Perussuomalaiset

Risto Simonen

"Terminismi" on mediaseksikästä

2 kommenttia

Missä todellisuudessa Sinä elät? Kansallisvaltiossa nimeltä Suomi – vaiko poliittisten puolueiden ohjaamien semiootikkojen, poliittisten toimittajien ja päivystävien dosenttien rakentamassa sepitteellisessä rinnakkaistodellisuudessa?

Poliittisten puolueiden agitaattorit ja massoja ohjailevat toimittajat ovat hurahtaneet terminismiin. Enää ei tunnusteta edes aiemmin yleisesti hyväksyttyjä yleiskäsitteitä. Käsitteitä ja niiden sisältämiä merkityksiä ja sanoja väännellään ja tulkitaan uudelleen.

Yleiskäsitteet politisoituvat ja käsitteiden sisältämät merkitykset käsikirjoitetaan uudestaan. Käsitteet, merkitykset ja sanat mankeloidaan poliittisessa subjektiivisessa prässissä siten, että ne saadaan vääntymään kansan suuhun ja mieleen uusina totuuksina. Samalla tietoisesti unohdetaan asioiden ja ilmiöiden yhteiskunnallinen, objektiivinen, kriittinenkin tarkastelu. Probleemi on siinä – Kenen tai keiden diskurssilla puhutaan – Tai on lupa puhua.

Yhteiskuntaamme polarisoidaan voimakkaasti kärjistäen semanttisessa sähköverkossa. Jännitteet kasvavat. Moniarvoisessa demokraattisessa yhteiskunnassa asioista ja ilmiöistä tulisi voida keskustella kriittisesti pohdiskellen – ilman ajattelun ja ajatusten kartelleja ja monopoleja. Uudessa maailmanjärjestyksessä ajattelun oikeutus pohjautuu elitistien, internationalistien ja uusliberalistien muodostamaan ajatuskartelliin.

Terminismin lopputulemana aletaan varmaan piakkoin kirjoittamaan kaikki sanakirjat, tietosanakirjat ja koulukirjat uusiksi.

Kuinkahan monta rinnakkaistodellisuutta tänne pieneen Suomeen lopulta mahtuu?

(Käytän sanaa: terminismi tässä yhteydessä lähinnä viitteellisesti ja tottakai olen ”kartelliajattelijoiden” mielestä varmaankin myös ”kerettiläinen”, koska puolustan kansallisvaltiota, sananvapautta ja demokraattista debattia. Valistuneet puhuvat mielellään myös semantiikasta, semiotiikasta ja diskursseista).

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
haltija
#1

Hipit ja uushipit (suvakit) vois kasvaa aikuisiks.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Stefanius
Iloinen
#2

Minä asun ja oon syntynyt Suomessa, maassa joka nykyään kuuluu EU:iin ja siis jakaa yhdessä n. 30 muun eurooppalaisen maan kanssa samat yhteiset arvot ja tavoitteet mutta jossa jokainen maa on niin itsenäinen, kun se globaalissa maailmassa on yleensä mahdollista. Yhdistyminen ja yhteistyö laajenee ja lisääntyy ja me ollaan siinä kehityksessä mukana. Olen ylpeä Suomalainen ja ylpeä eurooppalaisuudesta, maailman kansalainen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000