Perussuomalaiset

Saija Granlund

HEPPOISIN KONSTEIN HELPOTUSTA SÄHKÖN KALLISTUMISEEN

Suomalaisten ostovoima on heikentynyt merkittävästi inflaation kasvun seurauksena. Polttoaineen, elintarvikkeiden ja energian hinnat ovat nousseet tasaiseen tahtiin. Yhä useammassa kodissa joudutaan miettimään riittäkö raha välttämättömiin elinkustannuksiin.  

Valtiovarinministeri Annika Saarikko on keksinyt ratkaisun ongelmaan, hän esittää kaikille suomalaisille lapsiperheille, joulukuussa maksettavaa kertaluontoista tuplalapsilisää. Huomionarvoista tässä on se, että tuplalapsilisän saa myös Saarikko itse ja kaikki muut hyvätuloiset lapsiperheet, joilla ei varsinaista tarvetta tälle lisäsuoritukselle tai lapsilisälle ylipäätään ole. 

Lapsilisä on tullut Suomen lainsäädäntöön vuonna 1948 se olikin ensimmäinen laaja toimeentuloturvan muoto Suomessa. Se on suomalaisten verovaroista maksettava etuus, jota ei pitäisi maksaa kaikille lapsiperheille automaattisesti. Lapsilisän maksuperusteita tulisikin muuttaa niin, että se kohdistuisi ainoastaan keski- ja pienituloisille perheille, niille joiden toimeentulon kannalta sillä on merkitystä. On tullut aika muuttaa lainsäädäntöä niin ettei sosiaalitukea makseta lapsilisän muodossa hyvätuloisille perheille.  

Suomalaisista lapsiperheistä yli 80 prosenttia on yksi- tai kaksilapsisia, jolloin suurin osa lapsiperheistä tulisi, Saarikon esityksen toteutuessa, saamaan joko 94,88 euron tai 199,72 euron suuruisen korotuksen lapsilisään joulukuussa. Valtiovarainministeri Saarikon esitys ei tuo mitään todellista helpotusta kotitalouksien ostovoimaan tai tulevan talven jättimäisiksi kasvavista sähkölaskuista selviytymiseen. 

Elinkeinoministeri Mika Lintilän ratkaisu sähkölaskuista selviämiseen on asumistukien korotus. Lapsilisät, asumistuki ja muut sosiaalituet maksetaan verovaroista eikö meillä ministerit ymmärrä tätä. Sosiaalietuuksia kasvattamalla ei tästä tilanteesta selvitä. Tarvitaan sähkön hintakatto, kaikki Suomessa olevat voimalaitokset toimintaan ja tuottamaan sähköä suomalaisille kotitalouksille, yrityksille ja teollisuudelle, suunniteltu dieselveron korotus tulisi perua ja poistaa dieselautojen käyttövoimavero perusteettomana. Myös tuloverotuksen kevennys pieni- ja keskituloisille olisi paikallaan.  

Samaan aikaan kun Suomessa elinkustannukset karkaavat käsistä ja kotitalouksien ostovoima heikkenee, hallitus jakaa miljardeja euroja kehitysapuun, EU:n tukipaketteihin ja ilmastonmuutos toimiin, koska “oma maa ensin ajattelu on vaarallista.” Tämä kertoo hallituksen arvoista enemmän kuin tuhat sanaa.  

Tämä Suomen ja suomalaisten etua halveksiva hallitus aloittaa pian budjettiriihen, oikein hirvittää millaisia esityksiä sieltä tulee. 

Saija Granlund

Sairaanhoitaja amk

Eduskuntavaaliehdokas ps, Häme

Osallistu keskusteluun!


6 kommenttia
Nimetön
Iloinen
#1

Sedät Aho, Viinanen, Sailas, Kullberg ja irtanen tekivät pitkiä päiviä Suomen painuessa lamaan. Nyt jauhojengi ei ajattele seuraavaa viivaa pidemmälle eikä siten saa aikaan mitään konkreettista. No on kuitenkin hienoa, että jauhojengi LSDP tuhoaa kaiken sen hyvän, mitä Forssan jälkeen LSDPn kannattajat saivat itselleen. Kierre kohti hallitsematonta hyperinflaatiota alkaa, kun yrittäjät ja kansalaiset eivät pysty maksamaan energialaskuja ja kaikki hinnat nousevat taivaisiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

Sähköautot pitää lailla kieltää välittömästi !
Yksi lataus vie 70-90 kw sähköä sillä lämmittää yli viikon nykyaikaista maalämpötaloa ! ( keskimääräisellä vuosi kulutuksella laskettuna)
Talvella kun sähköpula tulee niin sähköautojen kulutus tuplaantuu kun koteja pitäs lämmittää ja vientituotteita tehdä ettei koko maa mene konkurssiin!

Nyt persut nyrkki pöytään ja järki käteen.

Homostelu ja huume hörhö hallitus pitää saada nurin !

Valtiovarain ministerinäkin on nainen joka näyttää syöttöporsaalta jos se ei osaa edes omaa kulutusta suhteittaa syöntiin niin miten helvetissä se Osaisi maan taloutta hoitaa ja pääministerinä saatava kaupan kassa !
Nyt järki käteen !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#2

Maksatetaan verovaroista ” Suurille yrityksille !! Einö tätä huijausta , kukaan huomaa ??!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Sosialistit ovat ratkaisseet energiaongelman siten, että rakennetaan lisää tuulivoimaa, ymmärtämättä edelleenkään, miten tuo energia säilötään tai varastoidaan. Aurinkovoimalla huijataan, paneelit olisi aurattava lumelta ehkä useankin kerran päivässä lumisateisina aikoina, ja kaiken lisäksi auringonkin tulisi välillä näyttäytyä, kun säteilykulmaltaan ehtii. Kyllä siinä ennättää akut tyhjentyä, kun lunta tulee viikkoja. Yleinen harha on myös se, että Venäjä on ainoa maa, josta saa älykästä fossiilista, puhdasta kivihiilivoimaa, joka ei saastuta ympäristöä, kuten kymmenet tuhannet tuulivoimalat, joka tuhoaa taatusti ympäristön monin tavoin. Euroopan idiootit turvautuivat Venäjän kaasuun, joka on valtava päästölähde, tuotannonkin osalta, 10% maakaasun kokonaistuotannosta karkaa ilmakehään erilaisina päästöinä. Venäjä on itse asiassa yksi pienimmistä kivihiilen tuottajista maailman kokonaistuotanto huomioiden.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#4

Saija ei se minusta , niin väärin ole vaikka lapsilisät maksetaan kaikille siinähän suurituloiset , maksavat myös veroja , enemmän ! Siinä muuten olisi aikamoista , mylläämistä ottaa selville , mitä kukin kulloinkin , ansaitsee !?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Kepulaiset on kaikista pahimpia syyllisiä tähän konkurssiin !

On selvää että kommunistit elää kuin siat pellossa, mutta kepu on mahdollistanut sen !

Kepussa ei ole muuta järki ihmistä kuin Paavo Väyrynen!

Järki mies Sipilä tietäisi miten taloutta hoidetaan mutta sen pään sekoitti pakolaisbisnes ja pedofilian ihannointi. Nyt sen järki sekos em. Asiasta kun pilkulla meni päähän ja se ajattelee sairaan mulkun kautta asiat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000