Perussuomalaiset

Sanna Antikainen

Hallitus petti vanhukset ja hoitajat

Vanhustenhoidon hoitajamitoituksen korotus sai laajaa kannatusta kaikilta puolueilta Kokoomusta lukuun ottamatta ennen eduskuntavaaleja. Hoivakotien huonot olot ja heitteille jätetyt vanhukset kuohuttivat kansaa useaan otteeseen sitä mukaa kun väärinkäytöksiä tuli julkisuuteen.

Ennen vaaleja SDP olikin äänekkäästi vaatimassa vanhusten hoivan hoitajamitoituksen kirjaamista lakiin vähimmäistasolla 0,7. SDP teki hoitajamitoituksesta viime eduskuntakauden lopulla välikysymyksen ja tällöin minimitason kirjaamisesta lakiin saatiin laaja yhteisymmärrys, ainoastaan Kokoomuksen haratessa vastaan. Nyt Rinteen hallituksella olisi ollut mahdollisuus toteuttaa lupauksensa valtionvarainministeriön budjettiehdotuksessa.

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer on arvioinut, että hoitajamitoituksen korjaaminen luvatulle 0,7:n tasolle maksaisi 250 miljoona euroa. Valtiovarainministeriön budjettiehdotuksessa rahaa on kuitenkin varattu vain 5 miljoonaa euroa, joka on vain 2 prosenttia vaaditusta määrästä. Hallitus laittaa kehitysapuun 70 miljoonaa lisää kehitysapuun ensi vuonna, mutta maamme rakentajille jaetaan vain murusia! Tämä on törkeää kaikkia sairaita vanhuksia ja väsyneitä hoitajia kohtaan!

Kysyin kesäkuun alussa ministeri Kiurulta vanhustenhoidon mitoituksesta. Vaadin Kiurulta vastausta siihen, aikooko hallitus korjata vanhuspalveluiden puutteet viivyttelemättä säätämällä vanhuspalvelulakiin sitovaksi koulutetun hoitohenkilökunnan vähimmäishenkilöstömitoitukseksi 0,7. Kiuru vastasi, kuinka hallitus aikoo toteuttaa henkilöstön saatavuuden. Taloudellisten resurssien ja laadukkaan kotihoidon varmistamiseksi henkilöstömäärän lisäys toteutetaan asteittain. Resurssien turvaamista varten käynnistetään tavoitteellinen kehittämisohjelma, jossa suunnitellaan rahoituksen ja henkilöstön lisääminen kestävällä tavalla.

On selvää, että vastauksessa kirjalliseen kysymykseeni Ministeri Kiuru myöntää, että hallitus aikoo toteuttaa henkilöstömitoituksen asteittain. Aikataulua hän ei kuitenkaan kerro. Tällä tahdilla siihen menisi 50 vuotta. Lisäksi ministeri Kiuru aikoo tuhlata resursseja kehittämisohjelmiin, joista ei ole käytännön apua vanhusten ja hoitajien vaikeaan tilanteeseen. Vanhukset eivät voi odottaa apua loputtomiin, koittakaa jo ymmärtää se hallitus!

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
#1

Se, joka lupaa vaalien alla eniten, yleensä verovaroilla, voittaa vaalit, tai saa vastuun hallituksen vetoon. Nyt jälleen oli demareiden vuoro. Itse asiassa P Orpo on nyt syypää, että meillä on kaikkien aikojen hankalin sosialistinen hallitus. Vaalien alla valehtelusta on tullut sääntö, ei poikkeus.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Antti Rinteen takki kääntyy tiuhaan
#2

Nykyhallitus hajoaa mahdottomuuteensa ja sen typeryydet tullaan muuttamaan Suomalaisten hyväksi.
Tänäänkn Ohisalon huolet radiouutisissa olivat pelkästään täyshunnutettujen islaamiisti-pullatätien puolella kaukomailla. Tuo ministeri on maalleen varmaankin vahingollisin sisäministeri. Sekoilua ei voi kuin kauhulla seurata. Koko Rinteen hallitus tuntuu karsealta. Oma etu heillä oli se kaikkein tärkein. Samoin kehitysapu. Minne unohtui Suomalaisten Vanhusten huolto esimerkiksi?

Toivottavasti Kepu osaa pian otta loparit hallituksesta ja tulla nöyränä seuraavaan persujen johtamaan hallitukseen Kokin kera.

Rinteen hallituksen täysin hyödyttömiä rahanmenokohteita on syytä tarkastella kriittisesti ja unohdettava kehitysapu, mamutus, ministeri- ja kansanedustajien palkkojen korotukset toistaiseksi kokonaan. Puoluetukea on leikattava.
Alkakaamme vaikka näistä budjetoimalla nuo turhat menot vanhushoitoon.
Näin teksi Perussuomalaisten johtama hallitus.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
#3

Mitä on todella sovittu eri puolueiden kesken hallitusneuvotteluissa.
Tämän hallituksen keskeinen tekijä tämän hallituksen syntyyn, oli Keskusta, joka sai vaaleissa murskatappion.
Eri juttu mitä olisi ollut eri kokoonpano mutta huomioidaan kuitenkin sen verran että tämä hallitus on vasta aloitusvaiheessaan.

Onko kaikki ulospäin virtaavat rahanyörit liian lepsuja tämän hallituksen toimesta, eikä pidä täysin unohtaa myöskään kotimaan todellisia kipupisteitä…ulos jaetaan mutta omilta pois.
Rinne, Ohisalo jne.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000