vain alas ja lopettaa halvan hiilen käryttämisen. Siinähän sitä olisi ”vastuunkantoa” ja Hesalaiset maksaisivat.
Meillä maalaisilla ollaan kyllä maksattamassa kaikki Vihreiden kohellukset. Kohta puoli Suomea on susireservaattia ja loput hiilinielujen kasvatusaluetta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Tällä tuulella ilma Suomessa vaihtuu parissa tunnissa. Hiilinielut menevät ihan hukkaan. Talvella varsinkin mikään määrä puuta ei toimi hiilinieluna, joten jätetään ne hiilinielut sitten kesäurakoiksi. Jonkun etelämantereen saaren rannan jäät ovat sulaneet, hist. tulivuoria (kuuma), kun eivät ole suoranaisesti edes mannerta. Lisäksi Etelämantereella rannikoilla korkein lämpötila kesäisin on päiväaikaan pakkasella tai vain asteen pari parhaimmillaan nolla yläpuolella. Tälläkin hetkellä pakkasta on kaikkialla rannikoilla ja hieman keskemmällä miinus 20-40 pakkasastetta. Mannerlaattojen rajalla sekä Tyynenmeren että eteläisen Atlantin puolella on merenpohjan maanjäristykset koetelleet Etelämantereen rannikon jäätiköitä kovalla otteella, joka alituiseen irroittelee mereen valuvia mannerjäätiköitä. Kilometrien paksuisten jäätiköiden alla on kuuma alusta, joka antaa liukastetta jatkuvasti kasvaville mannerjäätiköille. Ihmiskunta ei pysty estämään liikettä, eikä varsinkaan suomalaiset

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Wiljam Grannes
Tyytyväinen
#7

Ilmakehän lämpö ei voi lämmittää meriä. Tuo johtuu siitä, että ilman sisältämä sämpöenergia aiheuttaa merenpinnassa haihtumista, joka jäähdyttää meriä. Tuo toimii samalla periaatteella, kuin ihmiskehon lämmönsäätelyjärjestelmä. Kun ilma ei siis lämmmitä merta, ainoaksi veden lämmittäjäksi jää suora auringon säteily, jonka vaikutus ulottuu kirkkaissa vesissä noin 60 metriin saakka, riippuen säteilykulmasta. Tämä vain mm. Ilmatieteenlaitoksen tutkijoillekin tiedoksi. Veden haihtuminen lisääntyy ja meri jäähtyy haihtumisen seurauksena myös silloin, kun pohjoisnavalla jyllää korkeapaineet, jossa kylmentyneet ja tiivistyneet ilmamassat laskeutuvat, aiheuttaen matalapaineita napaseutua ympäröivillä alueilla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Juuri näin, ihmisen liikkeelle laittama hiili on luokkaa 3 g/merivesikuutiometri, ja riittäisi sellaisenaan noin kolmeksi tunniksi meren valoisuusvyöhykkeelle levän ravinnoksi. Vaikka huomioidaan yön ja päivän erot, kasvua saadaan päivän ajalta noin kuudeksi tunniksi. Ja, jos huomioidaan lisäksi talven ja kesän vaikutukset, voidaan ihmisen tuottamalla hiilellä päästä noin kahteentoista tuntiin vuorokaudessa. Kolme grammaa kuutiometrille ei kuitenkaan riitä mereneläville, ei edes pienimpien eliöiden ravintoon, ja lisäksi hiiltä olisi riitettävä myös mantereiden kasvillisuudelle, josta ihmisen ravintoon kokonaisuutena kuluu vähintään 10 miljardia tonnia hiilidioksidia, laskettuna tuotettuun ravinnon määrään. Valtaosa näistä hiilihydraateista painuu joki ym. vesien mukana valtamerien pohjaan ympäri maapallon, ja jää sinne paineen vangiksi miljooniksi vuosiksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Veden ainoa todellinen lämmönsäätely tapahtuu haihtumisen avulla. Meren happamuuden säätely tapahtuu mantereiden hiilidioksidinpitoisuuksien liukenemisen avulla ja kylläisyydellä. Sadevesi tuo hiilen alas, sadeveden kylläisyydellä, ja osasta hiili pelkistyy ja kiteytyy kemiallisen prosessin kautta kivihiileksi, ja raudan hapettuessa pelkistyy vety, josta hiilivety yhdisteet, eli esim. maakaasu jne. Kiteytymisessä on merkitsevää kylläisyyspiste, jota käytetyäänm esim. merisuolan valmistamisessa merivesialtaissa haihtumisen avulla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Se on juuri näin, jokainen ymmärtää kiehumisen, ja sadassa asteessa normaalipaineessa vesi kiehuu, haihtuu voimakkaasti. Haihtuminen kasvaa lämpötilan kasvaessa, ja hidastuu lämpötilan laskiessa, jäätymispisteeseen saakka. Tuokaan ei pysäytä haihtumista, pyykit kuivaa pakkaselle hyvin, mutta raja tulee tuossakin vastaan. Miinus noin 70 C asteessa vesimolekyyli jäätyy (Nasa), ja se onkin koko maapallon ilmaston, ja napajäätiköiden muodostumisen yksi perusedellytyksistä. Näin kovia pakkasia on yllättäen päiväntasaajan yläpuolella, ei napaseuduilla, jossa esim. pohjoisnavalla on huomattavasti lämpimämpiä ilmakehän kerroksia. jne.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tane
#5

Vihreät voitais pakkosiirtää Ahvenanmaalle.
Voisivat sitten sinne perustaa maailmanparannusvaltion.
Rakennettais muuri mantereen ja Ahvenanmaan väliin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000