Perussuomalaiset

Saana Kokko

Autoton Lappeenrannassa

Viimeisen puolentoista vuoden aikana olen joutunut aktiivisesti miettimään suhdettani autoiluun.

Pääkaupunkiseudulla kasvaneena ja nelikymppiseksi eläneenä totuin siihen, että auto on kiva olla mutta joka paikkaan pääsee julkisilla kulkuvälineillä jos tarvetta on. Oman auton hankkiminen ei ollut missään vaiheessa tarpeellista. Mutta sitten elämänpiirini laajeni Etelä-Karjalaan ja asiat eivät enää olleetkaan niin yksinkertaisia. Juna vei ja juna toi, mutta huomasin yhä useammin toivovani että käytössä olisi ikioma auto.

Muutto Espoosta Lappeenrantaan sujui kätevästi vuokrapakulla, sain tähän harjoitusta jo hieman ennen omaa muuttoani kun kälyni teki muuttoliikkeen Espoosta Imatralle. Muuton jälkeen käly jatkoi elämäänsä autottomana, minä taas aloin nauttimaan puolisoni henkilöauton mahdollistamasta liikkumisen helppoudesta uudessa kotikaupungissani.

Lappeenranta on toisaalta erittäin ”käveltävissä” oleva kaupunki, toisaalta oma auto on melkein välttämättömyys. Kun mieli tekee keskustaan kaupoille tai kahville, pääsen sinne kävellen vartissa. Jos taas on tarvetta päästä käymään jossain kauempana olevassa kaupunginosassa, Myllymäen erikoisliikkeissä tai esimerkiksi Joutsenossa, helpottaa oma auto liikkumista suunnattomasti.

Viime aikoina on ollut puhetta keskustan ilmaisista parkkipaikoista. Ne ovat ehdottomasti kannatettava asia, sillä keskustan elävöittäminen ja kehittäminen on erittäin tervetullutta. Yksityisautoilun edellytyksistä on syytä pitää huolta, joukkoliikenteen kehittämistä unohtamatta. Pinkit Joukomme ovat piristävä näky ja toimivat hyvin, ja toivottavaa onkin että joukkoliikenne tavoittaisi entistä paremin kauniin kaupunkimme kaikki nurkat kaikkina aikoina. Pinkin Joukon ohella oma valkoinen auto on ainakin kiva lisä, useimmiten välttämättömyys.

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
auto palvelee ihmistä, sen käyttöä on helpotettava
#1

Auto on ihmisen palvelija. Monille ikääntyneelle se on mukana kulkeva joukkoliikenteen korvike, jossa on hyvä
tuoda kauppatavarat kotiin. Kaikki ei tarvitse autoa, se selvä, absoluuttisen selvä. Jos työpaikka ja kauppa on siinä, kun avaa ulko-oven, niin mikäs siinä, elämäntapa tuokin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Auto on siitä mukava, että sitä voi käyttää silloin, kun tarvitsee. Suurimman osan ajasta auto seisoo toimettomana. Tuo ei tarkoita sitä, etteikö auton pito maksaisi tuolloinkin, laskematon määrä kuluja, ja lisäksi parkkipaikka, joka on olemassa vaikka autoa eri siinä olisikaan. Jalkakäytävät ovat maksuttomia ja vapaasti ihmisten käytössä.

Ajotiet, vaikka sitä käyttää valtion tai kaupungin tukema joukkoliikenne, lippujen hinnat eivät sisällä tiekuluja, ne maksatetaan henkilöautoilijoiden lompakosta. Kun autoilijat maksaa valtavat summat valtiolle kaiken laisina veroina, ainakin auton parkkipaikka pitäisi kuulua palvelujen piiriin, sillä eihän auto edes saastuta, kun se on parkissa kadun reunassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Ihmiset tarvitsee autoja liikkumiseenn ja elinkeino elämä ja sen tyintekijät tarvitsee autoja.. on Sairasta ajatella että tämä maa lyödään konkurssiin italian mafia tukemisen takia kuten Hallituksemme toitottaa…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Sosialistit elävät vielä aikaa 1950-60, jolloin auto katsottiin ylellisyydeksi, kun se tänä päivänä on liki jokaisen ulottuvilla, ainakin hintansa puolesta, mikäli sille on oikeasti tarvetta. Auton omistaminen ei siis kerro mitään ihmisen varakkuudesta, eikä ansaitse olla mikään verotuksen pohja. Etenkin vanhempi väki käyttää autoa esim. katujen liukkauden takia, jotta kaatumiset vähenisivät, ja saisi elää liki normaalia elämää, sen sijaan että makoilisivat kipsissä sairaalassa tai kotona muiden hoidettavana suuren osan elämästään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Utelias
#5

Sama ”elämää suurempi” dilemma täällä; vuosikausiin en omistanut autoa, sillä olin työssä merellä ja töihin lähtö tapahtui vain kerran kuussa. Nyt kun laivat eivät kulje, olen yksi niistä jotka laivayhtiö irtisanoi ja etsin uuden työn täältä maista. Töiden alkaessa aamuviideltä, on täältä maaseudulta hankala päästä, ja uskaltaa, fatbikella perille vaikka mottoni onkin aina ollut ”liikunta kannattaa aina”. Tänä talvena on hieno, vanhanaikainen pakkassää, mutta lunta niin paljon, että jo ennestään kapea ja kiemurainen Tyrvännöntie täällä Hattulassa vaarallinen niin pyöräilijälle kuin autoilijalle. Teiden päivitykseen pitäisi irroittaa jostain resursseja, maaseudulla asuu edelleen ihmisiä, joiden täytyy päästä töihin ja kouluun. Valtakunnan tieverkko on muutenkin mennyt huonoon kondikseen, ei ainoastaan täällä meidän kulmalla. Tsemppiä sinne Karjalaan!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000