Perussuomalaiset

Sirpa Abdallah

Analyysia: SDP:n ja Keskustan yhteistyö jatkossa paranee?

59 kommenttia

Antti Rinne joutui eroamaan Keskustan vaatimukseen. Ei riittänyt pelkästään omistajaohjausta hoitaneen ministeri Sirpa Paateron ero. Paateron ero näyttikin sivusta katsottuna Rinteen oman nahan pelastamisyritykseltä, sillä Keskustan epäluottamus kohdistui ensisijaisesti Rinteen toimintaan hallituksen johtajana ja hänen epämääräisiin ja alati vaihtuviin selittelyihin mm. postin kohun ympärillä.

Mitä sitten Rinteen ja hallituksen eron jälkeen? Näyttää selvältä, että samalla hallituspohjalla jatketaan myös Keskustan toiveesta, joka monia jää ihmetyttämään. Keskustan Kulmuni sanoo hyvin tomerasti, että Rinteen hallitusohjelma on erittäin hyvä jota tulee noudattaa pilkkua siirtämättä. Onko niin, että eräs epäluottamukseen johtanut syy johtui siitä, ettei keskustan vaatimuksia, jotka on hallitusohjelmaan kirjattu, ei saatu eteenpäin niin nopeasti kuin keskustassa on edellytetty. Voiko noita vaatimuksia, hallitusohjelman kirjauksia, keskusta saada päätökseen uudenkaan demaripääministerin johdolla? Suuri vaara toteutumattomuuteen on ilmassa, sillä hallituksen muut puolueet ovat vaatimassa myös omien asioidensa tulevan päätökseen. Kyllä on selvää näin sivusta katsoen, että keskusta on tulevankin hallituksen apupuolue. Näin siitäkin huolimatta, että Kulmunin johdolla keskustapuolue on siirtynyt enemmän vasemmistolaisen ideologian suuntaan.

IL:ssä on hyvä mielipide tulevan hallituksen vaikeudesta toteuttaa Rinteen hallitusohjelmaa, joten vaikeudet uudenkin hallituksen toimissa tulee jatkumaan, koskapa näyttää siltä, että vanha hallitusohjelma on se jota tullaan noudattamaan.  

IL:n kirjoituksessa todettua; ”Suomalaisille luvattiin ohjelmassa niin paljon ja niin moneen suuntaan, että oikeasti suuret uudistukset ovat käytännössä jääneet lähtötelineisiin. Ohjelman lukemattomista toimenpiteistä on tullut pahimmillaan ulospäin sekava suma. Kärjistettynä rahaa käytetään sinne tänne, ja selvityksiä pusketaan joka ministeriössä, mutta iso kuva puuttuu.”  

Paljon taitaa olla kiinni myös uuden hallituksen onnistumisessa siinä kenet SDP nimittää pääministeriehdokkaaksi ja hänen toimintatavoistaan johtajana. Ehdokkaina tässä vaiheessa pidetään kahta, liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin ja Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman. SDP:n piirijohtajilta saadun kyselyn perusteella näyttää siltä, että Lindtmanilla olisi suurempi kannatus. Valinnan kuitenkin tekee ensi viikolla puoluevaltuusto. Mikäli valinta kohdistuu Lindtmaniin, niin veikkaan vaikeuksia olevan jatkossakin ihan riittämiin. Tähän perustelun jätän jokaisen itsensä tehtäväksi. 

Uuden hallituksen kokoonpanon noudattaessa samoja puolueita kuin Rinteen hallituksessa, niin näyttää siltäkin, että myös Vihreiden sisäisiä ristiriitoja on tulossa kohdistuen ulkoministeri Pekka Haaviston toimiin Rinteen hallituksessa ja etenkin, jos puolue nimittää Haaviston jatkamaan hallituksessa. Mitenkähän Keskusta tulee suhtautumaan näihin ristiriitaisiin ja osin sekaviin Haaviston lausumiin. Lausumat kun uutisoinnin mukaan on laajennettu koskemaan monia tahoja, jopa Tasavallan presidentti Niinistöä. Haaviston toiminnasta on tehty useita kanteluja ja yksi virkarikostutkinta. Jatkoa siis lienee tulossa samalle hallituskoostumalle. 

Maamme politiikka on osoittautumassa oman edun kähmimistoiminnaksi ja taustalla myös näyttää esiintyvän puolueen edun tavoittelemiseksi korruptiota, esimerkkinä tapaus Baltzar avustukset demaripuolueen eduksi.

Osallistu keskusteluun!


59 kommenttia
#1

Ihan riippumatta siitä kuka on uuden hallituksen demaripääministeri, niin tosiasia kai lienee se, että taustalla naruja vetelee demareiden puoluejohtajana jatkava Antti Rinne. Tämä jos mikä on hallituksen yhtenäisyyden ja toimivuuden kannalta jatkossakin rasite Keskustalle. Näin arvelen.

Mikäli pääministeriksi nimitetään Lindtman, niin vaikeudet vain tullevat kasvamaan. Lindtman on ”kukkopoika tunkiolla” ainakin mitä tulee esiintymiseensä suuressa salissa. Viime aikainen esiintymisensä antaa vaikutelman kovasta pyrkyryydestä ja suuresta halusta saada näkyvä paikka puoluekoneistossa.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/d64e9e35-e4c2-4ea8-9b13-cfceb26823ec

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#2

Rinnettäkin vielä Kommunistisempi Mariini tulee olemaan Pääministeri.
Tämä takaa 100 % varmuudella Hallituksen kaatumisen myöhemmin koska Kepun kannatuksen laskun kiihtyminen ei jätä muita vaihtoehtoja. (Koska Kepun äänestäjät ja kannatajat ei ole kommunsiteja kuten puolueen nykyjohto on)
Älliö-Kommunisti marin huuteli muutama viikko sitten Hallitus ohjelman vastaisesti tyhmyyksiä mm. että listaamattomien yhtiöiden osinkoverotusta tulee kiristää…
On selvää että nämä perseilyt jatkuu …
Kepun olisi silloin jo pitänyt kaataa Hallitus ! (jos ne haluaa ajaa uskottavasti äänestäjien /Suomen kansan etua)

Muistelen että sinäkin vaadit samaa asiaa joitakin viikkoja sitten?

Minulle jäi epäselväksi johtuiko bloki kirjoitus täydellisestä tietämättömyydestä verotuksesta vai kommunistisesta kateudesta jonka verjolla levitetään kommunisti propakandaa..
Epäilen että vaatimus johtui tuosta ensimmäisestä veikkauksesta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#5

Älähän kikeenny verotuskysymyksistä ja niistä esitetyistä mielipiteistä. On nimittäin niin, että itse kannatan osinkoverotukseenkin tasapuolista kohtelua jota nykyinen verolainsäädäntö ei ole. Siinä ei siten omalla kohdallani ole kyse ideologioista vaan saman tulolajin samaslaisesta verokohtelusta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#13

Onko se tasapuolista että kahteenkertaan verotettujen verotusta vaaditaan kiristyksiä…
Joko et tajua Verotuksesta mitään tai olet väärässä Puolueessa.
Kommunistit tajuaa tämän asia tahallaan väärin !ja näin levittää valheellista propakandaa sillä keinolla yrittää saada lisää rahaa Pakolais/Huumebisnekseen.

Esim. Jussi Hallaholta kysyttiin tv:ssä muutama viikko sitten samasta aiheesta se sanoi heti ,että kysymys on kaksinkertaisen verotuksen välttämisestä. Eikä vaatinut siihen korotuksia,Jussi näyttää olevan asioista perillä.
Päinvastoin Kommunisti Urpilaisen aikaan saannos pitäisi perua aikaansaannos joka on ajanut paljon Firmoja Viroon ja tehnyt työttömiä tähän maan

Tämä on sellainen asia että Jos Persut haluaa kannatuksen 30 % yli nostaa ja maan talouden laittaakuntoon tässä ei kannatisi sooloilla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#21

Sinä et päätä kuka kuuluu mihinkin puolueeseen. Kykysi eivät kommentointisi perusteella tuohon riitä, valitettavasti näin. Kumpihan meistä muuten loppujen lopuksi tietää enemmän verotuksesta? Se jää minulle ainakin kovin epäselväksi. Olen kuitenkin tottunut epäselvään tietämykseesi. En muuten jatka tästä aiheesta kanssasi tässä kirjoituksessa, enkä kyllä muuallakaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#26

Tuo aivan sama näkökulma,on myös itselleni muodostunut kyseisestä henkilöstä.Eikös se ollut tämän kyseisen henkilön,masinoima juttu.Tuo Perussuomalaisten Äärioikeistolaiseksi tituleeraaminen,ja istumapaikkojen siirtäminen oikeaan laitaan Eduskunnassa.Selvää kiusantekoahan tuo edellämainittu oli,ja sitä on varmaan jatkossakin odotettavissa kyseisen henkilön taholta,mikäli hänestä tulee Pääministeri.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#40

Sirpa mitähän nyt siitä , uudestakaan hallituksesta tulee ?!? Alku suunitelmatnäyttää aika sekavalta ja vielä lisukkeeksi , vihreä Pekka !? Myös Ohisalo kaikki on kysymysmerkkejä ???!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#41

Kiitos kysymyksestä. Katsoisin keskustan jatkon vihervasemmistovetoisessa hallituksessa olevan puolueelle kuoliniskun. Noin jos todellakin menevät tämän viimeisen gallupkannatusmittauksen mukaan vieläkin tuohon koalitiohallitukseen. Vai onko niin, että Kulmunin johdossa keskusta onkin vasemmistopuolue, eikä enää keskustaideologiaa ajava. Rinteen hallituksen ohjelma on monissa kohdin hyvin vasemmistolaista politiikkaa ajava. Kulmunin sanoessa ja muidenkin keskustan edustajien painotus hallitusohjelman olevan erittäin hyvä, tulee väkisinkin mieleen keskustan ideoloogisen suunnan muuttuneen. Tämä siis omaa ajatteluani.

Vihreiden kohdalla tuleva jää nähtäväksi eli miten kehittyy Haaviston geissi. Tuolla lopputulemalla saattaa olla hyvinkin suuri vaikutus puolueen kannatusta alentavasti.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kes. teki vasu
#50

Olisiko se niin, että Kulmuni on valittu peejiiksi ihan vaan ja pelkästään ulkonäkönsä ja sukupuolensa vuoksi? Olisihan keskustalla ollut muitakin.
Toivoton on pyrkimys saada tällä tavoin kannatusta naisilta ja nuorilta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#3

Jatkoa..
Epäilen että et tiennyt että esim. yksinyrittäjä joka toimii Oy muodossa hänen yhtiönsä maksaa veron tuloista ja näistä jo veroteuista tuloista maksetaan osinko josta peritään taas vero toiseen kertaan !!!!
Tätä veroa Kommunistit haluisi Korottaa edelleen vaikka sitä pitäisi laskea ! (Tämän kaksinkertaisen veron sai aikaan Urpilainen)

Kun sama yrittäjä maksaa Oy palkaa itselleen ,palkka on Oy verotuksessa vähennyskelpoinen ,jolloin kaksinkertaista verotusta ei tapahdu.
Uskon että et ole tutustunut asiaan mistä puhuit aiemmin.

En usko että kyse oli Kommunisti Propakandan levityksestä Persujen nimissä koska sehän syö koko puolueen kannatusta varsinkin jos tuollainen propakanda saa laajemmin kannatusta.

Tämä jo nyt tapahtuva Kaksinkertainen verotus jota Kommunsitit halauisi vielä kiristää on suurin syy yritysten Viroon pakenemiselle,Suomesta on paennut jo tuhansia yrityksiä Viroon kommunsitien rosvousta pakoon ja työpaikkoja siinä sivussa….

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#4

Joten suosittelen tutustumista verotukseen ja uskon kun huomaat että Osinko ei ole Oy verotuksessa vähennyskelpoinen kuten esim. palkka on omistajalle tai kenelle mulle tahansa niin tajuat virheesi ja vaatimuksesi kaksinkertaisesti verotetun rahan verotuksen kiristämisestä kommunisti propakandaksi ja pyydät sitä lukijoilta anteeksi.
Tämä on Persujen linjan mukaista ja näin tuota juttua säikähtäneet äänestäjät ei pakene äänestämään muita puolueita.
Uskon että se olis virhe ja virheitähän sattuu..

Tämä vaan on siinä mielessä erittäin vakava virhe koska tuolaisella hommalla voidaan provosoida kansaa (jotka ei tiedä verotuksesta mitään) se taas aiheuttaa työpaikkojen menetyksiä ja talouden heikkenemistä ja valuutta pakoa maasta ja samalla tuhota Persujen kannatusta !
(Persut ei ole kommunisti puolue)
Virolaiset nauraa Suomelle ja Suomen verotukselle jo nyt !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#6

Kommentoijalle ”Päästiin perseen myyjistä” huomautan ettei blogin aiheena ole suinkaan verotus, eikä sen paremmin kommunistitkaan. Koita rauhoittua ja keskustele vain kulloisestakin esille nostetusta aiheesta. Jos et siihen kykene, niin pyydän pysymään poissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#7

Jatkaako Pekka Haavisto,fil. yo,RRR, ulkoministerinä? Niikko oli näemmä aivan oikeassa, epäillessään hänen juttujensa uskottavuutta. RKP kyllä näyttää nielevän kaiken, Eva Bideau etujoukoissa . Jatkaen tuon omalle joukolleen erikoistuneen kähmintäpuolueen johdonmukaista linjaa. Turun Yliopiston ja Helsingin Hankenin tarjoamat ylimitoitetut opiskelumahdollisuudet ruotsinkielisille tulee varmistaa. Ruokkimalla myyttiä kyseisen ”maailmankielen” kaikkivoipaisuudesta. Pakotettava, tasa-arvon nimissä, sitä kaikki opiskelemaan. Onko tutkittu, mitä kyseinen pakko vaikuttaa poikiemme muutenkin tyttöjä heikompiin opiskelutuloksiin? Pojat, kun ovat vähemmän ”kilttejä” alistumaan asioihin joiden mielekkyyttä eivät sisäistä. ”Kympin tytöt” eivät ole niin kriittisiä.
Tuosta pakkoruotsin kustannustaakasta kannattaisi ryhtyä keräämään aineistoa, koska tämän hallituksen aikana tulee pulaa rahasta, ihan varmaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Ei yksin RKP:n Biaudet vaan näyttää myös kokoomuksen edustajat valiokunnassa olleet samaa mieltä eli tyytyivät Haaviston selittelyihin. Herää kysymys kuinka uskottavaa politiikkaa kokoomuskaan harjoittaa. Ei näytä kovinkaan luotettavalta.

Todellakin Niikon ilmoituksen mukaan vain PS:n edustajat jättivät eriävän mielipiteen Haaviston esittämiin selittelyjen uskottavuudesta eli luotettavuudesta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#34

Hei haloo!! Kokkarit ovat heränneet koomastaan, haistavat pisteiden keruun paikan. Tekevät asiasta virallisen kyselyn!
Perussuomalaiset myöhästyivät. Hyvä juttu joka tapauksessa, että asia pöyhitään.
Pekka itse on tänään keskiviikkonan A-studiossa antamassa koottuja selityksiään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#42

Haloo haloo vain sinnekin, kokoomus osoitti vain tuolla toimenpiteellään puolueen ajelevan milloin milläkin tavalla. Tässäkin tapauksessa ensin äänestivät Haavston kertoneen hyväksyttävästi valiokunnassa tapahtumien kuluista al-Hol leirin tapahtumiin liittyen ja sen jälkeen yön yli nukuttuaan havaitsivat paremmaksi poliittiseksi tavaksi tehdäkin vielä lisäkysymyksiä Haavistolle. Miksihän eivät heti ottaneet selvitykset vaillinaisiksi? Eikö kokoomuksen tilaisuuteen osallistuneiden edustajien kyky riittänyt annettujen selitysten puutteellisuuteen, kuten PS edustajat heti havainnoivat?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#9

Kyllä se on niin, että kanalaankin tarvitaan kukko pitämään yllä järjestystä

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#17

Heh, hyvä vertaus. 😀

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#10

Tervehdys, Sirpa!

Ollaan näköjään molemmat siirrytty Uuden Suomen Puheenvuorosta tänne Perussuomalaisten blogeihin. Almamedia on onnistunut sivuston ”uudistamisella” karistamaan osan sananvapauttaan (terävästi) käyttelevistä bloggareista.

Eilinen uutisvirta pääministerin eron myötä oli varsin mielenkiintoista.

Kiinnostavaa nähdä kasvaako Keskustan nälkä syödessä. Nyt, kun ovat päässeet vallan makuun, mikä takaa, että nälkä loppuu tähän?

Vähän on Keskusta Sdp:lle epävarma hallituskumppani tästä eteenpäin, vaikka miten vannotaan uskollisuutta hallitusohjelmaa kohtaan JUURI NYT.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#14

Tervehdys Johanna!

Joo, olen käytännössä siirtynyt tälle alustalle. Vain harvoin kommentoin joitakin kiinnostavia kirjoituksia.

Kyllä oma arvailuni on kääntynyt siihen suuntaan ettei keskustaa enää pelasta edes uuden puheenjohtajan vaihto, sillä vihervasemmistolaiseen hallitusohjelmaan näyttää sitoudutun aivan poskettomasti ilman että on tähänkään mennessä ollut saamassa omia esityksiään lävitse. Kaiken kukkuraksi joutuu keskustalainen valtionvarainministeri hoitamaan pahasti alijäämäistä taloutta. Ei ole tietoakaan työllisyyden kasvusta ja sitä myöten tulojen kertymistä niiden ohjelmassa olevien valtavien menojen kattamiseksi.

Luulen, että jo tästä syystä keskusta tulee vetämään ns. vesiperän ollessaan mukana neljän muun vihervasemmistolaisen puolueen aisankannattajana saamatta todennäköisesti omia vaatimuksiaan lävitse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#18

Niin, surettaa suomalaisten maataloustuottajien puolesta. Hehän ovat kaikki yrittäjiä, maatilayrittäjiä.

Suomen maatalous tarvitsisi nyt kaiken mahdollisen tuen, järjen ja kannatuksen, mutta nyt on Keskusta liitossa lihan- ja maidontuotannon vastustajien kanssa. Keskustan hallituskumppaneilla ei ole mitään tolkkua alkutuotannon merkityksestä ja sen kohtalonyhteydestä Suomen elintarviketeollisuuteen.

Pitää ymmärtää, että suomalaista elintarviketeollisuutta on vain niin kauan kuin on suomalaista alkutuotantoa.

Ja sekin pitäisi ymmärtää, että ihmisen käyttöjärjestelmä ei pärjää ilman ruokaa.

Tuontiruoka on aina kustannusten ja logistiikkaketjujen takana.

En ihmettele, jos yhä useammat keskustalaiset tuottajat siirtyvät Perussuomalaisiin, jossa tervettä maalaisjärkeä tuntuu olevan enemmän kuin kaikissa muissa puolueissa yhteensä.

Ei voi pelastaa kokonaista maapalloa, jos ei osaa suojella edes Suomea.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#20

Keskustan maatalouspolitiikka on minua ihmetyttänyt koko ajan eu-jäsenyyden aikana. Keskusta ei ole millään tavoin pitänyt suomalaisten maanviljelijöiden puolta etenkin, kun huomioidaan geologinen asema. Kyllä eteläiset jäsenmaat ovat pitäneet puoliaan paljon paremmin.
Tosin nyt ovat nousseet barrikaadille ranskalaiset maanviljelijät tukipolitiikasta johtuen. Ranskankin maatlouden tuista on budjetissa leikkauksia tiedossa ja sehän ei siellä viljelijöille käy. Suomessa ei protestointia ollut, eikä ole vieläkään. Mistähän johtuu?

Onko keskustalaiset maanviljelijät liian nöyrää kansaa hyväksyen kaikki leikkaustoimet?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#28

Sama juttu. Kun Suomessa pohdittiin liittymistä EU:hun, kaikkein eniten asia epäilytti tuottajia. Mutta sitten heidät saatiin puhuttua mukaan.

Normisuomalaiset odottivat, että ruuan hinta laskee, kun liitytään EU:hun, mutta kävi päinvastoin.

Kyösti Virrankoski (kesk), entinen Euroopan parlamentin jäsen ja entinen kansanedustaja ja Euroopan parlamentin budjettivaliokunnan ensimmäinen varapuheenjohtaja, joka toimi vuoden 2008 EU:n budjetin yleisesittelijänä, esitti näkemyksenään (v.2008, kun tapasin hänet opintomatkalla Brysselissä), että EU-tuet ovat tuoneet rahaa Suomeen.

Karu totuus kuitenkin on, että kun v.2000 Suomessa oli vielä 78 000 maatilaa, niin tuoreimman ennusteen mukaan määrä on puolittunut vuoteen 2025 mennessä.

Vain ne tilat, jotka saavat kansallista tukea, voivat saada myös EU-tukea.

Vähemmän tiloja on jäljellä ja tilakoot suurenevat. Samaan aikaan tietotaitoa menee hautaan lopettavien tilojen myötä: kun maatila lopettaa, koneet ja eläimet myydään. Loppu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#29

Jatkan vielä…

Suomalaiset luottivat liikaa EU:n ”hovien” lupauksiin. Keski-Euroopassa on vuosisatainen kokemus hovien juonittelusta, mutta Suomessa on ollut huono juonitella, koska pakkanen, koska pitkät välimatkat, koska köyhyys.

Täällä oli totuttu luottamaan siihen, että ”miehen sana pitää”.

EU-miehen sana ei kuitenkaan ollut suomalaisen miehen sanan väärti. Sen näytti jo heti alkuunsa 141-tuen menettäminen.

Me emme osaa pitää puoliamme CAPissa (EU:n maatalous”pilari, Common Agriculture Policy). Me emme osaa suojella omaamme.

Ylipäätään Suomessa pitäisi ymmärtää se, että direktiiveissä on liikkumavaraa eikä kaikkea tarvitse soveltaa 1:1 vaan maalaisjärkeä voi ja pitääkin käyttää, kun EU:n juttuja kuuntelee.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#30

Tässä vielä linkki parinvuoden takaiseen keskusteluun aiheesta:

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/johannasirenkaplas/244941-loppuuko-maausko/

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#48

Tähänkin asiaa Persujen pitäisi suhtautua järjellä !!!

Kotimainen tuotanto on turvattava
Koko tukipolitiikka pitäs muuttaa täysin,niin että tuki laitetaan myytävän tuotteen hintaan johon tietenkin vaikuttaa vielä laatu niin että kannaattaisi tehdä laatu edellä määrää…

Nyt tuki tulee valittamisen ja sosiaali pummaksen kautta.
Rahaa tulee niin helvetisti monille että monet joutuu ostamaan verovähenyksiin aivan järjettömiä ostoja ettei veroja tarvitse maksaa niin paljoa..
Eihän tässä ole mitään järkeä puollustella tätä systeemiä ja vaatia lisää rahaa niille ja sanoa että ne on yrittäjiä
Helvetti ne ei ole yrittäjää nähneetkään ! ne on sosiaali pummeja (Maataloustuki pummeja)
Suomen rikkaimmat ja hyvä tuloisimmat miehet on kaikista pahimpia pummeja maatalous tukien saajien kärjessä on Suomen rikkaimmat !

Eihän helvetti ole mitään järkeä että joka pikku tilallisen pihalla seisoo väh. ostettuja koneita ja laitteita tyhjänpanttina Miljonien edestä !!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Päästiin perseen myyjistä
#49

Ajatelkaa jos yhdenmiehen yrittäjänä toimiva Nuohooja tai hitsari tai putkimies saisi niin helvetisti tukeja valitamalla että se ostaisi Miljoonilla kaikkia turhanpäiväisiä vehkeitä pihat täyteen verovähenyksien takia ,niin puuttuisihan siihen jo Eu:kin
Pelkästää se että tuetaan pikku tilallisten kannatamatonta toimintaa sikamaisilla summilla on jörjetöntä nämä rahat pitäs ohjata isommille pinta aloille jossa tuotetaan kunnolla sanoohan se jo järkikin että Miljoona vehkeiden pitää tuottaa yksi ihminen ei ehdi käyttää sellaista määrää vehkeitä niin että se olisi taloudellisesti kannattavaa….. Pitäs olla isommat tilat ja työntekijöitä jolloin homma olisi kannatavaa…

Mutta eihän tukejen jakajat järjellä ajattele.
Miksi valitajat ei mieti sitä kun kenellekkään muulle yrittäjälle ei jaeta tukeja eikä lomittajia eikä mitään muuta kuin kytätään ja yritetään kampittaa kokoajan.
Persujen ei kannataisi kannatusta heikentää tällaisilla Kepulaisten vaatimuksilla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#53

Hyvää itsenäisyyspäivää 6.12.2019 kaikille suomalaisille, kaikille perussuomalaisille ja kaikille Sirpan blogien lukijoille.

Itsenäisyyspäivä on hyvä päivä vastata tähän kommenttiin.

Itsenäisyyspäivää vietetään myös niillä maatiloilla, joissa navetan sulotuoksut kutsuvat 365 päivänä vuodessa, joka päivä kello 6.00 aamulla.

Sopii käydä kokeilemassa kaikkien niiden, jotka ymmärtämättömyyttään uskovat, että veljet ovat vuosia keskenään ja tulot aina samat. Näin ei ole: veljet eivät ole vuosia keskenään, navetassa ei ole kahta samanlaista päivää peräkkäin (aina jotain tapahtuu) ja tulotaso voi heittelehtiä paljonkin.

Yllämainittu on se syy, miksi maataloustukia alunperin alettiin tässä maassa järjestää.

EU:n myötä sana ”tukiviidakko” on tullut tutuksi eikä syyttä.

EU sotkee suomalaista tukijärjestelmää.

Myös moraalittomuus sotkee sitä, kuten mitä tahansa muutakin tukijärjestelmää. Jokaisessa joukossa on puhtaita ja vähemmän puhtaita pulmusia.

Jatkuu…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#54

Joka joukkoon mahtuu niitä, jotka osaavat JA haluavat hyödyntää porsaanreikiä, tai julkeavat ottaa vastaan tukia, vaikka eivät niitä tarvitsisi, mutta katsovat, että koska laki niin sanoo, tuet kuuluvat myös heille. Tästä surullisenkuuluisana esimerkknä Björn ”Nalle” Wahlroos, jota monet ihailevat, koska hän osaa tehdä rahaa. Sama ihminen kertoo meille, että tavalliset pankin asiakkaat tuovat lähinnä hiekkaa pankkikonttorien lattialle. Kuitenkin pankit pysyivät aikoinaan pystyssä nimenomaan monista pienistä asuntolainaerien takaisinmaksupuroista kertyneen vakaan kassavirran myötä pystyssä.

Joukkooon mahtuvat myös nämä, jotka ottavat vastaan viljelytukia ja kylvävät keväällä pellot, mutta ilman minkäänlaista aikomusta seurata siitä eteenpäin mitä pellolla tapahtuu, ja erityisesti ilman minkäänlaista aikomusta korjata satoa pelloilta.

”Maajussille morsian” -sarjassa näkyy hienoja maatiloja. Maalla ovat kädentaidot kunniassa ja taloja osataan rakentaan ja hoitaa. Jatkuu…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#55

Silti hinta sitoutumisesta voi olla kova: ei vaimoa, ei jälkikasvua, ei apua tilan töihin, ja tätä myötä yksinäisyys. Ja naapuritilalla sama juttu.

Ei joka paikassa, mutta siellä täällä. Ei ”Maajussille morsian” -sarjaan ilmoittaudu pienviljelijä, jolla tilan paikat repsottavat, kun yksinäisellä puurtajalla väsymys painaa päälle.

Kaikki maatilayrittäjät eivät ole yhtä taitavia taloudenpidossa (kuten eivät muunkaan alan yrittäjät), ja perheenperustamisessa. Silti useimpien tuottama ruoka on hyvää ja puhdasta.

En kannata tehotuotantoa. Eläimet ansaitsevat kunnioituksemme ja arvonantomme. Mutta niin ansaitsevat myöt tuottajat, jotka tekevät työnsä hyvin. Ymmärrän kyllä, miksi kansanedustaja Hannakaisa Heikkinen jättää Linnan juhlat tänä vuonna väliin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#56

Ja vielä sanon tämänkin: Suomi on niin pieni valtio ja kansalaisten määrä vähäinen, että kansalaissopu on ehdoton edellytys hyvälle tulevaisuudelle.

Monet tahot yrittävät kylvää riitaa suomalaisten välille, mutta tähän ei pidä mennä mukaan.

Pitää myös tunnustaa tosiasiat: kuten kenraali A.F.Airo tv-haastattelussa on sanonut, vuoden 1918 sota on nimeltään Vapaussota. Vihollinen yritti hyökätä vielä kerran Suomen jo itsenäistyttyä käyttäen hyväksi Suomen kansalaisia.

A.F.Airo perustelee nimitystä Vapaussota sillä, että rauhansopimus tehtiin vieraan valtion maaperällä, Tartossa 14.10.1920.

Jos kyseessä olisi ollut kansalaissota, ei rauhansopimusta olisi tehty Neuvostoliiton maaperällä.

Yle yrittää vääristellä asioita, mutta siihen ei pidä mennä mukaan. Tänäänkin Yle esitti, että 612-soihtukulkue olisi mielenosoitus. Ei se ole. 612-soihtukulkue juhlistaa, samoin kuin ylioppilaiden soihtukulkue, Suomen itsenäisyyttä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#57

Ja vielä tämä: osallistuin ensimmäiseen 612-soihtukulkueeseen, jonka alussa kirjailija Timo Hännikäinen piti hyvän ja asiallisen puheen.

En ole äärioikeistolainen. Tiedon soihtukulkueesta olin saanut Suomen Sisulta.

Mielestäni on arvokasta, että itsenäisyyttä juhlistetaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#58

Jahas, ja allekirjoitus meinasi unohtua. Sen verran tohkeissani taas tästä itsenäisyyspäivästä, että unohdin kirjautua. Ylläolevat vastaukset siis minulta #maanviljelysteknikko

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#59

Hyvää itsenäisyyspäivää 6.12.2019 minulta myös nimimerkille ja kaikille lukijoille!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kepu odottaa erohetkeä
#43

Kulmuni oli Suomi – Venäjä seuran puh.joht. ennen eduskuntaan menoaan. Vaati liki puolta miljoonaa? seuralleen Suomen Valtion avustusta.
Että se siitä Venäjämyönteisyydestä jota aina lykätään PS- puolueelle.

Keskusta tulee eroamaan kohta ihan omasta aloitteestaan. Nythän Kok ja PS pääsivät ekoiksi vaatiessaan pm. vaihtoa. Kepu kyttää hetkeä, jolloin se ihan itse on eroaloitteensa takana. Silloin vasta ero on Kepulle kypsä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#44

Kepun etsikkoaika taitaisi olla no nyt. Mikäli puolue odottaa vielä jonkin aikaa osallistuen hallitukseen, niin kohta ovat samassa kerhossa KD:n ja RKP:n kanssa.

Toki hallituksesta paitsioonjääminen tietäisi todennäköisesti uusia vaaleja, joka sekin vaihtoehto taitaisi olla keskustalle parempi vaihtoehto kuin mennä vihervasemmistohallitukseen aisankannattajaksi. No, itsepähän päätöksen tekevät ja kärsivät seuraukset, jos niitä on tullakseen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

En käy siellä enään
#45

Tuo US puheenvuoro on mennyt aivan lööperiksi. Vain yksi aate.
Jos joku puhuu huonosta ilmasta, kuoro taustalla yhtyy huutamaan sen tyhmien persujen syyksi. Ja siellä sivuilla kaikki persut ovat tyhmiä. Huh!
Oli asia mikä hyvänsä, siellä mennään henkilöön ja itse asia jää.
Joku sitkeä asiallinen sissi siellä vielä jaksoi asiaa vääntää perustellen faktoihin, kunnes pertit ja lamminmäet…
Aikanaan niin hyvästäkin sivusta on tullut peräti inhottava yhden aatteen kenttä!
Tähän on tultu sananvapauden nimissä!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#46

Hyvinkin samaa mieltä. Sanonta ”tyhjää saa pyytämättäkin” pitää ko. alustan kohdalla hyvinkin paikkaansa. Joitakin hyviä kirjoittajia on, mutta vain muutama.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Rkp saanut jo läpi...
#11

Rkp on jo saanut osan vaatimuksistaan voimaan. Pakkoruotsin.
Lisää voivat olla Treen katukilpien kaksikielisyys. Onko Turussa jo näin?.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#15

Niinpä, rkp on yhden asian liike. Kaikki in hyvin kunhan vain ruotsinkieli hoidetaan heidän vaatimallaan tavalla. Mutta eikös Rinteen hallituksessa ollut kaikki puolueet tuota suuntausta ajamassa. Siis myös keskusta. Noin olen ymmärtänyt.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#19

Rkp:lle käy, vaikka tulisi maailmanloppu, kunhan se vain tulee ruotsiksi.

On käsittämätöntä, että Rkp:ssä ei nähdä sitä, miten kielenkäyttö ja käsitteet puuroutuvat Suomessa ja kommunikaation taso kaikilla sektoreilla heikkenee, kun täällä puhutaan kohta kiljoonaa eri kieltä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#24

Suomenruotsalaiset eivät ole vieläkään kotoutuneet uuteen kotimaahansa?
Pakkoruotsi kait palaa yo-kirjoituksiin n. kolmen vuoden kuluttua, mutta sitä ennen tämä RKP:n viimeinen hallitus on jo kaatunut.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#25

RKP on härskisti saanut Vaasan sairaalaan laajan päivystyksen, joka oli jo päätetty Seinäjoen sairaalalle.
Suomenruotsalaiset pitää saada palvelua myös omalla murteellaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Soinin kohtalo odottaa Kepua
#12

Kepulle tulee käymään aivan samoin kuin Soinin senaiaisille persuille ja sittemmin sinisille. Kepu on mukana mutta valtaa pitävät aivan muut.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#16

En pane pahakseni. 😀

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#22

Hei. Kitos Sirpa ja Ystävät. Tuota on politiikka; kun on väärä herra sydämessä. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#23

Lasse, politiikka on aika ajoin hyvinkin arvaamatonta. Onneksi asioilla on tapana tulla julki, jos ei heti, niin ajan kanssa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#27

Joopa joo. Paaterosta tehtiin syntipukki vaikka hän todistettavasti oli informoinut puolueensa johtoa postin työehtosopimusvaihdosta jo kauan ennen tätä teatterilakkoa, jossa SDP näyttelee olevansa pienen ihmisen puolella. Valtamediaa ei kiinnosta kertoa, mitä tämä teatterilakko tuli maksamaan… ja maksaa edelleen.

Rinne -case puolestaan näyttäytyy aika säälittävältä harrastajateatteriesitykseltä, jossa yritetään luoda kuvaa, että Keskusta olisi itsenäinen toimija hallituksessa. Johtohahmot toistavat ulkoa opeteltua mantraa ”luottamuksesta”… ihan kuten aikanaan ”arvopohjasta”.

Näiden näytösten tarkoitus on osoittaa, että molemmissa puolueissa pystytään koviin päätöksiin…ja motiivina on yksinomaan VALTA. Tavallisen ihmisen ongelmat oikeuslaitoksessa, KELAn laittomat päätökset, Kuntien talousvaikeudet, Maanmittauslaitoksen rahastus, Oppilaitosten tulosten romahtaminen eivät kiinnosta. Näitä kiinnostaa vain valta ja omat äänestäjiltä salatut agendat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#32

Kuuntelin tänään pienen hetken eduskunnassa käytyjä keskusteluja ja kyllä taas kerran huomasin miten demariedustajat vihreiden kanssa puolustelivat väärin perustein palkkatulojen veronkorotuksia sillä perustein, että kyse ei ole veronkorotuksesta vaan veronluonteisista maksuista liittyen kikysopimukseen, jotka tulivat palkansaajan maksettavaksi kokoomuksen vaatimuksesta.

On surkuhupaisaa kuinka demarit vihreiden tavoin puhuvat muunneltua totuutta, sillä nuo veronluonteiset maksut liittyvät ay-järjestöjen keskinäiseen sopimukseen, ei suinkaan hallituksen päätökseen. Samoin koko kiky-sopimus on ay-järjestöjen solmima sopimus, jossa julkisen puolen palkansaajien lomarahoista leikattiin.

Palkansaajien ostovoima alenee Rinteen hallituksen esityksillä. Se on ministeriön virkamiesten kanta asiassa ja siihen on luottaminen. Palkansaajalle on merkitystä vain sillä mitä jää palkasta käteen, onko vähennykset veroa vai vberonluonteista maksua.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#35

Pakko ottaa kantaa. Kyllä Kikyt ja muu taloudellinen taantumisemme, kymmeneksi vuodeksi, johtuu pitkälti siitä, että meiltä meni, pienenä ja suht’koht’ kettäränä vientimaana mahdollisuudet itse säädellä markkinoiden heilahtelua. Markan kurssia muuttamalla.
Lipposen ”unelmahöttö” päästä Komission puheenjohtajaksi oli kantavana voimana tässä päätöksessä. Niinistö kuunteli ilmeiseti EK:ta? Jos silloin olisi ollut some käytössä, ehkä tilanne olisi nyt toinen?
Ei ole Ruotsi vaipunut kehitysmaatasolle sen vuoksi, että pystyy itse säätelemään talouttaan, ilman aikaa vieviä ja jatkuvaa vääntöä aiheuttavia sisäisiä devalvaatioita. Vai onko jonkun mielestä talous siellä kurjistunut?
Laiton maahantulo ja siitä johtuvat hyysäämistarpeet ja ongelmat ovat toinen juttu.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#36

Juurikin näin. Mutta Ruotsin varallisuus ei nyt auta sitä. Se vain hidastaa Ruotsin muuttumista sortuvaksi valtioksi. Raha ei korjaa niitä vahinkoja, joita Ruotsi on itselleen tehnyt ryhtyessään utopian kansankodiksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Historia toistaa itteensä
#51

Valtioita kaatuu ja uusia nousee. Yhteiskunnat ja niiden muoto muuttuu. Näin on koko maailmanhistorian sivu. Sama koskee yhteiskuntajärjestelmiä.
Ruotsi rapautuu mahdottomuuteensa, Viro on noussut mahdottomuudesta. Neuvostoliitto ja Itä-Saksa kaatuivat. Suomi keikkuu siinä rajalla.
Muslimimaat ovat sekasorrossa… Niiden yht.kuntajärj. ei toimi.

Itse asiassa ainoat vielä kehitystään parempaan suuntaan jatkavat yhteiskuntamallit ovat konservatiivisia – eli juuri niitä globalistien hampaankolossa olevia trumppeja ja halla-ahoja. Konservatiivit pitäytyvät vanhassa yhteiskunnalle hyvässä koetussa mallissa kuitenkin kehittyen kaiken aikaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Matti
Tyytyväinen
#31

Keskusta on nyt täydessä paniikissa. Kaikki käy, kunhan saadaan olla mukana. Taisi tulla tehtyä omalta kannalta nk. pahempi laskuvirhe Keskustassa. Ja sulhasmies Orpo häärää kosiokierroksellaan. Ainut liima on perussuomalaisten pelko. Ja se on suuri. Pidetään oma linja vaan kristallin kirkkaana. Palkkio tulee aikanaan.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#33

Keskusta todellakin näyttää olevan paniikissa. Lieneekö laskeneet väärin mitä tulemaan pitää. Tänään on uutisoitu jopa sellaista, ettei keskustalle ole edes esteenä se, jos Antti Rinne tulee uuteen hallitukseen ministeriksi. Olisipa herkkua todistaa hänen nimittämisensä (itse itsensä) omistajaohjausministerin vastuunkantajaksi. 😉

Paljon on avoimia kysymyksiä ilmassa ennenkuin uusi hallitus on toimintakykyinen, jos tämä viiden kopla ikinä tuon maineen saavuttaakaan. Mikähän on seuraavan gallupin tulos?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kantis
Tyytyväinen
#37

Lipposen hallitus oli paska, niin myös Kataisen ja Stubbin, puhumattakaan Sipilän ja Rinteen. Arvatenkin Marinin vetämä saa saman arvosanan. Miksi näin aina käy? Syy on kai selvä. Maan hoitaminen vaatii aina myös kipeitä päätöksiä ja mitä huonompi aika ja näkymä, sitä vaikeammat toimet. Tää kansa on toope. Ei tajuta tätä, vaan kaikki toivovat itselleen kultaa ja mirhamia ja jos jostain tarvitsisi leikata ja nipistää, niin sitten mieluusti muilta, ei minulta. Tällä palstallakin me syyllistymme samaan. Haukumme ja moitimme muita ja muiden aatteita ja tekemisiä, emmekä halua nähdä malkaa omassa ajattelussa. Tällaisia me olemme, ikävä kyllä. Luullaanko me tosiaan, että PS hallituksessa olisi jotenkin poikkeus ja kansa taputtaisi, kun Jussi ja Laura huseeraisi? Aivan samoin kävisi, kuin muillekin – paska hallitus!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#38

Kyse on luottamuksesesta. Jos uskoo, että kepu, kokkkarit tai SDP ovat kiinnostuneita tavallisen kansan hyvinvoinnista niin siitä vaan äänestämään. Jos toivoo muutosta niin ainut oljenkorsi ikävä kyllä on persut. Myös sillä tavalla, että persujen pelko muuttaa näiden vanhoillistenkin puolueiden politikkaa – äänestäjät siirtyvät muuten.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#39

Kantis, kyllä politiikan arvosteleminen on oikeus jokaiselle. Ihan riippumatta siitä, mikä on oma mielipide jonkun puolueen ideologiseen kantaan. Kuten olemme havainneet, niin ei politiikan tekeminen näyttäydy moraaliselta vaan monesti tekemiseen liittyy monenmoista suhmurointia. Tämä on ilmeisesti maan tapaa jo vuosikymmenien takaa. Tullut ilmi nettikäytön ylestymisen myötä ja kansalaisten kiinnostuksesta politiikkojen tekemisiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#47

Ikävä kyllä, politiikka näyttäytyy nykyään hiekkalaatikkoleikkinä, jossa tavoitellaan vain omaa henkilökohtaista tai taustayhteisön etua… kaikkia kansalaisia koskevia asioita kuten vanhustenhoiva, terveydenhoito, oikeusturva ei saada kuntoon eikä edes yritetä… nykyhallituksella ei edes ole olemassa mitään konkreettisia esityksiä ongelmien ratkaisuun. On helpompi höpöttää ilmastonmuutoksesta ja ihmisoikeuksista…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#52

Hei kaikki keskustelijat.Huumoria lopuksi.niinkuin Aamulehteen kommentteja jättävä Matti Pitko usein toteaa.Presidentinlinnassa taitaa olla tänävuonna menuu seuraavan lainen.Pääruoaksi Postipateeta,jälkiruoaksi Hallitus Riisipuuroa ja Tes Kiisseliä.Poolin pohjana toimii Al-koholistin leiri.Siis tuo menuu on omani,ei Matti Pitkon

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000