Perussuomalaiset

Saana Kokko

Uusinajattelijoiden maakunta?

Lappeenrannassa ja Etelä-Karjalassa on käynnissä monenmoista. Paikallisia merkkihenkilöitä muistetaan Marianaukiolle muotoutuvalla ”Walk of Famella”, ydinkeskustan autottomuudesta tai autolla saavutettavuudesta käydään kiivasta keskustelua (ja aivan syystä, sillä autolla tulee päästä vaivatta keskustan palveluiden äärelle nyt ja jatkossakin), on jäähallia ja sisäliikuntahallia, Lappeenrannan ja Imatran joukkoliikenteen toimivalta-alueen laajenemista selvitetään, Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson liitot ovat käynnistäneet Kaakkois-Suomen kestävän liikkumisen suunnitelman laatimisen.

Tuntuu, että koko kaupunki ja koko maakunta pursuavat ideoita, visioita ja missioita alueen veto- ja pitovoiman ylläpitämiseksi ja lisäämiseksi. Aivan liian usein asiat tuntuvat kuitenkin jäävän pelkän sanahelinän tasolle.

Maakunta menettää edelleen huomattavan summan rahaa per päivä venäläisten turistien puuttumisen vuoksi. Venäjän hyökkäys Ukrainaan tekee sen, että tämä lienee uusi normaali määrittelemättömän pitkälle tulevaisuuteen. Toivoisin alueemme markkinointivaikuttajilta entistäkin aktiivisempaa kotimaan turistien houkuttelua maakuntamme ainutlaatuisen tarjonnan äärelle.

Tällä hetkellä kansainvälinen raati vierailee Saimaan seudulla arvioimassa alueen valmiutta European Region of Gastronomy -tittelin saajaksi vuodelle 2024. Raatilaiset vierailevat Etelä-Karjalassa, Etelä-Savossa ja Pohjois-Karjalassa tutustumassa alueen gastronomiseen tarjontaan ja ruokaperinteisiin. Nyt pidetään peukkuja sille, että maakuntamme saavat Euroopan gastronominen alue -tittelin vuodelle 2024!

Etelä-Karjalan liiton sloganin mukaan elämme uusinajattelijoiden maakunnassa. Tämän soisi mielellään konkretisoituvan ennakkoluulottomana suhtautumisena uusiin ideoihin, ja haluna puhaltaa yhteiseen hiileen, niin Lappeenrannassa kuin muuallakin maakunnassa.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Nimetön
Hämmentynyt
#1

Uusia-ajattelijoita tuntuu , olevan joka puolella ? Valtakunnansyyttäjästä , lähtien !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000