Perussuomalaiset

Sirpa Abdallah

Avoin kirje pääministeri Sanna Marinille

Tuore pääministeri Sanna Marin näytitte tunteenne eilen eduskunnan välikysymyskeskustelussa ryhtyen sättimään varsinkin oppositiopuolue Kokoomusta sanomalla ministeriaitiosta käsin Suomi on oikeusvaltio. Minun hallitukseni tulee siitä pitämään kiinni. Ja tämän todettuani katson erityisesti opposition suuntaan kokoomukseen ja kysyn, eikö teitä hävetä.”

Tuo tiukkasävyinen sanailunne tarkoitus oli kaiketi kohdistaa myös koko oppositioon, sillä olivathan kaikki puolueet sen allekirjoittaneet. Ei voinut välttyä ajatukselta, että suuttumuksenne oli siinä, kun epäluottamuksen ensimmäinen esittäjä on Perussuomalaiset puolue jonka toimintaa ette näytä hyväksyvän eduskunnassa, jonka kaikki hallituksessanne olevat puolueet tuon julkitoivat varsin selvästi eilenkin esille monissa eri puheenvuoroissa. Unohtamatta tuolileikkiä istuntokauden alussa, jonka aloitti RKP ja sitä jatkoi puolueenne SDP edustaja Antti Lindtmanin käyttämällä puheenvuorolla hyvin ansiokkaasti viittaamalla EU parlamentin istuntosalin istumajärjestykseen. Ihan kuin Suomen eduskunnan istumajärjestys on ollut aiemminkaan kiinni parlamentin istumatavoista.  

Oliko mielestänne viisasta ryhtyä sättimään kokoomus puoluetta? Monet asiantuntijat ovat katsoneet ja pitäneet lausumaanne etikettivirheenä. Oliko mielestänne pääministerinä esiintymisenne arvokasta ja ryhdikästä eduskunnan edessä? 

Entäpä lausumanne ”Suomi on oikeusvaltio. Minun hallitukseni tulee siitä pitämään kiinni. viittaus oikeusvaltioon? Mikä on oikeusvaltion yksi periaatteista, joka on perustuslakiimme kirjattu? Suomen perustuslaissa sananvapaus tarkoittaa oikeutta ilmaista ja vastaanottaa tietoja ja mielipiteitä kenenkään sitä ennakolta estämättä. Kansanedustajalla on eduskunnassa oikeus vapaasti puhua kaikista keskusteltavana olevista asioista sekä niiden käsittelystä (PL 31 §) ja kansanedustajan tulee esiintyä vakaasti ja arvokkaasti sekä loukkaamatta toista henkilöä. 

Epäluottamuksen esittäminen välikysymyksellä (PL 43 §) on oikeusvaltion periaatteisiin kuuluva perustuslain suoma oikeus, eikä sitä tule pääministerin, eikä hallituksen taholta estää tai muulla tavoin esittää paheksuntaa kuten pääministerinä eilen esititte.

Kysyn Teiltä pääministeri Sanna Marin suotteko Te ja hallituksenne maamme perustuslain mukaisen oikeuden kaikille kansalaisille ja poliittisille puolueille esittää omat näkemyksensä ja kritiikin sekä esittää asiallisia kysymyksiä hallituksen toimista ja vieläpä saada kysymyksiin vastaukset? Tämä olisi oikeata oikeusvaltioon kuuluvaa tasa-arvoa ja sananvapauteen perustuvaa oikeutta.

Osallistu keskusteluun!


20 kommenttia
#1

Marinin hallitus käyttäytyy kuin pienet lapset hiekkalaatikolla, me emme leiki teidän kanssa. Siinä varsinaista oikeusvaltion tunnusmerkistöä. Puhumattakaan siitä, että ei syyllistyttäisi samalla syrjintään. Ei yhtäkään poliittista puoluetta tule asettaa syrjinnän kohteeksi, sillä kullakin puolueella on omat poliittiset näkemykset asioista. Perussuomalaisten ohjenuorana on oman maan kansalaisten hyvinvoinnin edistäminen. Siis ensi sijainen tavoite. Vihreillä ja vasemmistopuolueilla yleensä tavoitteet näyttävät olevan kehitysmaa-aluiden ihmisten hyvinvoinnissa, ei suinkaan siinä miten oman maan kansalaisten hyvinvointi ja turvallisuus taataan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Luonteet tulevat pikkuhiljaa esille
#7

Tämä lasten hiekkalaatikkoleikki alkoi sanallisesti kaikilla puolueilla PS-kohtaan aijaisin keväällä. He eivät suostuneet leikkimään PSn kanssa.
Näinkö maata rakennetaan, kun suuri puolue jätetään ulkopuolelle?
Huh Huh !

Viime torstain istunnossa Ohisalo oli lähellä saada kohtauksen välihuudosta. Ilme meni merkilliseksi ja vaivoin hän sai koottua itsensä
Tämä kohta on näkyvillä istunnon alkupuolella jos haluaa sen tarkistaa.

Sellaisia ministerejä meillä on…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#2

Suomi on ollut jo kauan aikaa,kaukana oikeusvaltiosta.Unkaria ja Puolaa kyllä ollaan avoimesti syyttelemässä Suomen poliittisen johdon taholta,että oikeusvaltion periaate ei toteudu kyseisissä maissa.Samalla kokoajan ollaan kaventamassa oman Kansan sananvapautta,suunnittelemalla kaikenmaailman rangaistuslakeja,mm,vihapuhe/maalittaminen.Melkoisia mielensäpahoittajia nämä nykyisen Hallituksen MInisterit,kun eivät kestä kritiikkiä.Eikä demokratia viimekevään Eduskuntavaaleissa toteutunut.Hallituksessa istuu sellaisia puolueita,jotka eivät Suomen Kansalta mandaattia saaneet,sinne kuuluakseen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#3

Oon liian nuori sanotaan,oon liian nuori tuntemaan.Sen suuren vastuuden,mi täyttää sydämen, ja kaiken kietoo suureen unelmaan.Jos liian nuori olenkin,niin ehkä joskus myöhemmin.Tuo onnen taivas aukeaa,ja kaikki muut voin kampittaa.Tässä käytin omankäden oikeutta,ja hieman muuntelin,vanhan ikivihreän iskelmän sanoja.Tällä viitaten nykyisen Pääministerin ikään,ja kokemattomuuteen.Mutta eiköhän tuo kokemus kyseisellä henkilöllä kartu iän myötä.Ja nyt hän on todella kovassa paikassa/prässissä.En toivo hänelle mitään pahaa,toivottavasti nuori nainen kestää paineiden alla.Mutta suuriin hölmöilyihin/möläytyksiin ei ole varaa.Kannattaisi kysyä nykyisen Pääministerin neuvoja vanhemmilta Poliitikoilta,niitä varmasti ollaan kyllä valmiita antamaan puolueesta riippumatta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Late
#4

Kiukutteleva politiikan nousukas.
Haukkaa vielä sitä itseään kun ei vain yksinkertaisesti kyvyt eikä varsinkaan iän tuoma kokemus riitä kyseiseen pestiin.
Outoa ettei SDP löytänyt yhtään kokeneempia pääministeriä.
Ei naissukupuolessa mitään vikaa ole kunhan eivät ole tyhjämyssyjä.
Jotkut niitä valitettavasti kuitenkin joka vaaleissa äänestää.
Muutenkin hallitus on täynnä samanlaisia nuoria feministipyrkyreitä jotka eivät todellakaan vakuuta. Anderssonilla asiaosaamista jonkun verran, Henriksson taas kielipuoluetakiainen, kaikki käy paitsi Persut, koska ”äärioikeistoa”.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#6

Juu olen samaa mieltä.En kannata Demareita,mutta Heinäluoman Eero ehkä olisi ollut varteenotettava Pääministeriehdokas.Mutta kyseistä Henkilöä ei varmaan Pääministeriys kiinnosta.On ehkä paremmat,ja helpommat hommat EU-Parlamentaarikkona,eikä palkkakaan varmaan mikään huono.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

TÄMÄ HEINÄLUOMA ON AINA VIHANNUT PERUSSUOMALAISIA. EMME HÄNTÄ KAIPAA.HYVÄ KUN PYSYY SIELLÄ BRYSSELISSÄÄN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#8

Nuoruus on vika, joka paranee ajan myötä. Liian paljon, liian nuorena, ei ole hyvä yhdistelmä.
Tämä ei ole sitten kannaotto naisia vastaan, vaan kylmä toteamus, että aika tasii meitä, kuten A.Kivikö se oli, on todennut.
Voisin luetella sankan joukon naisia, joiden henkinen kypsyys on iän myötä saanut muotoja, joita on pakko arvostaa.
Tämä ei rajoitu pelkästään kanssani suurin piirtein samaa mieltä oleviin. Karmaisevin esimerkki lienee tuo ”kolmenvartin kommunisti”, Merja Kyllönen. Vaikka en hänen aatemaailmaansa sisäistäkään, niin ainakin särmää tuntuu löytyvän.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#5

Paino sanoilla, MINUNHALLITUKSENI!
Ikävä kyllä tuo kertoo prinsessan herkästä itsetunnosta, jolla on vielä paljon opittavaa maailman menosta. Polittisen jargonin sanasto on kyllä hyvin opittu ulkoa ja sitä toistelemalla pärjää jonkun aikaa, mutta ei loputtomiin.
Jos ei maaailman ihmeitä tapahdu, niin keväällä löytyy runsaasti lisää kuikkuamisen aiheita. Aiheita jotka eivät jalkaa polkemalla ja muita sättimällä korjaannu.
Eduskunnan edessä tapahtuneen esityksen myötä tuli ensin mieleen Pikku Myy, vähän samanlaista kiukkuamista.
Sitten luin, että Pääministerin ennestäänkin runsasta avustajakaartia oli lisätty vielä yhdellä kaverilla, meidän piikkiimme. Nyt heitä on SEITSEMÄN. Eli seuraava melleyhtymä olikin Lumikki ja seitsemän kääpiöitä.
Lumikki, jolle Jussi Halla-aho yrittää syöttää myrkytettyä omenaa. Taitaa vaan käydä niin, että koittaakin anoreksia? Menopuolen hehkutus kuulosti siltä, että rahat loppuu, meiltä kaikilta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000