Perussuomalaiset

Saana Kokko

Miksi äänestää aluevaaleissa?

Olen ehdokkaana aluevaaleissa. Mitä se tarkoittaa? Vaalit.fi -sivuston mukaan ”hyvinvointialueen ylintä päätösvaltaa käyttää aluevaltuusto, jonka jäsenet ja varajäsenet valitaan aluevaaleilla. Vaalit ovat välittömät, salaiset ja suhteelliset ja vaaleissa on yhtäläinen äänioikeus. Valtuuston toimikausi on neljä vuotta. Aluevaalit toimitetaan samanaikaisesti kuntavaalien kanssa vuodesta 2025 lukien. Ensimmäiset aluevaalit toimitetaan kuitenkin erillisinä vaaleinaan sunnuntaina 23.1.2022. ”

Tulevan hyvinvointialueen tehtävänä on päättää sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen asioista. Etelä-Karjalan hyvinvointialueen tulevat muodostamaan kaikki maakunnan kunnat. Tämä tarkoittaa 9 kuntaa, 5 326,37 km², ja n.130 000 asukasta. Pelastustustoimi sekä sosiaali- ja terveyspalvelut yhdistetään yhdeksi organisaatioksi, meidän alueellamme se tarkoittaa Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen ja Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin voimien yhdistämistä. Aluevaaleissa eri hyvinvointialueille valittavat luottamushenkilöt päättävät 25-30 % valtion budjetin käytöstä. Esimerkiksi Lappeenrannassa Eksoten sekä palo- ja pelastustoimen osuus on 66 % kaupungin vuosibudjetista – tämä siis siirtyy kuntavaaleissa valittujen kaupungin luottamushenkilöiden ulottumattomiin.

Aluevaaleissa kyseessä on siis ”siun henki, siun rahat”. Itse maksan mielelläni veroja vastineeksi oikeanlaisesta, oikea-aikaisesta hoidosta. Viimeksi tarvitsin astetta vaativampaa eikoissairaanhoitoa muutama vuosi sitten HUSin alueella – toimenpide ja yö osastolla maksoivat alle 100€. Myös Eksoten alueella koen saaneeni hyvää tai vähintään tyydyttävää hoitoa sekä perusterveydenhuollon että erikoissairaanhoidon puolella. Mietin vain, kuinka pitkään tämä on mahdollista kaikille hoitoa tarvitseville?

Asiat on laitettava tärkeysjärjestykseen. Henki ja terveys tulevat aina ensin. Uusien hyvinvointialueiden on taattava asianmukainen, oikea-aikainen (lue: asuinpaikasta riippumatta nopean ensivasteen) hoito ja turvallisuus kaikille. Miten tämä saavutetaan? Suu on pantava säkkiä myöten ja keskityttävä olennaiseen. Ensi suomalaisten hyvinvointi (ja työ ja yrittäjyys), sitten maailmanparantaminen ja turhat hallintohimmelit.

Osallistu keskusteluun!


10 kommenttia
Lasse Hietanen
Iloinen
#1

HEI. KIITOS SAANAKIN. SALMI,-EHTOOKODIT, Y.N. M. ON ❤️ YPÄRÖITY PELASTUSTEILLÄ; VAAN, VANHANAJAN PELASTUSTIET SISÄLLÄ ”TUVANPUOLELTA” OVAT ”TIPPURIN” MATKOISSA, JA RAAMATTU KUITENKIN SANOO KAIKESTA ”KOTKOTUKSESTA” HUOLIMATTA: ”TARPEELLISIA ASIOITA ELÄMÄSSÄ ON ❤️ VÄHÄN, TAHI YKSI AINOA: JEESUKSEN ❤️ KRISTUKSEN TUNTEMINEN, JA JUMALAN LAPSEKSI PÄÄSEMINEN: ON ❤️ ELÄMÄNI KALLEIN ASIA: MARTTI LUHERUSTA, JA OMAA SYDÄNTÄ SITEERATEN. NOIN SE MENEE: ENNENKUIN ARKUNKANSI KIINNI RUUVATAAN. ÄLKÄÄMME KAIKKEA KOUHOTTAKO, OLKAAMME ENEMMÄN TOISTEMME KANSSA, JA KATSOKAAMME KUINKAPALJON ISÄMME NÄKEE TARPEELLISEKSI, JUOKSUTTAA TUOTA LAAVAAKIN: POLTTAAKO NYT, VAI MYÖHEMMIN? SYNTISYYTEMMEHÄN ON ❤️ SUURI. KIITOS 😕 . SIUNATEN, LASSE.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#6

HEI. KIITOS SAANAKIN. TULIN KIRJOITTANEEKSI, KAUAN SITTEN ÄITINI VANHANAJAN, KAI AIKA YLEISENKIN SANAN: TIPPURIN: NYKYÄÄN, KUN ME IHMISET OLEMME NIIN SAIRAALOISEN SEKSUAALISIA, ETTÄ TUOKIN NIMEYS YHDISTETTIIN HETI JALKOJENVÄLIIN, KUN SEHÄN ON ❤️ VOINUT OLLA, AIVAN JOTAIN MUUTA, VAIKKAPA REISSUMIEHEN SUKUNIMI. ÄITINI PUHUI SIITÄ LAPSELLEEN: AIVAN ”VIATTOMASTI.” KAUKANAOLEMISTA MINUNYMÄRTÄEN TARKOITTAEN. EN OSANNUT ARVATA TUOLLAISTA TULKINTAA SIITÄ TULEVANKAAN. LAPSEN VIATTOMUUDESSA: SE ON ❤️ KIVA, POIKKEAVA SANA. KIITOS.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Tyytyväinen
#2

Kysymykseen , miksi äänestää : yleensäkin kaikissa vaaleissa , tulee äänestää !? Jos jättää äänestämättä , niin aina joku voittaa ja saa sen äänen !!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Olavi Koskela
#3

Niin tämä aluevaltuustoko ei sitten jotenkin ole ”turha hallintohimmeli”? Kuinka helvetissä kunnalliset ja alueelliset asiat on onnistuttu sitten hoitamaan tähän asti ? Mää ihmettele vallan kauhiast?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#4

HEI. KIITOS SAANAKIN. TÄTÄHÄN TÄMÄ NYKYELÄMÄ ON ❤️ MAALLISMIELISTEN IHMISTEN ”VIISAUDEN” KANNSSA. MEIDÄTLUONEEN HERRAMME OHJE ON ❤️ KUITENKIN AIVAN TOINEN, JA SIIHEN TOIMINTAOHJE SAADAAN HÄNEN 👼❤️❤️❤️ SANOISTAAN: TEE SINÄ SAMOIN, JOKA ON ❤️ LAUPIASSAMARIALAISKERTOMUKSESSA. AJATELLAAN, ETTÄ NÄMÄ PAIKALLETULLEET: JOIDEN OLISI PITÄNYT AUTTAA RYÖSTETTYÄ, JA PAHOINPIDELTYÄ OLIVAT NOITA ÄÄNESTETTYJÄ:ERI PUOLUEIDEN EDUSTAJIA: LEVIITTA, PAPPI JA LAUPIAS SAMARIALAINEN: VAIKKAPA: ARKKIPIISPA, TEEMU LAAJASALO JA JUHA MOLARI. ETTÄ SAAMME RYÖSTETTYNÄ APUA, EI OLE ÄÄNIVYÖRYMÄÄRÄIHMISESTÄ KIINNI, VAAN ONKO AUTTAJALLA SAMANKALTAINEN: ROHKEA, REIPAS, RAKASTAVA, HYVÄ SYDÄN, ELI ÄÄNIMÄÄRÄT EI LUO, EIKÄ TUO: ISÄNTAHDONMUKAISTA TOIMINTAA KUNTIIN, JA KAUPUNKEIHIN, VAAN: KRISTUSSYDÄMISYYS. KIITOS. SIUNATEN

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#5

HEI. KIITOS SAANAKIN; ANTEEKSI: TAISIN JÄÄDÄ ”KIINNI” TOISARVOISEEN ASIAAN TUOHON TIPPURIIN, VAAN NYT VANHA 82 VUOTIAS AIVONI ALKOIKIN MUISTELEMAAN, ETTÄ OLIKO SE SANA KUITENKIN: TUPPURAN MATKOISSA. KIITOS 😕 . SIUNATEN, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000