Perussuomalaiset

Kai-Ari Lundell

Eduskuntavaalit - uudet kannatuslukemat

Puoluekannatusarviot Ylen mukaan 29.1.

KESK  -0,8  26,0

SDP  +1,9  17,2

KOK  -0,8  16,3

PS  +1,5  14,8

VIHR  -1,1  8,3

VAS  -0,7  8,2

RKP  +0,5  4,2

KD  -0,4  3,5

MUU  -0,2  1,5

Ilahduttavaa on huomata, että Perussuomalaiset nousee jo nyt.

Syitä on kolme:

1. Puolue on aloittanut vaalityön ja puheenjohtaja Timo Soini on pääsemässä vauhtiin.

2. Pariisin terrori-iskut

3. Kreikan vaalit

Perussuomalaiset tulee kirimään kovasti muutama viikko ennen vaaleja. Todennäköisesti lukemat tulee olemaan samat kuin edellisissä eduskuntavaaleissa, 18 prosentin luokkaa.

On selvää, että Keskusta ei pysty pitämään noin suurta johtoa, veikkaan noin 22 prosenttia, eli Keskustasta voi tulla päähallituspuolue.

Demareiden nousu on minulle yllätys, koska puheenjohtaja Antti Rinne ei ole mielestäni ollut kovin vakuuttava niissä esiintymisissä, joita olen nähnyt. Esim. koulutusalan Educa-messujen puheenjohtajien paneelissa Rinne oli suorastaan heikko, heikoin kaikista.

Kokoomuksen syöksykierre on ollut koko ajan selviö, onhan puolue päähallituspuolue. Kumpikaan pääministereistä, Katainen ja Stubb, ei ole järin onnistunut. Kansa rankaisee, kun kesken hallituskauden pääministeri hyppää kyydistä pois. Vastuunotto ei vakuuta.

Pikkuhiljaa näyttää siltä, että punamultaa pukkaa, Keskusta, PS ja SDP. Punamulta on monen äänestäjän toivehallitus, on politiikan suunnan muutoksen aika. Mukaan tullee KD.

Uusi punamultahallitus tulee olemaan erilainen, koska siihen ei mahdu Vihreät, Vasemmisto ja RKP. RKP:lle uusi tilanne on historiallinen.

http://kaiarilundell.blogspot.fi/2015/01/uudet-kannatuslukemat.html

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000