Perussuomalaiset

Silvia Koski

Kuka on se oikea?

Ylen toimittaja ja kuvaaja kävivät eilen tekemässä haastattelua puolueemme puheenjohtajan valinnasta. Alun perin en suostunut haastatteluun, koska en halua ottaa julkisesti niin vahvasti kantaa kahden suosikkini välillä varsinkaan, kun eri näkökulmia punnitessa vaaka vuoroin painuu toiselle puolelle. Toimittaja oli kuitenkin sinnikäs ja soitti vielä kieltäytymiseni jälkeen, että josko kuitenkin voisin jotenkin analysoida tilannetta. Siihen suostuin.

Koska lähetyksiin ei tule kuin joitain sekunteja puheistani, ajattelin avata ajatuksiani toimittajan tekemien kysymysten pohjalta tätä kautta.

Haluan tässä kirjoituksessa tuoda esiin pohdintoja, joita ehkä moni muukin vielä käy läpi ennen lopullista päätöstään, mikä saattaa vahvistua vasta kokouspaikalla puheita kuunnellessa. Poimin tässä muutamia toimittajan esittämistä kysymyksistä.

KENET PITÄISI VALITA PERUSSUOMALAISTEN SEURAAVAKSI PUHEENJOHTAJAKSI?

Meillä on hyvät ehdokkaat puheenjohtajakisassa ja yhtään väheksymättä muita ehdolla olevia voin kertoa, että omat suosikkini ovat Sakari Puisto ja Riikka Purra. Käsillä on positiivinen ongelma, mutta ongelma kuitenkin, koska vain yhden voi valita puheenjohtajaksi.

Tilanne on oman valintani suhteen vaikea, sillä kokemukset ja yhteistyö molempien kanssa on ollut erittäin hyvää. Riikan kanssa kirjoitimme puolueen ensimmäisen Media- ja kulttuuripoliittisen ohjelman ja Sakarin kanssa olemme myös vaihtaneet ajatuksia mm. kulttuuri- ja koulutuspolitiikasta. Sakari osoitti myös käytännössä arvostuksensa kentällä olevaa asiantuntemusta kohtaan suositellessaan minua Suomen Kulttuurirahaston järjestämään “Kulttuurinpuolustuskurssi”-viikonloppuun Perussuomalaisten edustajaksi. Sinne osallistuin ilomielin, kun oman alani teemoja pääsin käsittelemään. Näin hän toimisi varmasti vastaavissa tilanteissa ja pyrkisi laittamaan asiantuntijatehtäviin muitakin kuin kansanedustajia. Näin uskon myös Riikan tekevän ja se näkyi esimerkkinä yhteistyössä tehdyn ohjelman myötä.

Hyvän johtajan tuntee siitä, että hän pystyy jakamaan vastuuta ja osaa laittaa sopivat henkilöt oikeisiin paikkoihin. Epämotivoiva ja usein pelolla hallitseva johtaja haluaa pitää kaiken vaikutusvallan itsellään ja määrätä jokaisen pilkun paikan luottamatta toisten osaamiseen. Vastuu kehittää, kasvattaa ja sitouttaa toimintaan. 

Kummankin tausta poliittisina suunnittelijoina tarkoittaa, että puolueen ohjelmat ja asiaosaaminen ovat hallussa poikkeuksellisen hyvin. Toinen on ollut 1. varapuheenjohtajan roolissa paljon esillä ja toinen ei ole julkisuudessa niin tunnettu, mutta muista puoluejohtajista selvästi poikkeavalla taustallaan mielenkiintoinen ja osaava.

Riikka on vakuuttavasti ja varmaotteisesti esiintynyt julkisuudessa ja hänet tunnetaan niin puolueessa kuin ”suuren yleisön” keskuudessa. Siksi Riikan kohdalla todennäköisesti tiedämme mitä saamme, mikäli hänet valitaan puheenjohtajaksi jo annettujen vahvojen näyttöjen perusteella. Häneen voi varmasti luottaa ja hän olisi asiaosaamisen lisäksi myös raikkaan edustava keulakuva. Hän on sanavalmis, älykäs, aktiivinen ja lahjomaton. Johdonmukaisuus ja oikeudenmukaisuus lienevät myös hänen vahvuuksiaan.

Sakari ei ole näkynyt kansanedustajana yhtä vahvasti, mutta kyvykkyydestä se ei ainakaan ole kiinni. Hänen osaamisellaan ja rakentavan rauhallisella esiintymisellään soisi medianäkyvyyttä tulevan paljon lisää. Sakarilla on vaikuttava tohtorin tutkinto huippuyliopisto Cambridgesta ja hän on työskennellyt kansainvälisissä yrityskuvioissa mikä toisi lisää näkemystä yrityspuolen asioihin ja sopivan kansainvälisen tuulahduksen keskusteluihin. Talouspolitiikka kuuluu hänen vahvuusalueisiinsa ja sitä puolueen olisikin hyvä ottaa enemmän esille. Sakariin ei kohdistu Riikan tavoin ennakkoasenteita ja hän voisi päästä kansalaisten silmissä ”puhtaammalta pöydältä” luomaan profiiliaan puheenjohtajana ja saamaan uusia kannattajia puolueelle. Hän voisi olla positiivinen yllättäjä, mutta toisaalta näyttöä Riikan tavoin puheenjohtajaksi sopivuuden arvioimiseen ei samalla tavoin ole. Ei tosin ollut myöskään Jussi Halla-ahon kohdalla ja hän onnistui tehtävässä erinomaisesti.

MINKÄLAISEN PUHEENJOHTAJAN PERUSSUOMALAISET TARVITSEE?

Puolueemme puheenjohtajan tehtävä on haastava, ei pelkästään meihin kohdistuvan paineen ja puolueen repimisyritysten ja dissauksen takia vaan myös syystä, että jäsenistömme ja kannattajakuntamme on hyvin laaja ja tulee monesta ryhmästä. Meidän täytyy pystyä jatkossakin ajamaan ja vielä selkeyttämään niitä asioita, joiden takia meitä äänestetään. Perussuomalaisten puheenjohtajan on kyettävä niin julkisuudessa kuin puoluetta kehittäessään vetää valittua linjaa rohkeasti eteenpäin, vaikka kaikki muut olisivat vastaan. Yhteistyötä täytyy tehdä, muttei Keskustan tavoin kumarrella ja pyllistellä milloin kenellekin. Sloganien heittelijää ei vakavasti otettava asiapuolue tarvitse johtamaan. Räväkkyyttä ja rempseyttä ei silti pidä unohtaa eikä liikaa siistiä puheita ulkoa opetelluiksi liibadaabalätinöiksi. Se on puuduttavaa ja moneen kertaan kuultua. We want and need more. Puheenjohtajan täytyy olla ihmisiä lähellä ja vastata kentän kutsuihin ympäri Suomen. Puheenjohtaja ei saa unohtaa sitä, että olemme kansanliike ja kansan tuntoja täytyy kuunnella.

MINKÄLAISTA LINJAA ODOTAT TULEVALTA PUHEENJOHTAJALTA?

Olemme hyvällä tiellä, jota Jussi Halla-aho lähti hyvin vaikeassa tilanteessa luomaan. Vuosista 2015-2017, jolloin pakka oli mennyt aivan sekaisin eikä linjasta enää ottanut perussuomalainenkaan (Sinisiä ei nyt lasketa) selvää, on hyvä ottaa opiksi. Vaikka edessämme olisi hallitusvastuu tulevien eduskuntavaalien jälkeen, ei voida antaa periksi meille keskeisimmissä ja tärkeimmissä asioissa, vaikka kompromisseja on myös tehtävä. Uuden puheenjohtajan pitää tehdä selväksi potentiaalisille, mutta vielä epävarmoille kannattajille, ettemme ole ”yhden asian” liike emmekä vihaa erilaisuutta. (Hullu ajatus ylipäätään puolueen kohdalla, johon mahtuu koko kansan kirjo erilaisuutta.)

Tämä tulee sillä, että meillä on tarjota selkeitä vaihtoehtoja ja kehittämisajatuksia muidenkin teemojen osalta niin taloudesta, työllisyystoimista, koulutus- ja ympäristöpolitiikasta jne. Meiltä pitää tulla uusia avauksia ja näkökulmia ja vaikka asioita pitää politiikassa toistaa, niin rajansa kaikella. Uusin ilmaisuin ja tulokulmin saman asian kertominen on paljon tehokkaampaa ja herättää uutta kiinnostusta tuttuunkin aiheeseen.

PITÄISIKÖ VALITA NAINEN VAI MIES?

Perussuomalaiset tekee asiapolitiikkaa eikä sukupuolipolitiikkaa. Minulle on aivan sama johtaako meitä mies vai nainen. Pätevä on pätevä setänä tai tätinä. Toisin kuin joillain puolueilla, sukupuoliasiat eivät pyöri mielessämme 24/7 eikä nais-mies-henkilö-oletettu-mitäkukakinkokeeolevansa liity meillä siihen miten yhteiskunnan kannalta tärkeimpiä asioita ajetaan eteenpäin. Se ei ole sukupuolikysymys. Nykyisten hallituspuolueiden johtohenkilöt ovat valitettavasti nakertaneet uskoa niin paljon, että joidenkin silmissä se liittyy sukupuoleen, vaikka kyse on oikeasti osaamisen ja kykyjen puutteesta niin vaativiin tehtäviin missä moni heistä nyt on.

Meidän asiamme koskevat niin miehiä kuin naisia. Niiden pitää olla syy kannattaa ja äänestää meitä, eikä se johtaako puoluetta mies vai nainen. (Ei Vihreätkään ole miesjohtajiensa aikana erityisemmin miehistyneet.) Jos meillä on ongelmana naiskannattajien selvästi pienempi joukko, pitää teemojamme avata lisää ja mahdollisesti ottaa rinnalle myös jotakin ”pehmeämmin” puhuttelevaa ja siihen suosittelisin ilman muuta kulttuuripolitiikan nostamista vahvemmin esille. Meillä olisi mahdollisuus profiloitua uudelleen kulttuuripolitiikan suhteen ja lähteä ainoana suurena puolueena (tai ylipäätään ainoana puolueena) oikeasti tekemään jotain kulttuurialan menestysmahdollisuuksien edistämiseksi varsinkin tämän tapahtuma- ja kulttuurialan kuritusvuoden jälkeen. Siinä on valtava, merkittävä ja moneen yhteiskunnan alueeseen ja kaikkiin ikäluokkiin nyt ja tulevaisuudessa positiivisesti vaikuttava aihe.

Jos rakastamme kansaamme, kulttuuriamme ja olemme maastamme ylpeitä, meidän TÄYTYY tehdä uskottavaa kulttuuripolitiikkaa. Avaan tätä erillisessä kirjoituksessa myöhemmin.

MUUTA

Vaikka toimittaja kysyi sukupuoliasioista ja että media on selvästi kiinnostunut siitä, että on nainen tarjolla, en vastannut sen enempää kuin että kyvykkäät ihmiset luonnollisesti asettuvat ehdolle myös johtotehtäviin.

Toimittaja tenttasi myös useaan otteeseen, mitä ajattelen, kun Riikka Purra ei vaikuttanut kovin innokkaalta puheenjohtajakisaan lähtemisestä ja tekee sen lähinnä velvollisuudesta. Mielestäni on hyvä olla rehellinen ja velvollisuudentunne kertoo myös välittämisestä ja eräänlaisesta rakkaudesta puolueen toimijoita ja koko liikettä kohtaan. Ihmisellä on silloin ymmärrys, että jos häntä tarvitaan juuri tässä vaiheessa viemään asioita eteenpäin, niin silloin hän lähtee tekemään oman osansa ja tarjoaa itsensä vaihtoehdoksi puheenjohtajien ketjuun.

Toimittaja kysyi paljon muutakin, mutta tässä lienee asiaa riittämiin tällä erää.

Se mitä moni varmasti odottaa, olisi puheenjohtajatentit kaikille ehdolla oleville. Vaikka itse tulen tekemään valintani Sakarin ja Riikan välillä, pitää myös Ossi Tiihosella ja mahdollisesti muilla ehdolle lähtevillä olla mahdollisuus tasapuolisesti kertoa ajatuksiaan yhteisissä tenteissä kuten vuonna 2017.

Eliitistä ei voi meidän puolueessamme enää puhua. Eliitti jätettiin Jyväskylään 2017. Mitään ”eliittiä” ei ole yhtään missään. ME KAIKKI olemme samaa joukkuetta ja jokaisella on oma roolinsa siinä. Joku on johtaja, joku valtuutettu, joku jakaa PS-lehtiä, joku pystyttää telttoja ja keittää kahvia (joku voi tehdä niitä kaikkia), joku on aktiivinen blogisti tai vloggari.

Jokainen on tärkeä liikkeemme tulevaisuuden kannalta ja sen tietää niin nykyinen kuin tulevakin puoluejohto.

Kuka on se oikea? Mitä puolue juuri nyt tarvitsee? Valinta ei tule olemaan helppo. Joku asia sen kuitenkin ratkaisee kun h-hetki koittaa. Seinäjoki, here we come.

14.8.2021 tulee olemaan merkittävä ja historiallinen päivä puolueelle, mutta minulle merkityksellisintä tuossa päivässä on se, että tyttäreni täyttää silloin 10 vuotta.

Osallistu keskusteluun!


78 kommenttia
Lasse Hietanen
Iloinen
#1

Hei. Kiitos 😕 Silviakin. Minä kaipaan SUOMEEN Miestä, Joka On ollut kauan POIS “parrasvaloista”, Ja puheista, Ja Kuitenkin Hän on Elossa, Ja Sama, EILEN TÄNÄÄN JA IANKAIKKISESTI. Ja vielä Sanoo Olevansa SISÄLLISESTI Meissä, näinollen, myös, Ossi TIIHOSESSAKIN. Olisi kiva, Kun Tuo media,”Miehystyisi”, ja haastattelisi kaikkia PERUSSUOMALAISIA ehdokkaita tasapuolisesti, tasapuolisen ajankin, Jokaiselle antaen, Niin vaikeaa KUIN ❤️ Se onkin, maailmanmieliselle ihmiselle. Rukoillaan Jeesusta Kristusta apuun, Niin Hänkin kokee itsensä, Meille tärkeäksi henkilöksi. Kiitos 😕 . SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#2

“Meillä olisi mahdollisuus profiloitua uudelleen kulttuuripolitiikan suhteen ja lähteä ainoana suurena puolueena (tai ylipäätään ainoana puolueena) oikeasti tekemään jotain kulttuurialan menestysmahdollisuuksien edistämiseksi varsinkin tämän tapahtuma- ja kulttuurialan kuritusvuoden jälkeen. Siinä on valtava, merkittävä ja moneen yhteiskunnan alueeseen ja kaikkiin ikäluokkiin nyt ja tulevaisuudessa positiivisesti vaikuttava aihe.”

Tässä on esitykseni VOS-lain uudistukseen:
https://blogit.perussuomalaiset.fi/tatu-tyni/rakennemuutos-ammatillisen-esittavan-taiteen-rahoitukseen/

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#3

Sylvia Koski, onnistuit erinomaisesti YLE:n haastattelussa, annoit erinomaisen kannanoton mahdollisesta yhteistyöstä KEPU:n kanssa tulevaisuudessa, paluusta juurilleen , pois vihervasemmiston panttivankeudesta ! Hyvä Sylvia, olet hemi meidän liikkeessä !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#4

On hyvin tärkeää , että on vihkiytynyt Perus Suomalainen !!? Ettei lähetä huuhailemaan , niinkuin “soinilaiset siniset ” !! Hyvä hallitusohjelma ja pidetään siitä kiinni !!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Voi voi….voin sanoa että tiputus on ruma seuraavissa vaaleissa. Sylvian kaltaiset liirum laarum unelmoijat elävät nyt siinä uskossa että jussin tekemä työ kantaa seuraaviin vaaleihin asti. Luullaan että ollaan ykkönen edelleen. Kun jussi poistuu, poistuu myös kannattajat. Nämä väkisin tuodut kandidaatit eivät kelpaa äänestäjille. Täysin munattomia hissuttelijoita. Ettekö te tosiaan osaa lukea kansan rivejä. Munattomat kokoomuksen ja punakaartin peesaajiksi. Käsky käynyt varmaan kokoomuksesta. Voi..voi

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Kiitos kommentista, mutta nimeni on Silvia. Unohda se y siitä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#17

Kiitos, Y virhe korjataan jatkossa, hyvä Silvia !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#11

Ei Voi voinkaan , kannata Uhoilla turhia !? Ei muuta , kuin ehdokkaita esille ja sitten , puoluekokouksessa , äänestämää heitä !!? Ollaan sitten yksimielisesti , Voittajien tukena / takana !?! Ei lähdetä huuhailemaan , “soinilaisten / sinisten ” tyylillä !?! Mitä siitä jäi , jäljelle ??!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#63

Hei. Kiitos 😕 Munallinen Nimetönkin. Älä Rakas huolestu: on ❤️ Meiltä lähtenyt suurempikin “VISKAALI”, Kun tappoivat JEESUKSEN KRISTUKSEN, MUTTA ONNEKSEMME Hän tulikin uskomme Kautta Häneen, Meidän ❤️ sydämeemme, mikäs Meidän on OLLA, Kun Ei enää, OLLA, pelkkä Nolla, 0. RAKAS raivaa SINÄKIN sydämeesi tila Hänelle, Niin kyllä elämäsi muuttuu, MUTTA, kyllähän siitä SINUN tämänpäivän, Paras kaveri, PERKELE, pahankerran, suuttuu. Kiitos 😕 . SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pena
Hämmentynyt
#71

Haluan keskustelijoille muistuttaa, että Suomi on pieni sirpale maailman poliittisissa myrskyissä. Pitää ymmärtää laajasti koko maailman meno ja löytää sen keskellä oma tiemme joka toimii.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#75

Hei. Kiitos nimetönkin. Ei me JUSSIN varassa kuljeta, VAAN JEESUKSEN KRISTUKSEN. Hän on Sama EILEN TÄNÄÄN JA IANKAIKKISESTI. Nuku RAKAS rauhassa. Kiitos. SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#7

Sorry. Juu…kävi pieni lipsahdus. Nyt on sellainen tunne että ps:n kuvioissa haisee joku outo sivuhaju. Aivan kuin yhdistelmänä orpon partavesi ja punakaartilaisen (keskustan) sianpaska. Jos näin on niin tästä ei hyvää seuraa. Jussi laitetaan pois näiden kahden petturipuolueen toimesta. Ja kun jos jussi olisi hallituksessa se ei voisi luistaa periaatteistaan niinkuin takinkääntäjä soini. Ja tämä on ongelma sekä jussille, Ps:lle ja näille petturipuolueille. Siksi haetaan munattomia nukkeja keulakuvaksi Ps:ään. Olen äänestänyt abaut 10 vuotta ps: ää ja nyt on lähellä että puolue vaihtuu. Monella tutulla sama juttu. Purra epäilyttävä viherpunikki.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#16

Hei. Kiitos 😕 Nimetönkin. Haju nenässä. Se Tulee SINUN Omasta sydämestäsi: Vaihdappas SINNE HERRA, niin KAIKKI hajusi, muuttuvat tuoksuiksi, Ja vieläpä, ihan, ihaniksi sellaisiksi. Kiitos 😕 . SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#18

Kerro ihmeessä mikä on se puolue johon harkitset siirtymistä, jokin täysin uusi puoluekko, moitit muita puolueita ja silti olet siirtymässä johonkin niistä, jokin ei nyt täsmää. Sellaista hallitusta ei Suomeen ikinä tule jossa on vain yhden puolueen laatima ohjelma, kyllä siinä yhteistyötä vaaditaan ja kompromisseja ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#31

Eli, Ps joutuu antamamaan periksi juuri tärkeimmissä asioissa kuten maahanmuutto ja eu:n vallankaappaus suomessa. Ja tämän jälkeen ei jää kuin luu vetävän käteen jolla ei ole enää mitään merkitystä ollakko hallituksessa vai ei. Nyt on ajettava vain ja ainoastaan suomen etua. Ano (vkk) tulee keräämään ääniä rutkasti ps:ltä. Tämä esim. Yksi vaihtoehto. Löytyy muitakin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#42

Hei. KIITOS 😕 pelokas Nimetönkin. SINUN elämäntapasi, on ❤️ maalailla piruja seiniin, ja, piiloutua, olemattomiin heiniin. Eihän TaivaanIsä, tuontekstistä Raamattua kirjoittanut, VAAN: Tulevaisuuden, Ja Toivon kirjan: Unohtamatta: TOIVON, JA MIRJAN. Ano On oppinut anomaan, ja hänessä, me huomataan, että Anova saa, Ja: Anomaton, kiristelee, VAIN hampaitaan. Anossa, He pelkäävät kokoa, VAAN Hän onkin HERRA, hänen 👼❤️ ❤️ ❤️❤️ sydämessänsä, Joka perkelehenkistä ihmistä pelottaa ja nolottaa: Pääsenkö minä TAIVAASEEN
OLLENKAAN. Ano tunnustaa KRISTUKSEN Herrakseen ihmisten edessä, VAAN Miten On, Eduskunnan: Puheenjohtajiston? Kiitos 😕 . SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#8

Olette myös sivuuttaneet niin sulavasti aiheet korona huijaus, eu helvetti ja nato, johon ei ikinä pidä liittyä. Nämä ovat mausteena munattomien puheenjohtaja ehdokkaiden lisäksi joka aiheuttaa äänestäjäkatoa.
Ps. Edellinenkin kommentoija oli myös käyttänyt nimessäsi myös y:tä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#28

Sivuuttaneet? EU:ta ja sen idioottimaista viherhörhöilyä on ruodittu paljon ja ns.koronatukipakettia vastaan on äänestetty. PS ei ole THL, eikä se lähde lietsomaan tarinoita viruksesta tai rokotteista, puolesta tai vastaan, koska kompetenssia em. asioihin ei ole. Ainoa linja on, ettei taudin hoito saa tulla itse tautia pahemmaksi ja disinformaatiota on torjuttava. Suomi ei edelleenkään ole Natossa eikä kannata ko. politisoituneeseen järjestöön liittymistä, koska mitään syytä ei ole.
Lisää kysymyksiä?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#44

Hei. Kiitos 😕 RAKAS Nimetönkin, Liekö? “munatonkin”? Oletkos oppinut paistamaan kananmunia, ne ovat: Hyvin herkullisia, MUTTA RAKAS: Älä viitsi sillä aina kerskua, Meille toisille, että Sulla on ❤️ munat, Ja meillä ei. Isähän, ne slnullekkin antoi, Kun äitisi, Sinua, kohdussaan kantoi. Jätä ne RAKAS, Jo syömmestäs POIS: Se, PALJON puhtaampi, ollavois. Kiitos 😕 . SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Tiihonen on paras valinta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#19

Hei. Kiitos 😕 Nimetönkin. Tiihonen ON Paras valinta, KOSKA ENITEN Muistuttaa esimiestänsä KRISTUSTA, Joka vihamiehen mielestä Olisi ensimmäinen hävitettävä, Luultavasti maanpäältä, KUTEN Oli JEESUS KRISTUSKIN. Media Luultavasti vihaa OSSIA: HENKEEN, ja vereen, KUTEN, Kristustakin. Kiitos 😕 . SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#21

Tiihonen ei todellakaan ole hyvä valinta jatkuvasti haukkuu muita ehdokkaita ei mitään yhteistyö kykyä. Rokotteista paasaa sitä sun tätä jokaisella on oikeus ottaa rokote tai olla ottamatta, käyttää maskia tai olla käyttämättä se ei kuulu Tiihoselle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#29

Enpä tiedä. Jos henkilö käy sotaa joka puolelle ja nostelee tutkintapyyntöjä, niin yhteistyö sellaisen pj:n kanssa voi olla hyvin haastavaa.
PS ei kaipaa besserwissereitä johtoon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#10

Nyt minulle on selvennyt että PS:en puolue on oikeisto puolue joka ei edusta kyllä duunaria eikä muita köyhiä ja pienituloisia.
Tämä kävi ilmi kun julkaistiin kysely kenen kanssa hallitukseen?. Jos kokoomus on se paras kaveri niin silloin on rikkaiden ja kapitalistien asialla.
Nyt ei enään tarvitse mainostaa PS:ta puoluetta työväen puolueena voi reilusti kertoa olemme suurpääoman edunvalvojia.
Eikä sitä puheenjohtaja valinnalla muuksi muuteta.
Valitaan kuka vaan nyt ehdolla olevista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#20

Hei. Kiitos 😕 RAKAS Nimetönkin. Äläppäs hätäile: Katsotaampa Asiaa uudestaan, ILMAN, että ensin vilkaistaan PERKELEEN SUUNTAAN,mitämieltä hän on. Tässätapauksessa, Tulee kysymykseen ainoastaan ihmissydän, Ja Kuka valtias siellä sisällä on ❤️. Muu keho on ❤️, vähän, KUIN: “Ei hällä väliä.” SYDÄN! KAIKKI KAIKESSA: SIELTÄHÄN LÄHTEVÄT KAIKKI AJATUKSET: MURHAAVAT, JA MUKAVAT, JA PETUSSUOMALAISIAKIN: TUKEVAT. Kiitos 😕 . SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#68

PS on oikeistopuolue, tavallisten, yritteliäiden ja ahkerien työtätekevien puolue. Se ei ole suurpääoman edunvalvoja, mutta jokaisen pitää ymmärtää se, että työnantajan menestyminen on työntekijän etu. Olisi jo aika alkaa arvostamaan näitä hiljaisia puurtajia, yhteiskuntamme tukipilareita, sen sijaan, että ajetaan vain niiden asiaa, jotka elävät tukien varassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#12

PS:n jäseniä on n.10 000, mutta PS:n äänestäjiä n.500 000. Jos pj:n linja ei miellytä ja poikkeaa äänestäjäkunnan arvoista, niin voi voi. Aivan sama mitä mieltä ovat nuo muutamat tuhannet puolueen jäsenet. Hallituskiima pitää unohtaa heti alkuun ja kuunnella kentän ääntä.
Itselläni meni maku Purraan, kun hän jäi jo kiinni valheesta joka liittyi Jussin sivuun siirtymiseen. Kyllä kansa näkee ehdokkaan läpi. Muistaakseni Puisto tekisi ennemmin yhteistyötä SDP:n kuin pelaajapuolue kokoomuksen kanssa. Siinä on viisas mies, eikä pidä itsestään turhaa meteliä. PS:n ei pidä lähteä kokoomuksen kelkkaan, se on tuhon tie. Kentän puolesta miljoonasta äänestäjästä valtaosa on kuitenkin keskituloisia duunareita ja valtiolta tai kunnalta leipänsä saavia virkahenkilöitä. Pj:n pitää johtaa esimerkillään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#13

Jussi veti viime metreillä linjaa hyvinkin oikealle, puhuen lähes EK:n edustajan suulla. Miksi? Onko tässä nyt tehty jo jotain kabinettisuunnitelmaa tulevaisuuteen, että jos kaavailtu manttelinperijä Purra valitaan, niin Audin penkki Orpon kanssa jaetaan? Miksi valtamedia niin kovin hehkuttaa Purraa?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#22

Hei. Kiitos 😕 Nimetönkin. Valtamedia hehkuttaa Riikka Purraa, KOSKA Hän On: “Parhaiten käännytettävissä, VAIKKAPA, pakana muslimien myötäileviseksi, KOSKA
muslimiutta Sanotaan
valheellisesti, että se on
samankaltainen Usko KUIN ❤️ Jeesususko, jota Se Ei ole: Ei ole muita ihmisiä paitsi JEESUS KRISTUS, Joka pelastaa meidät, TAIVAAN KIRKKAUTEEN, KUN KUOLEMME.” KIITOS 😕 . SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Puisto vois olla hyvä valinta, jos aikomus on päästä pääministeripuolueeksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#67

Puisto ehdottomasti parempi valinta. Esiintyessään fiksun analyyttinen, ei ärsytä olemuksellaan, kuten valitettavasti Riikka tekee. Riikalla on hieman ylimielinen asenne vastapuoleen, ja sellainen vie kannatusta puolueelta. Riikkaa on jopa Ylessä ahkerasti mainostettu, Puistosta ei juuri sanaakaan. Tuli vaan mieleen, että vassaritoimittajat haluavat Riikan persujen johtoon, koska Puisto voisi houkutella puolueeseen sitä “koulutetumpaa” väkeä enemmän, ja näin nostaa puolueen profiilia. Niin, ja persut on todellakin oikeistopuolue, onneksi. Suomesta onkin pitkään puuttunut tavallisten ihmisten oikeistopuolue, niille, jotka eivät mitenkään voi tukea vastuutonta vasemmistopolitiikkaa, missä rahaa vaan huolettomasti jaetaan omalle kannattajakunnalle, niille, jotka eivät viitsi osallistua yhteiskunnan ylläpitoon. Niin, ja sukupuoleltani olen nainen, ja kannatan Puistoa puheenjohtajaksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hämmentynyt
#15

Puheenjohtajan valinnassa on unohtunut oleellinen valintakriteeri: minkälaisessa maailma tilanteessa puoluetta johdetaan: kun olemme monen asiantuntijan näkemyksen mukaan menossa hyperinflaation kautta yhteiskunnallisiin levottomuuksiin ja erityisesti USA kohti sisällissotaa, jolloin NATO kärsii konkurssin ja lakkaa olemasta, silloin historia toistaa itseään Suomessakin: vuosi 1808, jolloin lännen apua ei saatu, kun se oli heikkouden tilassa ja Venäjä oli vahva: Suomi on kohta osa Venäjää kuten v 1808. Venäjällä eivät naiset hallitse ja silloin venäjänkielen taito on välttämätön. Arto on siksi mun valintani.
Pena vm 40

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#23

Hei. Kiitos 😕 Hämmentynyt Penttikin. Kovatpa laitoit vaatimukset vanhallekkin papalle 82 vuotiaana. Pidän Kuitenkin tärkeimpänä asiana, että osaa tulkita Raamattua: Päivän tapahtumiin, Ja saa, Ja Osaa rukoilla, OIKEAA HERRAA, Ja ilahduttaa Häntä. Kiitos 😕 . SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tyytyväinen
#30

Aivan juuri niin. Maan niin kuin yrityksen tai kunnan johtamisen perusta on Jumalan johdatus ja se tulee Jumalan sanan kautta. Jos valtion johto hylkää ateismin kautta Jumalan sanan, niin voimme Raamatusta lukea: 5. Mooses 28 jälkipuolisko, mitä siitä seuraa: velan ottoa, nälän hätää tauteja sotia ja lopuksi pakkosiirtolaisuus, Nykyisin velkavankeus Euroopan keskuspankille.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#32

Arto on ilmoittanut halukkuutensa käsittääkseni puoluesihteeriksi, ei pj:ksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tyytyväinen
#50

Puolueen puheenjohtajan vaali tapahtuu sääntöjemme ja yhdistyslain mukaan: siis kokoukseen osallistuvista jäsenistä joku tekee ehdotuksen, jota kahden pitää kannattaa ja sitten äänestetään, eniten ääniä saanut valitaan, jos tulee tasapeli, vaaleissa ratkaisee arpa. Nimettömillä kommenteilla ei ole äänioikeutta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#24

Kaikki ehdokkaat porvarien asialla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#48

Hei. Kiitos 😕 Nimetönkin. Porvarikin voi tunnustaa JEESUKSEN KRISTUKSEN Herrakseen Ja Vapahtajakseen. Ei KAIKKI heistä, ole hopearahojen antajia “juudas iskarotiolle.” Kiitos 😕 . SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vihainen
#60

Tämä terminologia, joka jakaa ihmiset porvareihin ja työläisiin on jo taakse jäänyttä historiaa. Jotkut muistelevat vielä lokakuun vallankumousta, mutta nyt on tulossa uusi ja vielä verisempi. Sekin saadaan aikaan kuten Suomen sisällissota ja natsien valtaan nousu taidokkaalla propagandalla. Aikonaan Leinin ja Göbbels sekä Napoleon olivat aivopesun mestareita, mutta kehitys on mennyt huimasti eteenpän tälläkin alalla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pena
Utelias
#64

Täsmennäppä mitä tarkoitat “porvarien asialla”. Minun käsitykseni tosta terminologiasta on 100 vioden takaa, kun amerikan pankkiiirit rahoittivat Leininin aivopesemään suomalaisia ja venäläisiä. Hän oli aivopesemisen maailman huippuja. Nyt ideologiat kulkevat kansallisvaltii / globaali liittovalio linjalla. Tämäkin leviää aivopesun mestarien kautta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Iloinen
#25

Kiitos politiikan ukkoylijumalille, että Silvia Kosken kaltainen asiatekstintuottaja löytyy MEIDÄN riveistämme <3

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#27

Hei. Kiitos 😕 Heikillekkin. Nuo SINUN “jumalasi” Ovat: Joita Ei missään kuitenkaan ole,joten Silviasta KIITOS 😕 kannattaa ANTAA, OIKEIN olevalle, Ja Elävälle JUMALALLE: JEESUKSELLE Kristukselle, Eikä millekkään: Kotkotusjumalille. Kiitos 😕 . SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

#61

Kyllä Suomessa on jo tuhat vuotta palvottu Abrahamin Iisakin ja Jakobin Jumalaa. Unohdetaan ukko ylijumala esihistorian hämärään

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#73

Hei. Kiitos Pentti Korhonenkin, VAIKKA me Hän ei unohda Penttiäkään, Joka On hyvä asia. Kiitos. SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Uusi rivimies
Utelias
#26

Uutena Perussuomalaisena haluaisin saada enemmän tietoja kaikista ehdokkaista ja nyt minusta ihan kaikki ehdokkaat ja heidän näkemyksensä eivät pääse esille.

Minua on myöskin häirinnyt se, että toimittajat ja media ottavat voimakkaasti kantaa siihen kenen pitäisi olla puheenjohtaja ja saatan olla tyhmä, mutta minusta tuo päätös olisi Perussuomalaisten itsensä tehtävä.

Kaveri laittoi oheisen linkin ja joo se on sivustolta joka on meidän vastainen, mutta pointti on silti oikea. että miksei vaalien alla järjestetä keskustelutilaisuuksia ja väittelyitä joissa olisivat kaikki ehdokkaat?

https://laitonlehti.net/2021/07/16/miksei-persut-jarjesta-puheenjohtajatentteja-ja-paneeleita/

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#33

Hei. Kiitos 😕 Uusi Utelias rivimieskin. No, Nythän sieltä tuli: “Kunnon Mies,” mikäs Meidän ❤️ On ollessa, KOSKA osaat kaipailla oikeita asioita, että SUOMESTA TULISI Se: LINTUKOTO, JOSSA elämä on: Turvattua Ja viihtyisää. Kiitos 😕 . SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#35

Älä hätäile. Nyt on lomakausi. Kyllä ehdokkaat tilaa saavat, kun lomat loppuvat.
Unohda valtamedian mielipiteet. Heidän juonensa voi olla käänteinen eli hehkuttavat Purraa, koska eivät haluaisi tätä PS:n pj:ksi. PS:n äänestäjät uskovat keskimääräistä helpommin erilaisiin salaliittoteorioihin eli punavihreä media toivoo, että heidän nostamansa ehdokas aiheuttaisi jonkinlaisen allergisen vastareaktion. Tosiasiassa Purra on ainoa ehdokas joka parhaiten houkuttelee ns. liikkuvia äänestäjiä. Hän on varsin turvallinen valinta puolueelle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#49

Hei. Kiitos 😕 Nimetönkin. TAIDAT viekastella, KUIN ❤️ 🦊. Kiitos 😕 . Siunaten, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#39

Et ole tosissasi laitat tänne Marco de Witin laitonlehti linkin jossa Marco levittelee omia mielipiteitään, kukaan järkevä ihminen ei ota tuota sivustoa tosissaan. Eikä siinä ole mitään pointtia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#51

Hei. Kiitos 😕 Nimetönkin. En TARKKAAN TIEDÄ oliko Tuo KIRJOITUS SINULTA MINULLE, Mutta Kuitenkin kirjoitan SINULLE: Laittoman lehden kirjoituksethan: Pyhä Henki Todeksi näyttää, Ja apuna, voi, Raamattua käyttää, KOSKA PERKELEEN “totuus”, on ❤️ AIVAN muuta, kuin, ISÄMME JUMALAN TOTUUS. Kiitos 😕 . SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#34

Kuntavaalien 14.5% kannatus laittaa miettimään. Selvästi heikompi tulos, kun mitä ennakoitiin. Piti olla maan ykkönen tai ainakin toinen, mutta 4.sija oli pohjakosketus. Nyt suunta näyttää ikävältä ja samaan aikaan etsitään puolueelle sisäsiistiä puheenjohtajaa, joka veisi puolueen hallitukseen. Paljon pitäisi periaatteista tinkiä, jotta paraatiovet aukeisivat ja siinä samalla voi sanoa hyvästit kannatukselle. Kulman takana odottaa vuoroon radikaalit kansallismieliset Anosta sinumustaan, jotka ovat heti haaskalla, kun PS siistii toimiaan. Nyt pitäisi PS saada uusi vaihde päälle, uusi radikalismi ja uusi alku! Mamma puolueen johtoon ei ole sitä!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#36

Minusta PS:n ei kannata lähteä kilpailemaan radikaalin, marginaalisen, mutta sitäkin äänekkäämmän joukon suosiosta. Jätetään huutokuoro ja salaliittoteoreetikot äänestämään sinimustia, vkk:ta, ske:ta, kristallipuoluetta ja mitä näitä nyt onkaan.
Valtakunnanpolitiikkaa tehdään maltillisella, perustellulla ja jämäkällä linjalla. Jussi osoitti suunnan mitä nyt jatketaan.
Mitä näihin tiettyihin vaihtoehtomedian sivustoihin tulee, niin kannattaa suhtautua niihin varauksella. Ne edustavat sitä toista ääripäätä mitä radikaalivasemmisto.
Kuntavaalien “epäonnistuminen” odotukseen nähden johtui monesta tekijästä. Ei ollut tarpeeksi houkuttelevia ehdokkaita ja laiskuus tai koronaväsymys näkyi vaalipiireissä. Ehkä myös organisoinnissa oli puutteita. Väkeä ei saatu liikkeelle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#37

Kommenttisi on juuri sitä mihin ps on luisumassa. Ei kannata olla sitä ja tätä mieltä ja näistä äänestäjistä ei kannata välittää. Annetaan niiden äänien mennä sinne sun tänne. Nämä ovat juuri niitä ääniä jotka olisi tarvittu esim. Viime ek vaaleissa. Jäi niin vähästä kiinni ettei olisi muodostunut tätä punakaarti hallitusta joka tuhoaa suomen eksponentiaalisella vauhdilla. Tämä on juuri se munaton asenne johon ps on pahimmillaan
luisumassa väärän pj valinnan kautta. Kaikki suoraselkäiset ehdokkaat joko potkitaan pois tai sivuutetaan hiljaisiksi salaliittoteoreetikoiksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#45

Vähän perspektiiviä kiitos. Älä anna vahvistusharhan vaikuttaa.
Tässä realismia: Näitä Fixitin esittäjiä on ollut mielenosoituksissa n.100…300 henkeä per tilaisuus. Elokapinakin taisi kerätä paljon suuremman porukan.
MV-lehden artikkeleita lukee laskureista päätellen keskimäärin n.2-3 tuhatta sivustoilla kävijää. En nyt kovin paljoa suuntaa muuttaisi tämän porukan äänten kalastelemiseksi.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#40

Mutta kannatus kasvoi edellisestä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#52

Hei. Kiitos 😕 hämmentynyt Nimetönkin. Älä Rakas viitsi valehdella. Olemme voittajia, Ja vielä, voittajien puolella, Jos ❤️ Ei ENNEMMIN, Niin Ainakin TAIVAASSA. Katsotaan, Ja Rukoillaan, KOSKA Hän johdattaa, Rukoillen kulkevaa. Kiitos 😕 . SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#38

Jos persut pääsee seuraavaan hallitukseen niin köyhät saa lähteä kerjuulle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#41

Ne on nyt jo kun vihervasemmisto päättää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Suomi parka
#46

Tämä hallitus on lyönyt velkalöylyä niin, että sauna palaa kohta… Kauhulla saa katsella mitä nämä vielä saavat aikaan ennen seuraavia eduskuntavaaleja.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen.
Iloinen
#57

Hei. Kiitos Suomi parkakin: Kyllä, Perkelettä sanotaan, että hän on tuhansien metkujen “mestari”. Mitä lie: “Kadotusmukavaa”, Jeesus, Isäikävää vielä keksivät. Suomeen pitää saada: Kristokratia Hallitusmuoto, kun Perussuomalaiset nousevat valtaan. Tukeudutaan Kristukseen, muuten emme nouse, koska Kristus sanoo: Ilman minua, te, ette, voi mitään tehdä. Kiitos. Siunaten, Lasse.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#54

Hei. Kiitos 😕 RAKAS Nimetönkin. Mistä sinä ressukka tuollaisia päättelet, heillähän on ❤️ Sydän ENITEN puolueihmisistä, köyhien asialla Ja puolella, AIVAN Jeesusmaisesta. OLET sokea. Kiitos 😕 . SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#43

2017 raivattiin tieltä muutakin kuin vain “eliitti”. Oli aikamoinen puoluejohdon puhdistus ihan entisen neuvostoliiton kommunistisen puolueen malliin.

Mitähän nyt puhdistetaan?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#47

Hei. Kiitos 😕 Nimetönkin. Nyt me puhdistetaan: Omat sydämemme belsebuusta, Ja kaikesta: Pakanuudesta muusta: JEESUS KRISTUS tilalle, Ettei, PERUSSUOMALAISIA äänestäneiden, Elämä Mene, AIVAN pilalle, Ja iho: Kananlihalle: Kylmäävästä Elämästä. Kiitos 😕 . SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#53

Eikö sinulla ole mitään tekemistä?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#55

Hei. Kiitos 😕 RAKAS Nimetönkin. Oletko sinäkin ressukka, umpisokea, vaikka ei sokeus ole mikään pahe sinänsä, Jos ❤️ turvautuu, Jeesukseen Kristukseen, voi päästä varmemmin TAIVAASEEN, Kuin, Joka luulee näkevänsä, Eikä kuitenkaan näe. Kiitos 😕 . SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#56

Hei. Kiitos 😕 Kaventajakin. Heräsit: Belsebuu pyysi Taas töihin, että loput Vanhukset kaukorokotettaisiin öisin, Ja tietysti: Ilman heidän lupaa, mentäisiin heidän tupaan, KOSKA Suomi Haluaa OLLA edelläkävijä pahanteossa, KOSKA Sielunvihollinen Sanoo Meille Niin, että keritään, Ennenkuin JEESUS KRISTUS Tulee toisenkerran maanpäälle hakemaan 👰 Morsiantaan. Kiitos 😕 . SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#58

Voisiko ps-johto ja muut puheenjohtajaehdokkaat vaikenemisen sijaan käydä Ossi Tiihosen kanssa asiallista keskustelua faktojen ja vakavasti otettavien tieteellisten tutkimusten pohjalta, koska ainakin Ossi Tiihonen taustajoukkoineen (sisältää muun muassa lääketieteen tohtoreita ja huipputason tilastotieteilijöitä ja monia muita osaajia) siihen kykenee?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#59

Hei. Kiitos 😕 Nimetönkin. Esität hyvän Ja tärkeän ASIAKYSYMYKSEN, KOSKA keskusteluja täällä kaipaa Enemmän: Se, yhdistää ja lähentää meitä toisiimme, että Ei jäisi yhtä viileä Suhde, Kuin, Kristuksella, Ja Juudas Iskariotin. Se Jos ❤️ mikä, On, OLISI Paha Asia. Tuloshan me tiedetään, mitä siitä voi pahimmillaan seurata; Viattoman veren kavallus. Kiitos 😕 . SIUNATEN, LASSE, HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#77

Hei. Kiitos nimetönkin. Hyvä ja tärkeä asia SINULTA: PUHUMINEN: SEN, Jos ❤️ minkä Sanotaan auttavan moneen, monituiseen asiaan. Meiltä suomalaisilta, Kun On mennyt, vähän “rapakuntoon”, Tuo Isänkanssa keskustelu, Niin, Perussuomalaisten KANSSA Olisi tärkeää “huostella”, Ja “syäntunteloi”, “ilimoil” “piestellä”. Kiitos. SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Iloinen
#62

Kyllä tietysti mielellään katsoo kun nuori kaunis nainen on ehdolla johtotohtäviin, mutta niissä hommissa kauneudesta ja nuoruudesta ei juuri ole hyöytyä. Mielellään näkisin vallan kahvoissa kokeneita, joiden kasvojen rypyt kertovat että paljon on tullut nähtyä ne kokemukset haluaa käyttää Suomen hyväksi. Meillä on kokemusta iäkkäistä presidenteistä ja marsalkasta, jotka hoisivat hommat esimerkillisen hyvin

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#65

Hei. Kiitos 😕 Arvoisa Pentti Korhonen: Nuoruudesta Ja kauneudesta; Ei, mukamas hyötyä? No, jopas jotakin? “Kuuleppas” Pentti: Kaikesta on ❤️ hyötyä, minkä ISÄMME On Luonut. Kaunis nainenkin puolueessahan On, KUIN ❤️❤️: “Kauniit kukat” ainaisesti kodin pöydällä. Minulla on ❤️ Sydän, Ja rypyt kasvoilla, Mutta miekkaa Ei, NIINKUIN Mannerheimiveljelläni, Jersuksessa Kristuksessa, veljelläni. Ei Tuo sydämessäni asuva KRISTUS ole, niin sitä miekkaa käteeni kaivannutkaan, kun on ❤️ keskusteltu PALJON siitä Milloin alettaisiin sulattamaan, NOITA panssarivaunuja, Ja muuta “sotarihkamaa”. Kiitos. L H.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#66

Hei. Kiitos 😕 . Kavala, kauhea ON muuttanut edellisessä kommentissani n. 1 h. SITTEN Jeesusnimen, joksikin hänelle, ilmeisesti, paremmin sopivaan muotoonsa. Kiitos 😕 . SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pena
Iloinen
#72

Poliittinen johtaminen on aatteellista sodankäyntiä. Jo Raamattukin kirjoittaa “Efesolaisille 6:12
Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa”.
Tämä olkoon oppikirjamme, niin että emne lähde soitellen sotaan emmekä veikaten vetten päälle .

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#69

Hei. Kiitos Silviakin. Rukoillaan Jeesukselta Kristukselta OIKEAA henkilöä, kyseiseen virkaan, Ja, että hän käy Perussuomalaisten “pirtaan”. Kiitos. SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#70

Hei. Sinä Silvia OLET ❤️ tärkeä henkilö Perussuomalaisessa PUOLUE-ELÄMÄSSÄ, päätellen siitä, että SINUT OLI NYT “HÄIVYTETTY” NIIN KAUAKSI TAAKSEPÄIN TUOLTA KUVASTOPUOLELTA: Ilmeisesti Asian On TEHNYT, Se, hän: Vanha vainooja, Kavala, kauhea, Ja kiivas kiukkuinen, Ja Julma hirmuinen, jonka, VAIN JEESUS KRISTUS voittaa. SINUA On Ilmeisesti Hyvin kommentoitu, että ne täytyivät siirtää Mahdollisimman kauas pois TAAKSEPÄIN: “Näkymättömiin” SINUN asiasi. Kiitos. SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#74

Kyllä jumala tulee valitsemaan persuille johtajat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#76

Persuthan on Halla-ahon aikana siirtyneet aika tavalla ateistien leiriin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#78

Ilouutinen: Lasse “belsebuu” Hietanen on jättänyt PS -puolueen! Ihanan rauhallista syksyä toivoo perussuominen;-)

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000