Perussuomalaiset

Sampsa Jääskeläinen

Kustannusrikas "alikehityksen kierre"?

2 kommenttia

”Vantaa koettaa poistaa viiden suuren, maahanmuuttajavaltaisen alueen ongelmia”

Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen ryhtyi tuumasta toimeen ja avasi Vantaan Sanomissa hokkus pokkus temppuja, kuinka alueiden väliseen eriytymiskehitykseen tultaisiin puuttumaan. Luettu jutussa on kyllä viihdyttävää, mutta Ruotsin kokemukset osoittavat ennemminkin kyseisten keinojen vain kiihdyttävän eriarvoistuvien alueiden vetovoimaa haittamaahanmuuton suhteen.

Erikoiseksi keinot tulevat, kun kielitaitovaatimuksia vähennetään, mutta samalla ”kotoutuspalveluja tehostetaan etenkin kielikoulutusta lisäämällä”. Vähentämällä vaatimustasoa parempaa kielitaitoa? Onko ikiliikkuja nyt keksitty? Viljanen myös myöntää, että työllistymisen ja kotoutumisen este on juuri huono kielitaito. Miten se kehittyy, jos vaatimustasoa lasketaan? Toinen mielenkiintoinen havainto on tämä mahdollisten katuklovnien ja monikulttuurillisten rumpuryhmien viihdyttävä katutaiteilu. Kyllähän se iloa tuo, mutta ei varmaan työllistä alueella. ”Osana tätä suunnitelmaa asuinalueille rekrytoidaan katutaiteilijat”.

Huh ei onneksi ei sentään katutaistelijoita, sillä heitähän voi ilmestyä ihan itsestään minne tahansa, kuten Turussa surullisesti kävi.

On perin kummallista, että Vantaalle on muodostunut viisi maahanmuuttajavaltaista aluetta, mutta kaupunginjohtaja ei voi niitä nimetä, ”koska se heikentää alueiden imagoa ja asukkaiden tilannetta”. Eikö tämä juuri lisää Viljasen mainitsemaa ”alikehityksen kierrettä”, kun ei kerrota itse asukkaille, että nyt rukkaset käteen ja kirjat esiin olisi työpäivä? Nyt suunnitellut toimet lähinnä lisäävät kotiutumista ei kotoutumista, jossa päätavoitteena tulisi olla työ. Mielestäni jutussa yritetään kustannusten maksajille (veronmaksajat) opettaa, että alueiden asukkaita tulee viihdyttää niin, ettei turvallisuus heikkene ja kaikki saavat harrastaa toisten kanssa. Missä on se työ- ja osaamispainotteisuus, jota yhteiskunnan rakentamiseen ja elämisen kustantamiseen tarvitaan?

On suorastaan surullista, että yhteiskunnan kasvavaan ongelmaa aletaan hoitamaan kulttuuritulkkeihin, erikielisiin leikittäjiin ja elämäntaiteilijoihin verrattavalla toiminnalla. Eikö millään juolahda mieleen, että rajotettaisiin heikostikoulutetun tai jopa kouluttamattoman työvoiman muuttamista jo valmiiksi alikehittyville alueille?

Esimerkki taas, kun poliittisesti vapaasta liikkuvuudesta siirrytään älyvapaaseen liikkuvuuteen ja ajattelun tilalle astuu absoluuttinen nollapiste.

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
ei yli 20 % mamuja samalle alueelle!
#1

Pitäisi kovalla kädellä rajata mamujen osuutta asuinalueilla.
Esim. 20 % vuokratalojen asukkaista olisi ehdoton yläraja mamuille kullakin alueella! Kun tämä raja on ylittynyt, niin ohjattaisiin mamuja muille alueille.

Mutta ei!!! Kukaan ei uskalla rajata mamujen osuutta alueiden väestöstä, vaikka se olisi ainut toimiva ratkaisu!!!
Niin suuri on rasismisyytösten pelko.

Vantaalla on nyt helppo nähdä, mitkä ovat ongelma-alueita, vaikka niitä ei olisi nimettykään. Sen kun vain käy katselemassa, missä on paljon ulkoseiniin ja aitojen seinuksiin maalattuja grafitteja. Helposti saa selville, missä palaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#2

Maassa on tuhansia tyhjillään olevia, asukkaita odottavia asuntoja! Sijaitsevat vain kaukana keskittymistä. Niihin yritetään epätoivoisesti väsätä uusia kämppiä, Kelan kautta kulkevien ja lopulta veronmaksajien rahoilla.
Nuo harvaanasuttujen alueiden asunnot tarjoavat täysi turvallisen ja takuulla edullisemman asumisen mahdollisuuden ”turvattomuuteen” joutuneille. Luulisi nyt niiden kelpaavan, kun kerrotaan minkälaisista ongelmapesistä tänne on osattu haalautua.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000