Perussuomalaiset

Silvia Koski

Tulos joka ei muuttaisi mitään

Tänään 30.12. Yle julkaisi uusimman gallupin. Perussuomalaisille se ei näyttänyt valoisalta. Tässä kohtaa vastustajat ilkkuvat ja media on julistanut vaalit lähes käydyiksi. Tässä punnitaan nyt myös puolueen toimijat, niin aktiiviset kuin passiivisemmat puolueen jäsenet. Jyvät erottuvat akanoista kun Jytkyn huumassa mukaan tullut joukkio onkin joutunut nyt kokemaan laskusuuntaa. Ne, joilla on aatteen palo ja usko siihen että vain Perussuomalaiset voi tuoda muutosta ja valoa tähän poliittiseen pimeyteen, kestävät myös vaikeamman ajan. Jotkut lähtevät pettyneinä aidan toiselle puolelle vihreämmän ruohon toivossa. Jotkut ajattelevat rottamaisesti jättävänsä ”uppoavan laivan”. Tämä laiva vaan ei tule uppoamaan.

Eihän se mukavalta tunnu silloin kun vaikuttaa siltä, etteivät ihmiset usko siihen mihin itse uskoo päivä päivältä enemmän. Siinä miettii, että eivätkö ihmiset todella muista tai välitä siitä, mitä on tehty tai jätetty tekemättä. Miksi Keskusta olisi nyt paras vaihtoehto, kun viimeksi heidän hallituskaudellaan aloitettiin mm. kohtalokkaat tukipaketit. Keskustan toimesta tehtiin aivan käsittämätön typerä ja epäoikeudenmukainen haja-asutusalueiden jätevesiasetus. Keskusta ei ole muuttunut mihinkään, mutta pienen tauon jälkeen sama porukka tuntuukin yhtäkkiä ykkösvaihtoehdolta. Se tuntuu melkeinpä huonolta vitsiltä. Tekisi mieli nauraa, mutta ei pysty.

SDP, Keskusta ja Kokoomus ovat vuorotellen olleet hallitusvastuussa. Missä tilanteessa on Suomi? Numerot kertovat faktaa, eivät mielipiteitä. Suomen valtio on velkaantunut viime vuosina nopeammin kuin koskaan ennen. Työttömyys on hälyttävällä tasolla. Yhteiskunta on monenlaisessa murroksessa. Henkinen pahoinvointi ja levottomuus lisääntyvät, eikä niillä ole koskaan hyviä seurauksia. Hyvinvointivaltio rapistuu.

Nämä kolme tällä hetkellä kärkeä pitävää puoluetta ovat näyttönsä antaneet. Mikäli Keskusta olisi suurin puolue tulevien eduskuntavaalien jälkeen ja ottaisi esim. SDP:n kaverikseen, tiedämme ettei mikään muuttuisi. Sehän ei tässä tilanteessa riitä. Nyt tarvitaan muutosta Suomen politiikassa ja vain Perussuomalaiset on nyt todellinen vaihtoehto siihen. Meidän on päästävä näyttämään vaikkakin haastavassa ja vaikeassa tilanteessa että Perussuomalaisten vaihtoehdoilla pystytään luomaan uutta ja parempaa suuntaa maallemme. Asiat tulee priorisoida eri tavalla kuin mitä nyt tehdään.

Perussuomalaisia syytetään edelleen vastuunpakoilusta kun hallitukseen ei menty. Mielestäni tässä on juuri se poikkeavuus muihin puolueisiin verrattuna – Perussuomalaiset eivät ole valmiita vaihtamaan aatteitaan vallanhimoon. SDP petti lupauksensa tukipakettien suhteen kuten teki myös Vasemmistoliitto. Vihreät taas muuten vaan ovat ristiriitainen puolue, joiden naivius on joko ärsyttävää tai suorastaan herttaista. RKP:lla on vakinainen vahtikoirapaikka hallituksessa. Vahtivat omia oikeuksiaan erittäinkin hyvin. KD:ta voin monessa asiassa ”kompata”, mutta EU-politiikka ei ole heillä järkevää. Sari Essayah on loistotyyppi ja toivottavasti tuleva kansanedustaja. Muutos2011 kerää riveihinsä katkeroituneita ”kaltoin kohdeltuja” entisiä perussuomalaisia, jotka useinkaan eivät näe omassa toiminnassaan virheitä. Ei vaikuta kovin lupaavalta toiminnan kannalta, vaikka jotkut puolueen ajatukset ovatkin hyviä. Niin ja pääministeripuolue. Meinasipa unohtua. On hyvä, että ihmiset alkavat nähdä pintaa syvemmälle. Kataisen uutta työpaikkaa varten tehty Suomen alasajomissio tuli järkyttävän kalliiksi ja pilasi monen ihmisen elämän. Joutuuko hän koskaan vastaamaan teoistaan? Todennäköisesti ei.

Mikään ei muutu, jos Perussuomalaiset eivät ole kahden suurimman joukossa. Sinä voit vaikuttaa siihen. Sinä voit antaa paremman mahdollisuuden Suomelle äänestämällä ainoaa vaihtoehtoa muutokseen. Meidän Perussuomalaisten velvollisuus on nyt tehdä kaikkemme, että aatteemme mukainen sanoma ei jää epäselväksi ja tavoittaa kaikki, joiden se täytyy kuulla. Kansalaiset eivät ole ajatuksenlukijoita. Kansan täytyy saada nimenomaan tietää eikä arvailla. Pää pystyyn ja kohti JYTKY 2 – osan viimeistä taistelua. Emmehän halua tämän päivän gallupin lukemien olevan todellisuutta 19.4.2015? Se olisi tulos, joka ei muuttaisi mitään.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


9 kommenttia
terve järki
Vihainen
#1

Yle on aloittanut vaalikampanjansa perussuomalaisia vastaan.aamu uutisissa kerrotaan nuorten äänestyskäuttäytymisestä mutta jäyettiin perussuomalaisten osuus mainitsematta.ikääntyneiden kohdalla kyllä romahduksesta toitotettiin. Kyse on raaasta mielipidemuokkauksesta,taustalla halu pitää kokoomusrkp cvallassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ai rottamaisesti?
Vihainen
#2

Kannattaa katsoa sinne peiliin ja miettiä onko heikko kannatus oma väi äänestäjän syy. Äänestäjä ei ole rotta jos se päättää että tarvitaan muunkinlaista konkretiaa kuin kikkelikortit. Törkeä ilmaus tämä ”rottamaisesti” mutta kompastelkaa ihan rauhassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Silvia Koski
#6

Käytin ilmaisua ”rottamaisesti” kuvatakseni henkilöitä, jotka ovat tulleet mukaan puolueeseen siinä huumassa, jonka Jytky aiheutti. Nyt on ollut siellä ja täällä havaittavissa sitä, että juuri näitä uusia toimijoita on loikannut muihin puolueisiin kun gallupit ovat näyttäneetkin heikommilta. En nyt varsinaisesti tarkoittanut äänestäjiä vaan puolueen omia toimijoita, jotka ovat säikähtäneet galluppeja ja tehneet siitä omia johtopäätelmiään sen sijaan että tekisivät itse asian eteen jotain. Jos gallupit näyttäisivät hyvältä, moni heistä olisi varmasti vielä mukana.

Peiliin katsoin kirjoitukseni lopussa ja siihen katson päivän aikana useita kertoja myös politiikan osalta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ai rottamaisesti?
Vihainen
#8

Teillä on silmissä tai asenteessa jotain pielessä jos peiliin katsominen ei aiheuta muuta kuin pettyneiden ”toimijoiden” tai äänestäjien nimittämisen rotiksi kannatuksen painuessa. Itseäni kaduttaa että äänestin PSää viimeksi vaikka ehdokas onkin ollut sanojensa mittainen. Itse te olette tyrineet ja täysin hedelmätöntä syytellä siitä mitään muuta. Tajuat varmaan että se heikentää teidän viestiä entisestään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Silvia Koski
#9

Kyllä se aiheuttaa monenlaista ajatusta aivan varmasti ja kirjoituksen voi lukea uudestaan jos siitä jäi epäselvyyttä. Virheitä tehdään varmasti ja negatiivinen julkisuus heikentää aina uskottavuutta. Puolue tekee kuitenkin ympäri maata hyvää politiikkaa ja sen saaminen ihmisten tietoisuuteen on nyt tärkeää. Parantamista on aina meillä jokaisella.

Kaikkea hyvää sinulle. Ei meidän äänestämistä kannata katua. Aika paljon olisi jäänyt piiloon politiikassa ja olemme kuitenkin nostaneet esiin isoja ja tärkeitä asioita. Jos ehdokkaasi on ollut hyvä niin varmasti on sitä myös jatkossa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Veli Savolainen
Iloinen
#3

Silvia hyvä, kirjoitat.. ”.Meidän Perussuomalaisten velvollisuus on nyt tehdä kaikkemme, että aatteemme mukainen sanoma ei jää epäselväksi ja tavoittaa kaikki, joiden se täytyy kuulla. Kansalaiset eivät ole ajatuksenlukijoita. Kansan täytyy saada nimenomaan tietää eikä arvailla. Pää pystyyn ja kohti JYTKY 2 – osan viimeistä taistelua. ”. Kyllä, toimitaan juuri näin kun sanot, mutta luuletko, että voisimme jättää muiden puolueiden mollaamisen pois? En ole koskaan ymmärtänyt mitä hyötyä siitä on, että haukkuu toisten aatemaailman. Minä pyrin auttamaan puoluettani perussuomalaisia kentällä parhaani mukaan ja viedä aatettamme eteenpäin, mutta reilulla tavalla. En mollaa muiden aatemaailmaa,
kerron omamme. Luotan siihen, että kyllä kansa tietää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Silvia Koski Musiikin maisteri, kanttori
#7

Veli, olet aivan oikeassa. Politiikkaan tosin kuuluu myös kritiikki eikä se ole yhtä kuin mollaamista ainakaan kaikissa tapauksissa. Joskus kutenkin pienet näpäytyksetkin ovat paikallaan. Asioita pitää voida kritisoida, mutta ei mennä henkilökohtaisuuksiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Leena Meri
Tyytyväinen
#4

Hyvä kirjoitus. Kaikki töihin kansalaisten pariin ja otetaan se kunnon vaalivoitto. Hyvää uutta vuotta kaikille. Terveisin, Uudenmaan eduskuntavaaliehdokas.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000