Perussuomalaiset

Sirpa Abdallah

Sisäministeri Ohisalolle sisäinen turvallisuus tuntematonta

27 kommenttia

Lukiessani SU:n uutisissa olevaa kansanedusta Rantasen tekemään kirjalliseen kysymykseen ”Mihin uusiin toimiin hallitus aikoo ryhtyä turvapaikanhakijoista aiheutuvan turvallisuusuhkan ehkäisemiseksi? ” jäin ihmettelemään sisäministeri Ohisalon (vihr) vastauksen laatua esitettyyn kysymykseen. Onko todellakin niin, ettei ministerin tarvitse vastata itse kysymykseen vaan sallittua on puhua asianvierestä unohtamalla maamme lainsäädännön vaikutuksen ja merkityksen päätöksen tekemiseen.

Sisäministeri Ohisalo sanoo vastauksessaan sisäistä turvallisuutta parannettavan hallitusohjelmaan tehdyn kirjauksen mukaan Turvallisuusviranomaisten toimintakykyä parannetaan erilaisin keinoin muun muassa poliisien määrän nostamisella 7 500 henkilötyövuoteen vuoteen 2022 mennessä. Vahvistuvat voimavarat kohdennetaan poliisin operatiiviseen toimintaan.”

Niinpä, mutta mihin unohtui Ohisalolta maamme lainsäädännön kulmakivenä, siis kaiken lainsäädännön yläpuolella, oleva perustuslakimme ja siinä erityisesti se, että ko. lain 9 §:n nojalla vapaa liikkuvuus maassamme on oikeutettua vain maassa laillisesti oleskelevilla ja samoin valita tse asuinpaikkansa (linkissä artikla 12, sivulta 37 alkaen). Kunnillakaan ei perustuslain mukaan pidä olla minkäänlaista velvollisuutta, tuskin oikeuttakaan, asuttaa kuntalaisten veronmaksajien kustannuksin maassa laittomasti oleskelevia kielteisen lopullisen turvapaikkapäätöksen saaneita. Myös ulkomaalaislaki antaa mahdollisuuden ottaa laittomasti maassa oleskelevat säilöön kotimaahansa paluuta varten. Miksi sisäministeri Ohisalo ei ota laisinkaan kantaa lainsäädäntömme antamiin mahdollisuuksiin heihin jotka vaeltavat vapaasti maassa ilman laillista oleskeluoikeutta ja saattavat aiheuttaa turvallisuusuhan omille kansalaisille? 

Ohisalo kylläkin näyttää asettavan painoarvon vastauksessaan vastaanottokeskuksissa asuviin turvapaikanhakijoihin ja heidän oikeuksiinsa sekä ymmärtävällä tavalla laittomasti maassa oleviin (mm. työluvan saaminen?), mutta kuten edellä kuvasin jättää kokonaan käsittelemättä laittomasti todettujen oleskelun maassamme vapaana. Tästä, jos jostakin aiheutuu suuri turvallisuusuhka.

Mitään merkitystä ei ole Ohisalon toteamana ”Hallitus antaa eduskunnalle vuoden 2020 loppuun mennessä kokonaisvaltaisen hallintorajat ylittävän sisäisen turvallisuuden selonteon.” Tämäkö Ohisalon ja Marinin hallituksen suunnitelma, jossa hallitus pyrkii toisaalta selvittämään keinoja, joilla kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden maassa olon laillistamista työn perusteella helpotetaan tiettyjen edellytysten täyttyessä, johtaisikin sitten turvallisuuden parantumiseen? On suorastaan sulaa hulluutta hallitukselta antaa uusi portti turvapaikanhakemisen kautta, hakijan tiedosten jo etukäteen, että maahan voikin jäädä työpaikan turvin. Tällä siten romutetaan koko turvapaikkassysteemi ja luodaan uusi kanava halpatyövoiman markkinoille. Eräänlainen siirtolaisuuden kanava veronmaksajien kustantamana, kun normaalisti siirtolainen joutuu itse kustantamaan maahantulon oleskeluineen ja kaiken lisäksi vielä maahantulemiseen oikeutettujen hyväksyttyjen asiapapereiden mukaan.  

Onhan turvallisuusselontekoja tehty vuosittain, mutta mitään merkittävää ei sitten ole saatukaan aikaan turvallisuuden parantamiseksi. Poliisivirkojen saaminenkin on hyvin pitkälti rahasta kiinni ja sitä ei ole edes lisätty tämän vuoden 2020 budjettiin. Budjetin perusteluissa sanotaan ”Vuoden 2019 poliisimiesten määrä pyritään säilyttämään.” Ei sitä poliisien määrää kuitenkaan lisätätä, vaikka kuinka muuta puhuttaisiin Marinin hallituksen ja sisäministeri Ohisalon taholta. Tuskinpa hallitusohjelmaan kirjatun tavoitteen eli vuoden 2022 mennessä 7500:aan.  

Kaiken kaikkiaan sisäministeri Ohisalo ja puolueensa Vihreät osoittavat miten oman maan kansalaiset ovat toissijaisessa asemassa, sillä kansainväliset sopimukset näyttävät jopa menevän ohi maamme perustuslain säädösten, sekä muun kansallisen lainsäädännön, vaikka kansainväliset ratifoidut sopimukset ovat jo sisällytetty omaan lainsäädäntöömme. Paljon merkitsee myös muiden Marinin hallituspuolueiden suhtautuminen omiin kansalaisiin näiden kysymysten äärellä. Olemme tämän Marinin hallituksen taholta toisenluokan kansalaisia, joita voidaan kohdella miten tahansa. Lapsemme ja vanhukset joutuvat jo tekemään kanteluja oikeuskanslerin virastoon, kun etusijalle näyttää menevän sisäministeri Ohisalolla ja hallituksella kolmannen maan lapsukaiset. Kuka huolehtisi oman maan kansalaisista, kun maamme johdossa olevat eivät näytä tuohon pystyvän vaan rahoittavat ensisijaisesti maamme ulkopuolisia tahoja?  

Katselkaa ja kuunnelkaa kansalaiset tarkalla korvalla johtaako Marinin hallituksen toimet siihen, että laittomasti maassa oleville aletaan jostain kumman syystä myönnellä oleskelulupia ja työlupia, vaikka heidät kuuluisi ottaa säilöön ja palauttaa maahan josta tulivat.

Osallistu keskusteluun!


27 kommenttia
Rauhanritari
Hämmentynyt
#1

Katselkaa ja kuunnelkaa kansalaiset tarkalla korvalla… Näin lopettelet kirjoitustasi. Kansalaisten on hyvä pitää silmät ja korvat auki kaikenlaisen vaaran uhatessa. Huolestuttavaa on maahanmuuttajien rikokset ja pahat aikeet. Yhtä huolestuttavaa on kantasuomalaisten tekemät ja nyt erittäin huolestuttava piirre on Fasisimin ja Rasisimin voimkas nousu. Kuten moni on eri palstoilla todennut, niin pahoista sanoista on enää lyhyt matka pahoihin tekoihin. Joku lausahti taannoin, ettei se mitään auta jos veneessä on reikä ja siihen porataan lisää reikiä. Nuorisjärjestöllä taitaa olla poria repussa valmiina jo ihan riittävästi. Kauhun aikoja elämme ja siinä pieni virus maailmalla on pikku juttu!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

Itse asiaan ei irronnut oikein mielipidettä, mutta sivusta kylläkin. Toki mielipidehän sekin on toiseen asiakokonaisuuteen.

En itse olisi valmis suurentelemaan esille nostamaasi, sillä taitaa muidenkin puolueiden, myös nuorten puolueorganisaatioissa olla hyvinkin erilaisia mielipiteitä. Jotkut vain kertovat julki mielipiteensä ja liian rivolla tavalla ajattelematta kuitenkaan mitä mieltä ovat loppupeleissä. Tällä sanomisellani en millään tavoin puolustele roisia mielipiteitä ilmaisseita. En nuoria, enkä vanhempiakaan. Perusteeton nimittely ja syyttelykin on mielestäni tuomittavaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#22

Tiedätkö mitä tarkoittaa kun Vihreä sisministeri laittoi sisäministeriön johtoon Vihreän ?

Se tarkoittaa sitä että tästä lähtien kaikki tämän maan Poliisi johtajat nuolee ylöspäin Vihreällä kielellä…..

Siinä ei vaikuta mitään se että tämän maan Rivi-Poliisit on lähes poikkeuksetta Persuja.koska Rivi Poliisi tekee mitä Johtajat käskee….. ja senhän tietää jokainen mitä johtajat käskee kun ne Vihreitä nuolee…

On Päivän selvää että tästä eteenpäin Pedofiileilla,Terroristeilla ,Huumehhörhöillä ym. on vapaammat oltavat kun Poliisit kyttää niitä jotka ei hyväksy näitä tekoja tässä maassa ja sanovat sen ääneen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#23

Persujen on luvattava äänestäjille että Sisäministeriön johtaja vaihtuu heti seuraavien vaalien jälkeen vaikka paikak olikin määräaikainen !!!!

Persujen on luvatta että Terrorismista ja sen tukemisesta tuomioita kiristetään !
Perujen on luvattava että Pedofiilit ja raiskaajat laitetaan kuriin vaikka se olisisikin monikultuurisuuden kannalta kyseen alaista.
Persujen on luavttava että Huumeiden käytöstä ja myynnistä ja Rseptien kirjoittelusta tuomiota kovennetaan jyrkästi
Persujen on luvatta että Homopropakandan lapsille levitys kielletän lailla tässä maassa !

Persujen on lyötävä Vihreille luu kurkkuun tämän maan moraalin ja turvallisuuden ja talouden tuhoamisessa…

Jos näitä asoita ei saada kuntoon ei saada mitään muutakaan, ei taloutta tyllisyyttä ,velkaantumista ei mitään !!!!
Persujen on estetävä Poliisien muuttuminen Viher Perseilijöiksi !!!! Tämä on kansakunnan moraalin kannalta ensiarvoisen tärkeää ! kansa tajuaa tämän ja antaa äänensä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#3

Keskustan ruotsinkielisen piirin jäseneksi liittynyt Paavo Väyrynen on ottanut jyrkkää kantaa Marinin hallituksen turvapaikkapolitiikkaan. IL:ssä kirjoitetaan mm. ”Väyrysen mukaan Suomen pakolais- ja maahanmuuttopolitiikka on yksi EU-maiden liberaaleimmista.”

Tuo on todellakin totta mitä Väyrynen IL:ssä painottaa Marinin hallituksen muuttuneesta turvapaikkapolitiikasta ja etenkin mikä liittyy taakanjakoon, josta Rinteen hallitus teki ainutkertaisen päätöksen Maltalta vastaanottamiseen. Tuolloin kerrottiin päätöksen olevan ainutkertainen ja voi jatkua vain kun n. 18 jäsenmaata osallistuu taakanjakoon. No nyt onkin toisenlainen puhuri käynnissä Marinin vetovastuuhallituksessa. Otetaan jopa lähes 200 lasta eteläisiltä mailta sinne perustetuilta vasstaanottokeskuksilta.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/6e4cb63d-979b-4763-9b9f-48f2a9f58dbe

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

vaalit pian
Hämmentynyt
#4

Välillä ihmetyttää kuka johtaa hallitusta, vihreät on kuitenkin pienpuolue. Rinne ei saanut Ohisaloa kuriin eikä Marin näytä onnistuvan yhtään paremmin. Ohisalo tekee lupauksia Suomen osallistumisesta taakanjakoon omin lupinensa ja väittää että asiasta on sovittu ”hallituksen iltakoulussa”. Ilmeisesti minkä tahansa asian mainitseminen on vihreiden mielestä sitä sopimista. Toinen Ohisalon lausuma on että tp-hakijoiden haaliminen on ”hallitusohjelman hengen” mukaista vaikka hallitusohjelman kirjain onkin paremminkin päinvastaista. Kepun ilakointi hyvästä hallitusohjelmasta johon puolue sai omien sanojensa mukaan yhdeksän haluamastaan kahdeksasta kohdasta jää merkityksettömäksi kun hallitusohjelmaa ei noudateta, tuttu tilanne Soinin PS/Sinisille. Ohisalolla kyllä on vaadittavaa röyhkeyttä ajaa oman puolueensa agendaa hallituksessakin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tutkija
Tyytyväinen
#5

Suomen hallitusta johtaa yhdessä ne puolueet, jotka pystyvät yhteistyöhön, jotka jakavat saman arvopohjan ja joille yhteinen hallitusohjelma on mahdollista. Ei se sen kummallisempaa ole. Se että PS ei tule lähivuosina ( lue vuosikymmeninä ) olemaan hallituksessa johtuu niistä heitoista, joita me koko ajan kuulemme ja näemme. Mäenpään vieraslajit ja viimeaikainen Fasisti case lukitsevat PS porukan ulos hallituksista oli kannatus sitten 20 – 30%. Vain yhteistyökykyinen ja tolkun puolue pääsee hallitukseen, nyky PS ei.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

vaalit pian
Utelias
#6

Ohisalon häikäilemättömyys ja röyhkeys hallitustyöskentelyssä tekee vihreistä kokoaan isomman puolueen. Häntä heiluttaa koiraa.

Ihmetyttää vain miten demarit ja keskusta hyväksyvät tämänkaltaisen sooloilun kun sellaista ei ole perinteisesti hallitustyöskentelyssä hyväksytty. Yhteistyö ei sanana kovin hyvin kuvaa nykytilannetta. Voisi ehkä puhua kiristyksestä koska keskustan tilanne tällä gallup-kannatuksella on tosiaan huono ja kun vihreät uhkaavat hallituksen hajottamisesta niin keskusta joutuu nielemään melkein mitä vaan. Ohisalolle tietty herkullinen tilanne kun voi ajaa oman puolueensa hankkeita, istua kepun housuilla tuleen ja kannatus omiensa keskuudessa vain vahvistuu.

Tätä menoa taidetaan nyt seurata reilut kolme vuotta vielä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#12

Tutkija sanoo ”Vain yhteistyökykyinen ja tolkun puolue pääsee hallitukseen, nyky PS ei.”

Tuollainen ajatusmaailma on juurikin maailmaa kyväilevää arvopohjaa, josta ei ole omn maamme kansalaisille mitään hyötyä vaan päinvastoin kurjistaa kansalaistemme suurimman osan elämää. PS on ainoa eduskuntapuolue joka ajaa ensin oman maan kansalaisten etua ja vasta jos jakovaraa jää voi sitä jakaa rajojemme ulkopuolelle. Kokoomuksessa löytyy osa samaa ajattelua ja arvopohjaa edustavia, mutta nykyjohdon arvopohja pohjautuu myös muun maailman halailuun. Riippumatta siitä miten on maamme taloudellisuuden kanssa.

Omasta mielestäni tolkun puolue on sellainen jonka arvopohja ottaa ensin huomioon oman maan edun ja kansalaisten hyvinvoinnin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Silakka
Hämmentynyt
#13

Millä tavalla PS on ajanut ”oman maan kansalaisten etua?” Päästämällä maahan yli 35 000 pakolaista ja kurjistamalla eläkeläisten, työttömien ja muiden vähävaraisten elämää, siinä muutama ”saavutus!” Suomen kansa ei halua enempää noita saavutuksia, tulevat pahuksen kalliiksi vähävaraisille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

Hallituksessa on puurot ja vellit pahasti sekaisin !! Lyhyesti sanottuna riittänee , sen pitemmät puheet lienee turhia ?! Kiirekkin on !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#16

Silakka vetäisee esille vanhentuneen kortin PS:n hallitustyöskentelystä, sillä kyseessä on niin Orpon kuin Rinteenkin mukaan aivan eri puolue Halla-ahon johtamana. Näin ollen Soinin johtama puolue oli hallituksessa täysin eri politiikkaa ajamassa kuin mitä nykyinen PS ajaa. Sitä paitsi vuoden 2015 turvapaikkahakijan suuri määrä on silloisen sisäministeri Orpon (kok) aikaansaannos. Hän hyväksyi Ruotsin kautta tulleiden vapaasti marssia maahamme, jopa niin että sotilashenkilöt kantoivat tulijoiden matkalaukkuja. Nyt tuollainen ei varmasti onnistu PS:n hallitustaipaleella.

Jotain ajattelykykyä toivoisi kansalaisilta, eikä aina åelkkää syyttelyä toimista joihin ei ole voinut vaikuttaa. Soinihan olikin todellisuudessa liberaali turvapaikkapolitiikan suhteen. Hänelle riitti ja oli merkittävää vain ulkoministerin pesti. Kokoomus ja Keskusta saivat toimia ihan miten halusivat. Kerrotko miksi PS ei enää kelvannutkaan Sipilän hallitukseen?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

vaalit pian
Tyytyväinen
#20

Arvoisa Silakka, muistutuksestasi päättelen että
olemme selvästi yhtä mieltä siitä että 2015 syksyn fiasko kannattaa muistaa, esimerkkinä uskomattomasta kyvyttömyydestä ja tyhmyydestä. Rajan yli tuli divisoonan verran irakilaisia nuoria miehiä, sotilaskoulutettuja ja taistelukokemustakin. Ja Afganistanista vahvistetun prikaatin verran. Eihän nyt voinut oikeasti olla yllätys että ongelmia maan sisäiselle turvallisuudelle seuraa.

Tottakai mediakin pudotti pallon täysin. Puhuttiin ”kaikkein haavoittuvimmassa” asemassa olevista ja työvoimasta hoitoalalle. Ja kun aluksi jätettiin järjestelmällisesti kertomatta tp-hakijoiden rikosaallosta niin luotiin markkinarako mm. MV-lehdelle.

Mutta hallitukselle kuuluu valta.Vastuuministeri Orpo istui käsiensä päällä ja muu hallitus seurasi katseella. Oikein ja kohtuus onkin että nyt Soinin PS/Siniset ministerit etsivät muuta työtä eduskunnan ja valtakunnanpolitiikan ulkopuolelta mutta en käsitä miten Orpo on edelleen tuolla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vasemmistonuori
#25

minusta partasuu lapsia pitää auttaa…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

vaalit pian
#7

Poliisien liiton tuoreissa lausunnoissa ennakoidaan Ruotsin mallista turvallisuuskehitystä, siis YLE:n sivujen mukaan. Yllättävästi Helsingin sanomien uutisointi on kerrankin YLE:ä häveliäämpi ja asiaa jota ei yleensä saa mainita kierretään HS jutussa todella kaukaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ennustanpa näin
#8

Eli lisää poliiseja kun Suomi kehittyy Ruotsin malliin. Kansanvaihto kiihtyy.
Kehitysmaalaisia vaan lisää ja v. 2030 olemme jo 10000:n poliisin maa.
Vankilat täyttyvät ulkomaalaisista mutta uusia tulee jatkuvalla syötöllä.
Mitään RAJAA ei ole. Toisen polven kehitysmaalaisiakin on yhä enemmän.
Jotkut sopeutuvat, eivät kaikki.
Ehkä v. 2040 meillä on 15000 poliisia, 2050 sitten 20000, jne jne.
Pahin skenaario on se että
vuonna 2117 kun kuuden miljoonan asukkaan Suomi täyttää 200 vuotta kantasuomalaisia on enää 500000 ja He KAIKKI OVAT POLIISEJA.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#10

Maahan sopeutuminen ei ole mikään itseisarvo sinänsä vaan odotusarvon tulee olla pikainen hyödyttäminen maan taloudessa. Tutkimusten mukaan tällainen kehityssuuntaus ei ole mahdollista pidemmälläkään aikavälillä. Noin suurimmalta tapahtuu kolmansista maista tulleiden kohdalla osin, joten taloudellisesti ajateltuna Marinin hallituksen ajama politiikkaa (toki samaa ajattelua sisältyy kokoomuksen politiikkaan) köyhdyttää entisestään alhaisen tulotsaon kansalaisten elintasoa. Palvelutaso tulee laskemaan ja samoin sosiaalitukien määrä per tuensaaja.

Rahallinen avustaminen kehitysapuna sekä nykymallinen turvapaikkapolitiikka ja siihen sijoitettu raha ei todellakaan ole maamme talouden kasvua lisäävä vaan päinvastoin kurittavaa. Aivan sama koskee koko unionin ajamaa politiikkaa. Nettomaksajamaana Suomi ei hyödy yhtään mitään taloudellisesti muita jäsenmaita avustaessaan. Ei ole sijoitettu oikeisiin kohteisiin, eikä tuottavasti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#26

Saako ystävällisesti kysyä, mistä se Sirpa on tuon sukunimen saanut ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#27

En tiedä mistä nimestä puhut, kun jätät kertomatta. 😀

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

vaalit pian
#21

Suomessa on tähän asti Euroopan mitassa selvitty vähäisellä määrällä poliiseja. Ero ei ole poliisien laadussa vaan suomalaiset ovat olleet helppoja hallittavia. Kyllä kotoperäisiä rikollisia piisaa mutta ovat olleet melko ”kilttejä” varsinkin poliisia johtaan. VOK:ien rähinöinnissä tuli kulttuurishokki kun se totuttu yksi poliisipartio ei riittänyt alkuunkaan. Läheltä piti tilanteiden jälkeen huomattiin että pitää mennä isolla voimalla poliisin työturvallisuuden varmistamiseksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Toisenpolvenlainen
Hämmentynyt
#9

Voisko joku selittää miten määritellään Suomalainen? Kun minusta tuntuu, että me ihan kaikki täällä asuvat olemme enemmän ja vähemmän sekoitus jostain etelästä ja pohjoisesta tulleista ihmisistä, jotka maan aikoinaan asuttivat. Sen jälkeen on lisää ihmisiä tullut ja taas rotumme on jalostunut ja muuttunut ja muuttuu koko ajan. Eli mihin me vedämme aikarajan ja ihmistyyppin jota voimme kutsua Suomalaiseksi? Pitääkö jokaisen tehdä sukututkimus ja sen jälkeen joku raati erottaa jyvät akanoista, vai miten homma toimii?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#11

”Voisko joku selittää miten määritellään Suomalainen?”

Mitäs tuolla kysymyksellä haet? Katson, ettei kysymykseen annetuilla vastauksilla ole maan tulevaisuuden kannalta olellista merkitystä. Ennemmin itse paneudun maamme tulevaisuuden näkymiin asukkaiden kannalta katsottuna. Olkoon maahamme asukkaiksi hyväksytyt mitä kansalaisuutta hyvänsä. Pääasia on taloudellisuus eli hyvinvoinnin pysyminen edes hyväksyttävyyden/inhimillisyyden rajoissa. Pelkona kun on, että hyvinvointimme tulee rapautumaan entisestään alimman elintason omaavilla. Aina keskiluokkaisen tulotason omaaviin. Tähän tullaan (osin jo tultu lasten ja vanhusten kohdalla), kun arvomaailma poliittisten päättäjien päätöksissä ohjautuu ensisijassa oman maamme ulkopuolisille tahoille rahan jakamisessa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Silakka
Utelias
#14

PS oli mukana siinä hallituksessa, joka auttoi avoimesti rikkaita rahojen piilottamisessa ulkomaille, pois verottajan ulottuvilta! Olisitte voineet toimia toisin, mutta kun oma etu on tärkeämpää kuin kannattajien etu, niin uskottavuus on nollassa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#17

Silakka taas muistelee ja kommentoi aivan sivusta, kun kirjoitus koskee nimenomaan nykyistä hallitusmenoa. Ei PS ole hallituksessa, eikä varsinkaan Halla-ahon johtamana.

Mitä tulee noihin rahojen piilottamiseen ulkomaille ja PS:n vastuusta, niin ammut varsin tomerasti ohi taas kerran. Eiköhän Sipilän hallituksessa ollut valtionvarainministeri Kokoomuksesta, jonka johdolla ja Sipilän siunauksella nuo tuolloiset päätökset tehtiin.

Selvitäpäs itsellesi mikä hallitus aikinaan laati lain mm. mainitsemistasi rahojen piilottamisesta ja verotuksellisista toimista. Voin kertoa sen tapahtuneen huomattavasti aiemmin PS:n hallituksessa olemista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#18

Seura-lehdessä on verrattain hyvä kirjoitus asiasta Silakalle. Kannattaa lukea tuo ajatuksen kanssa ja miettiä niitä hallituspuolueita, jotka ovat mainitun veroedun aikanaan aikaan saaneet ja mikä puolue ei kannata veroedun poistamista, sillä yksi puolue hallituksessa ei päätöstä voi aikaan saada. Sipilä muuten johti hallitusta siten, että erimielisissä päätöksissä hänen sanansa painoi lopuksi.

Ettei vain ollut aikoinaan nimimerkki Silakan kannattama puolue puikoissa hallituksessa, kun mainittu verotuslaki on aikaansaatu?

https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/nain-toimivat-juha-sipilan-kuuluisat-vakuutuskuoret-miljoonat-piiloon-verottajalta/

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#19

Vielä palaan esittämääsi syyttelyä vakuutuskuoritapausten verotuksellisesta kohtelusta PS:ää, niin syyttelet todellakin väärää kohdetta. Tähän minä heitän alla olevan linkin, jossa kansanedustaja Ville Vähämäen /ps näin kuuluvan kirjallisen kysymyksen KK 379/2016 vp:
Miten hallitus aikoo toimia, että erilaisten omistusten verokohtelua tasapuolistetaan,
aikooko hallitus sisällyttää niin sanotut vakuutuskuoret täysimääräisesti verotettaviin sijoituksiin,
mitä toimia hallitus tekee verosuunnittelun vähentämiseksi ja
milloin valtiovarainministeriön selvitys vakuutuskuorien verokohtelusta valmistuu?

Linkissä voit lukea miten ministeri Orpo tuohon vastasi. Näinpä voit mennä toiselle alustalle syyttelemään sellaista kohdetta asiassa kuin asiassa jotka ovat olleet vastuulisia asiassa.

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Documents/KKV_379+2016.pdf

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#24

Hei. Kiitos Sirpa ja Ystävät. Tämä rangaistuksen aika; me on; syntisyydessämme; elämäntavallamme ansainneet; jumalaton hallitus ja sen ’tekoset’. Emmehän paljoa, kansakuntana lue Raamattua ja sieltä ota elämänohjeita. Kerhoista, kouluista ja yliopistoista puuttuu tieto: että on vain yksi Jumala; joka vie; perille kotiin meidät; kuolemamme jälkeen; nyt luullaan; että niitä olisi kaksi. Se toinen vie; häneentukeutuvan; kanssaan; helvetin tuliseen järveen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000