Perussuomalaiset

Risto Huovinen

Miten Suomen talous pelastetaan?

Suomen talous on vapaassa pudotuksessa ja nykymenolla se tuhoutuu väistämättä. Tässä kirjoituksessa kerron oman käsitykseni siitä, miten Suomen talous ja samalla Suomi voidaan pelastaa. Ensimmäiseksi Suomen on erottava niin eurosta, kuin nykymuotoisesta EU:sta. Ero molemmista on täysin välttämätön ja ilman näistä eroamista ei maatamme ole mahdollista pelastaa. Euro on aiheuttanut Suomen ajautumisen yhteisvastuuseen holtittomasti talouttaan hoitavien maiden kanssa ja itsenäisen talouspolitiikan puute on johtanut siihen, että vaalit voittavat ne, jotka lupaavat ottaa eniten velkaa. Tämä asetelma on taas taloutemme kannalta täysin kestämätön, vähänkään pitemmällä aikajaksolla tarkasteltuna. Myös EU on Suomen talouden kannalta kestämätön asia. Halpatuotanto vyöryy markkinoillemme vapaasti ja halpatyövoima vie leivän suomalaisduunarin suusta. Koko tätä talouskuplaa pidetään yllä vain pumppaamalla jatkuvasti lisää velkaa talouteen ja tästä tilanteesta hyötyy lähinnä ulkomainen pääoma, joka kuppaa markkinoilta sen velkarahan, jota poliitikot oman asemansa turvaamiseksi jatkuvasti talouteen pumppaavat.

Miten tulee sitten toimia, kun taloutemme kanveesiin laittaneista EU:sta ja eurosta on päästy eroon? Tämän jälkeen tulee palata reaalitalouteen, jossa pankit saavat tuottonsa koroista ja jossa talous kasvaa työn määrän ja yleisen palkkatason nousun myötä. Oleellista on myös muuttaa verotusta niin, että työssäkäyvän työstään tienaamista rahoista ei oteta kaikkea veroina pois, vaan työstä on jäätävä tekijälleen selvästi suurempi siivu käteen, kuin mitä siitä tällä hetkellä jää. 

Talouden pelastamiseksi tarvitaan työn verotuksen alentamista. Tämä johtaa siihen, että työnteko on aina joutenoloa kannattavampaa ja sosiaalitukien tasoa voidaan laskea huomattavasti alemmaksi, kuin mitä työstä tienaa, koska verotuksen alentaminen alentaa yleistä hintatasoa, jolloin myös matalammalla sosiaaliturvalla tulee toimeen. Työn hintaa voidaan alentaa esimerkiksi poistamalla työnteosta maksettavat ALV:n kaltaiset verot, joiden pääasiallinen tarkoitus on rankaista niitä, jotka työllistävät tai ostavat palveluja. Tulevaisuudessa teolliset työpaikat vähenevät automaation myötä, jolloin palveluiden hintojen alentaminen on välttämätön toimi, jos työllisyyden halutaan pysyvän hyvänä. ALV:n poisto johtaa siihen, että työtunnin hintaa voidaan laskea, jolloin kansalaisella on varaa ostaa entistä enemmän työtä. Nykyinen tilanne, jossa työntekijä maksaa tuloistaan puolet veroa ja jossa yksi työtunti maksaa jopa yli 60 euroa tarkoittaa sitä, että kansalaisella ei ole varaa ostaa päivän nettopalkalla kuin pari tuntia työtä ja tämä on kestämätön tilanne, jos palveluiden käyttöä halutaan lisätä. Kun palkansaaja ostaa työtä, hän on jo maksanut tuloistaan verot ja kun työtä myyvä ihminen saa työtä, hän maksaa tienaamastaan palkasta veroa. Tämän lisäksi molemmat maksavat muita tasaveroja palkastaan ja on täysin kohtuutonta, että kaiken tämän lisäksi työllistämisestä rankaistaan ALV:n kaltaisen veron muodossa.

SDP:n kaltaisille puolueille on täysin vierasta ajatella, että taloutta voitaisiin saada kasvuun työntekijöiden verotusta alentamalla. SDP haluaa ottaa kaikki mahdolliset rahat pois palkansaajalta veroina ja jatkossa kyyti tulee olemaan entistä kylmempää, kun suunnitteilla on maakuntaveroja ja myös monia muita, polttoaineveron kaltaisia veroja ollaan nostamassa entisestään, jolloin duunari saisi käteen itse tienaamastaan palkastaan entistäkin vähemmän. Jos talous haluttaisiin kasvuun ja työnteko nykyistä kannattavammaksi, on toimittava täysin päinvastoin, kuin SDP haluaa. Palkansaajan verotusta tulee laskea, jolloin työnteon kannattavuus paranee, lisäksi palkansaaja saa päättää itse sen, mitä hän tienaamillaan rahoilla tekee. Verotusta voidaan keventää esim. turhaa byrokratiaa vähentämällä. Eräs tapa on se, että ei jatkuvasti lisätä tukia, jotka johtavat aina virkamiesten ja turhan byrokratian lisääntymiseen. Kotitalousvähennys on yksi esimerkki tästä asiasta. Kun työstä saa kotitalousvähennyksen, on yhtälö seuraava: ensin luodaan kotitalousvähennys ja sitten palkataan lisää virkamiehiä sen vaatiman byrokratian hoitamiseksi. Tämän jälkeen nostetaan työn tilaajan ja tekijän veroja, joilla maksetaan uusien virkamiesten palkat ja myönnettävät kotitalousvähennykset. Asia voitaisiin hoitaa myös niin, että poistetaan ALV, jolloin työn hinta laskee ja sen teettämisestä tulee paljon nykyistä halvempaa. Tämä vähentää kerättävien verojen määrää, mutta lisää työtä, jolloin sen määrä kasvaa, jonka takia verotulot jopa nousevat edeltävästä tasosta. Lisäksi työttömyys laskee ja virkamiehiä tarvitaan paljon nykyistä vähemmän, kun sosiaaliviranomaisia ja kotitalousvähennyksiä käsitteleviä virkamiehiä ei enää tarvita entiseen malliin.

Suomen on myös lopetettava sellaisten ihmisryhmien tuominen tänne, jotka eivät tutkitusti työllisty ja jotka tulevat elämään tänne suomalaisten palkansaajien veroilla rahoitettavilla sosiaalietuuksilla. Työn verotuksen alentaminen parantaa myös Suomen kilpailukykyä, koska työn verotuksen laskeminen madaltaa myös työnantajalle työtunnista aiheutuvia kuluja. Tämä taas lisää vientiä ja työllisyyttä.

Paluu reaalitalouteen tarkoittaa sitä, että julkiset menot on mitoitettava siten, että taloutemme on tasapainossa ja julkinen talous pyörii nykyistä pienemmällä kokonaisveroasteella. Pitkällä tähtäimellä ainoa mahdollisuus on, että julkiset menot mitoitetaan tasolle, jotka ovat suhteessa siihen, mitä kansalta on kohtuudella verotettavissa. Tämän enempää ei julkisiin menoihin ole mahdollista käyttää. Tähän pääsemiseksi on karsittava tarpeettomia julkisia menoja, esimerkiksi maahanmuuttajille ei tule enää jakaa rahaa ja maahanmuuton parissa työskentelevät virkamiehet tulee työllistää jatkossa yksityiselle sektorille. En vastusta tärkeiden ja hyödyllisten palveluiden, kuten terveydenhoidon, tai turvallisuuden kaltaisia julkisia menoja. Näilläkin aloilla työskentelevät kuitenkin ymmärtänevät, että jos jatkamme elämistä velkarahalla, ajaudumme Kreikan tilanteeseen. Kun Kreikka ylivelkaantui liian suurten julkisten menojen takia, määräsivät lopulta ulkopuolelta tulijat sen mitä tehdään ja Kreikassa irtisanottiin puolet julkisen sektorin työntekijöistä ja niiltä, jotka saivat pitää työnsä puolitettiin palkka. Jos Suomi haluaa välttää tämän, on julkiset menot suhteutettava verotulojen määrään.

Itsenäinen Suomi, joka kykenee estämään maahanmuuton ja jossa työnteko kannattaa tulee menestymään. Kun palkansaajia ei kupata kuiviin 2 euron bensalitroilla ja muilla kohtuuttomilla veroilla, niin työnteko muuttuu kannattavaksi, palkalla tulee toimeen ja kannustinloukut purkaantuvat. Lisäksi tarvitaan osaamista lisäävää koulutusta, ylivelkaantuneiden työelämään pääsyn helpottamista velkoja leikkaamalla ja velan korkomenoja alentamalla. Halpatyövoiman pääsyn estäminen poistaa tilanteen, jossa voidaan maksaa palkkaa, joka ei riitä maassamme elämiseen. Osaavia tekijöitä maahamme saa tulla, jos he tulevat aloille, joilla on aito tarve tekijöille, eikä motiivina ole samalla alalla toimivien suomalaisduunarien palkkojen alentaminen epäterveellä kilpailulla. Tämän kaltaisen tilanteen luominen mahdollistaa Suomen selviämisen myös tulevaisuudessa.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


20 kommenttia
Nimetön
#1

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/mies-tankkasi-uusiutuvaa-dieselia-vanhaan-pakuunsa-ja-hammastyi-nain-kavi-paastotestissa/8e6a926f-178b-3a23-b1ec-a0a735c52df9
Pitäisi saada suomalaiset uusiutuvat polttoaineet kuten RE85/E85 ja Neste My Diesel myyntiin myös Kuusamoon/Rukalle, sitten vielä myös Lapin Inariin. Joissa ei toistaiseksi myydä yhtään minkäänlaisia uusiutuvia polttoaineita autoille, muille koneille. Näin olisi vähäpäästöisempi yksityisautoilu mahdollista vaikka Lappeenrannasta Utsjoelle asti ja toisin päin. Jäisi nykyistä enemmän rahaa Suomeen joka hyödyttäisi suomen polttoaineteollisuutta, sitä kautta myös suomen kansalaisia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#6

juttu maksettu mainos??

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

FILOSOFI
#7

RISTOLTA TODELLA JÄRKEVÄ KIRJOITUS. ELIKÄ EROON EUROSTA JA NYKYMUOTOISESTA EU:STA. TÄMÄ ON TOTINEN TOSI.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

pohdintaa
#12

Sähköinen maksaminen, kortit ja käteisestä eroon, saattaa johtaa siihen, että ”lopulta” euroa aletaan säätelemään, käytännössä devalvoimaan, joka esim. markka-aikana katsottiin omaisuuteen kajoamiseksi. Kun Eurooppa on matkalla kohden liittovaltiota ja talous keskitetään EU:n parlamentille, kaikki on mahdollista, paitsi se, että me suomalaiset emme pysty enää hallitsemaan omaa talouttamme, vain leikkaamaan hyvinvointipalvelujamme. Olisiko kuitenkin parempi maalle, että ottaisimme taloutemme omiin käsiimme, eli oma valuutta takaisin, kuin että ajaudumme suurten EU-maiden käskyläiseksi. Omalla valuutalla markkinamme olisi koko maapallo alue, kun nyt emme pärjää suurten EU-maiden teollisuudelle, tai kaivamme malmia ja muut jalostaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Lasse Hietanen
Iloinen
#2

Hei. Kiitos 😕 Ristokin. JUURI noin KUTEN kirjoitit. Ja noiden lisäksi: Sumeen Hallitusmuoto, Joka On Kristokratia Hallitusmuoto, Jossa ylin valta On Kristuksella. Kiitos 😕. Siunaten, LASSE HIETANEN.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Yle voisi haastatella oikeita asiantuntijoita
#3

Meidän on päästävä eroon myös tästä ilmastonmuutoshysteriasta. Tyypillistä propagandaa ilmastonmuutoksesta levittää yle ja sen valitsevat ilmastokiimat. Esimerkkinä turhasta ilmastokiimasta on vaikka Espanjansiruetanoiden leviäminen Suomen, muka ilmaston lämpeneminen:). Todellisuudessa nuo sitkeät etanat eivät edes selviä Suomen talvesta, mutta karikkeeseen kaivetut munat kyllä selviävät. Etanat eivät myöskään pääse Suomeen omin avuin, eli maitse tai uimalla, ne tulevat kasvien ja maamassan siirron mukana. Sama se on kun aletaan tuota haketta sademetsistä, paljonkohan sieltä tulee sitten niitä vieraslajeja, jotka selviytyvät ominaisuuksissaan Suomen ilmastossa, jossa on myös kesä. Karikkeessa selviää mm. karhukaiset äärimmäisissäkin olosuhteissa, kuten monet muutkin karikkeeseen munitut lajit talvikaudeksi. Luonto tulee vielä yllättämään.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ylestä voisi säästää vähintään 400 miljoonaa euroa.
#8

Ylen toimintaa tulisi karsia rajulla kädellä, propagandatoimisto kun jakaa jatkuvasti väärää tietoa ja aiheuttaa täysin aiheetonta hysteriaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#15

Yle on varsin hyvä, siis paha, esimerkki maan tuhlaavaisesta taloudesta. Meillä on ylen kaltaisia tuhlauspisteitä useampia, joissa rypee kymmeniä tuhansia turhia työntekijöitä. Huomattava on, että jo muutama turha kymmenen tuhatta turhaa virkaa aiheuttaa normaali ajan velkaantumisen, josta on kasvanut jo yli sadan miljardin euron valtion velka. Luettelo tuhlausviroista tai turhista organisaatioista on pitkä, luettelematta niitä tässä. Näin me emme tarvitse myöskään osaamattomia osaajia ympäri kehitysmaita, kyllä meillä osaajia riittää, jos vaikka maaseudultakin olisi tulossa osaajia, jos vain olisi varaa asua maan kalleimmalla asuin alueella, kun tuet kohtaavat vain maahantulijat. Se on sontapuhetta, että marjat ja perunat jää keräämättä, jos emme saa osaajia, vaikka eihän niitä marjanpoimijoita toisaalta tarvita esim. Helsingissä, johon osaajat ensi sijaisesti majoitetaan. Tutkimusten mukaan maahanmuuttajat äänestävät pääasiassa sosialisteja, siihen demarit tarvitsevat ”osaajia”.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#11

Juuri näin, paljon väitellään hiilidioksidin lämmittävästä vaikutuksesta, mutta IPCC:n joutavat teoriat joutavat roskiin, hiilidioksidin vaikutukset vähenevät korkeuden ja kaasunpaineen alentuessa, eli osapaineen alentuessa muiden kaasujen tavoin. Näin hiilidioksidi pitoisuus on puolittunut jo 5 kilometrissä, alle teollisen kauden alun. Hiilidioksidi vaikuttaa vain satunnaisesti korkeammissa ilmakerroksissa tuulten aiheuttaman sekoituksen vuoksi. Käytännössä selkeästi pilvien alla hiilidioksidin pitoisuudet jäävät pilvisyyden varjoon vaikutuksiltaan. Ilman hiilidioksidia tilanteemme olisi toivoton, maapallo ilman elämää. Muutaman ppm:n muutokset hiilidioksidissa eivät muuta maapallon keskilämpöjä mihinkään, kun auringon säteily ja hiukkaspurkaukset vaikuttaa oikeasti maapallon keskilämpöön heikentyneet maapallon magneettikentän vaikutuksessa. M-kenttä on heikentynyt 3000 vuoden aikana noin 30%, ja tuosta viimeisten 150 vuoden aikana puolet, eli noin 15%.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Kirjoittajalla ovat talouden realiteetit vapailla. markkinoilla täysin hukassa. 1000 merkkiä ei riitä edes aloittamaan älyttömyyksien korjaamista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#9

Jos tarkoitit alvia, se lisätään liki kaikkeen päälle. Kun alvi isketään kaiken päälle, siinä ei työn verotuksen taso juuri laske, ostit nettopalkallasi (melkein) mitä tahansa, siihen on isketty 24% päälle. Mitä tekee arvottomalla nettopalkalla tai sen lisäämisellä, jos kaikkeen isketään tasaverot päälle, ja korkeat? Kaikista eniten siinä häviää ne pienituloiset, kuten eläkeläiset jne., joiden tulot eivät kasva, inflaatiomyllyssä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Risto Huovinen Metsätyöntekijä
#10

Jos tekstin ensimmäisessä kappaleessa kerrotaan, että Suomen talous voidaan pelastaa vain, jos luovumme nykyisestä täysin avoimesta taloudesta, niin ei tuo kritiikki oikein osu maaliin. Vapaakauppaa voidaan harjoittaa, jos siitä hyötyvät molemmat osapuolet, mutta sellainen vapaakauppa, jossa toinen puoli hyötyy selvästi enemmän ei ole Suomen edun mukaista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Iloinen
#13

Käpyjenkeräily edelleenkin verovapaata toimintaa. Jatka valitsemallasi linjalla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#14

Olet siis kommunismin kannattaja

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Velkaantuminen kansan käsissä, jos vastuuntuntoa riittää
#16

Nykyisemme demokratian ongelma on se, että se mahdollistaa kommunismin luikertamisen järjestelmään varsin helposti. Demarit ja viherstalinistit vallassa on selvä merkki järjestelmän heikkouksista. Sinänsä sekatalous, jossa käytännössä verotulot ovat yksityisten toimijoiden ansiota, mutta menot ovat sosialistien käsissä, on järjestelmän heikkous, kommunistit kun jakavat enemmän, mitä on tuloja, jotta pysyisivät vallassa. Velkaantuminen on silti väestön omissa käsissä, vaaleissa selkeä valinta, jos vain vastuullisuutta löytyy. Pelko korkojen noususta sekin pestään pois, sosialistit ovat valmiit mihin tahansa uhrauksiin valtansa eteen, vaikka maan talouden sata vuotinen rajaton velkaantuminen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Demarit ja stalinistit, ja toverihallitus koossa.
#17

Juuri näin, turha on mäkättää hallituksen munauksista ja miten tuhlaavainen se on, kansa se tyrii, kun valitsee ihan mitä tahansa porsaita päättäjikseen. Kansa saa sitä, mitä tilaa. Jokaisen koulun käyneen pitäisi olla sen verran tajuissaan äänestäessään, että valitsee vain viisaimmat, ei tyhmimpiä. Demareiden äänestäminen johtaa aina kommunismiin, tuo kun ottaa aina toverit, olkoonkin vaikka viherstalinistit tuekseen hallitukseen. Kun äänestää kokoomusta tai demareita, saa olla varma, että hallituksessa on rkp ja vasemmistoliitto ja näiden yhdistelmiä. Täytyy ihmetellä, miksi kokoomuksesta tuli kommunistipuolue, olisihan me tarvittu maassa yrittäjäystävällisiäkin puolueita. Emme elä pelkästään verotuloilla, kuten demarit koettavat uskotella. Meidän on oltava kilpailukykyisiä EU:n lisäksi ympäri maapallon, ja se vaatii erittäin paljon maan sisäisten kitkojen kitkemisessä. Rasvaa pursuavista turhista poliittisista yhteisöistä eroon!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ilmaisia kk-suojia ei ole olemassakaan, vihreät
#18

Näin on, ja demareille voi lähettää viestin, että ilmaisia aamiaisia ei ole olemassakaan, ja vihreille tiedoksi, että myöskään ilmaisia kuukautissuojia ei ole olemassakaan. Helsingin vihreät ovat puhuneet kuulemman mukaan valtuustossa neljä tuntia ilmaisten kk-suojien puolesta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#5

Hyvä kirjoitus. Olen tänään jutellut kahden yrittäjän kanssa ja asia on juuri näin. Väki on pakko lomauttaa, kun Kiina vie raaka-aineet ja heiluttelee hintoja miten lystää.
Isot firmat taas dumppaavat hintoja alas ulkomaisen halpatyövoiman avulla.
Tilanne alkaa olla kestämätön Suomen markkinoilla. Tavallinen kuluttaja huomaa tämän rajuina hintojen korotuksina ja tavaran toimitusten viivästymisinä.
Kohta rytisee dominopalikat kumoon, totesi toinen yrittäjä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000