Susi lampaan vaatteessa
Suomessa on sote-uudistuksen pieleen menemisestä muodostunut jo historiallinen jatkumo. Sitä on vuosien ja nyt jo vuosikymmenien aikana pyritty tekemään ja saamaan aikaan useiden eri hallituskokoonpanojen toimesta. Historiallisesti näyttää jopa vähän siltä, että monet puolueet ovat muuttaneet kantaansa ja ehdotuksiaan tilanteen vaihtuessa: yhtä kaikki, yhtä vaikeaa se on ollut oikeastaan kaikille puolueille, koska toimivaa muutosta ei ole saatu aikaiseksi asiallisessa ajassa.
Viime hallituskaudella sitten lopulta runnottiin kasaan jonkinlainen konsensus-ratkaisu. Keskusta piti henkeen ja vereen kiinni hyvinvointialueista aluepolitiikan hengessä. Toki tarkoitus oli hyvä ja kannatettava, mutta runnomisen tuoksinnassa ei ehkä huomattu katsoa yksityiskohtia, toteuttamiskelpoisuutta saatikka hintalappua.
Nyt ollaan sitten seurattu kehitystä, jossa palvelut heikentyvät, hidastuvat ja rakennetun organisaation kallis hinta on alkanut konkretisoitua euroina. Hyvinvointialueiden johto-organisaatio on kovin kallis ja raskas rakenteeltaan: on johtoa johdon päällä. Toisin sanoen edes Keskusta ei voi olla tyytyväinen saamiinsa hyvinvointialueisiin, koska palvelu ei siellä toimi.
Aivan oma lukunsa lisäksi nykytilanteen kurjistumisessa kansalaisten parissa on nykyhallituksen erityisesti Kokoomus-vetoinen leikkauslinja. Uskallan väittää, että tämä linja ei ole ollut suunnitelmissa saati toiveissa millään muulla nykyhallituksen puolueella kuin Kokoomuksella. Globaalisti taloustilanne on heikko ja tämä vaikuttaa myös Suomeen. Korkomarkkina on vaikeasti ennustettava, energiakriisi on edelleen päällä vaikka siitä melko vähän juuri nyt puhutaan. Kaikkien ulkopuolisten ongelmien lisäksi ensi vuoden alusta lähtien tehdään merkittäviä leikkauksia ja heikennyksiä isolle osalle kansasta. Tämän keon huipulla ja päällimmäisenä keikkuu vielä ylikallis ja heikosti potilaita palveleva sote.
Nyt pitäisi siis valita sen välillä, annammeko tämän suunnan vielä jatkua ja pidämme kiinni siitä, mitä on tullut päätettyä vai onko rohkeutta myöntää, että pieleen meni taas ja tehdä pikaiset sekä tehokkaat korjausliikkeet ? Yleinen kokemus on sen puolella, että yleensä nopeat, mutta perustellut korjausliikkeet aiheuttavat vähiten vahinkoa ja suuremman mahdollisuuden paremmalle jatkolle.
Tekstin aiheet:
Alunperinkään mitään sotea ei olisi pitänyt lähteä suunnittelemaan/tekemään.Vanhaa puutteellista sairaanhoitojärjestelmää olisi pitänyt vaan parsia,paikkailla ja parennella.Tässäkohtaa ei auta se entisen sotamiehen temppu,kun vääpeli moitti huonnosta asennosta.Ja totesi sotamiehelle,että korjatkaapa asentoanne.Johonka taas sotamies,että taidanpa tempaista kokonaan uuden asennon.Niinkuin nyt soten kanssa tehtiin.Nyt tähän nykysoteen tuli liian raskas organisaatio.Eli johtajaporrasta lisättiin,kun päinvastoin kentälle olisi pitänyt lisätä osaajia,eli sairaanhoitajia ja lääkäreitä.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Näin, yhteiskunnassa pitäisi edetä askel askeleelta harkiten, vaikkapa kuntia vähentämällä ja terveydenhuolto siinä ohessa huomioiden. Mutta kyllä kylää kohden on oltava vähintään yksi lääkäri tai terveyskeskus. Satojen kilometrien päähän taksilla painava potilas ennättää kuolla matkalla.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Juurikin noin!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Valtakoneisto on paisunut koko ajan , siis hyväveli verkoston myötä !!!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Koko sote-uudistus pitäisi peruuttaa, sitten palata takaisin vanhempaan systeemiin kuin alle 2015 vuosina oli.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Vanhaan ei ole paluuta.
Uutta on korjattava ja paranneltava, typistettävä, keskitettävä hoitoja.
Kun maaseutu tyhjenee ja asutus harvenee, niin uusia juttuja tarvitaan.
LÄÄKÄRIBUSSI kiertämään harvaan asuttuja alueita pari kertaa kuukaudessa. KIERTÄVÄT SAIRAANHOITAJAT, kuten ennen oli terveyssisaret, jotka tulivat kutsusta kotiin. TERVEYDENHOITAJIEN toimipisteet joka kuntaan.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Maaseutu harvenee juuri palvelujen vähenemisen myötä, eli kumpi oli ensin, muna vai kana? Jos kylässä ei ole hammaslääkäriä tai lääkäriä yleensäkään, niin kuka tuonne jää. Lääkäri tulisi löytyä taajamissa tai sen ulkopuolella alle tunnin matkan päästä, oli kyyti varmistettu millä keinoin hyvänsä. Kun on porukkaa ja palveluja saatavissa, kyllä sinne löytää sitten yrityksiäkin, joiden ei tarvitse notkua kalliissa ympäristössä.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Juuri näin, maassamme tulisi lisätä helikopteripalveluja, jopa vähintään kymmenkertaistaa, jolla varmistettaisiin harvaan asuttujen väestön pääsy nopeasti lääkäriin tai sairaaloihin, etenkin kun tiestö on usein käyttökelvottomia, kuten talviolosuhteissa. Vastuu helikopteripalveluista kuuluisi ehdottomasti valtiolle, joka säästää rapauttamalla tieverkoston. Tieverkoston romuttamisella valtio saa lisätuloja, kun autot kuluvat loppuun paljon normaalia aikaisemmin. Eteläisessä Euroopassa autot maksavat paljon vähemmän ja huoltokulut huomattavasti pienemmät, jossa ratkaisevaa on mm. keliolosuhteet ja asfaltit pysyvät kunnossa. Suomessa reikäiset hiekkatiet ovat kuluttajan suurin rahanreikä, rahaa ei jää ruokaan eikä mihinkään muuhunkaan.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Näin on, kaupunkien asukeista kyllä pidetään hyvää huolta, on pelastustiet jne. talojen pihoissa. Ympäri vuoden asutuilla maaseudun karjatiloilla ei juurikaan ole ihmishenki minkään arvoinen, kun kehitys tulisi olla sellainen, että erilaiset varautumiset vaikka tulipaloihin tai sairaankuljetukseen tarvitsivat laajaa varautumissuunnitelmaa. Ei ole ihme, jos maatila tai useampi lopettaa toimintansa vuorokautta kohden. Ihmisarvo on harvaan asutuilla alueella eri, kuin taajamissa, kun ihmisarvo on sama määrästä riippumatta. Helikopteripalveluja tulisi kehittää, alkaen kiireellisestä henkeä uhkaavista tilanteista palontorjunnan alkusammutuksen kaluston kuljetukseen soveltuvien koptereiden kehittämiseen. Ravinnon riittämättömyyden vuoksi maapallon kaikki viljeltävä ala on pidettävä tuottavana, tälle ei ole vaihtoehtoja, tämä valkenee kun vastauksia kysellään tulevaisuuden ongelmia ymmärtäviltä.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Juuri näin, suomalaiset ovat kivikaudella mitä tulee älykkyyteen. Suomi on pidettävä asuttuna ja maaseutua on tuettava kaikin keinoin, joka ei tarkoita jotain järjetöntä soteseikkailua ja joutavan hallinnon laajentamista, joka ei lisää turvaa, vaan lisää kallista johtoporrasta iltalypsyineen tai kuntahallinnon rantasaunajuhlia köyhtyvien kuntalaisten tai veronmaksajien laskuun, ”kun Huntalan Matti Suomen osti” malliin. Ongelma ei välttämättä ole hallinnon aiheuttamaa, vaan maailma alkaa olla huijareita täynnä, jotka näitä hölmöjä käyttää hyväkseen, eli samaa, kun suomalaiset ostavat ilmaa Saksasta, varmaan jatkossakin. Miljarditolkulla kuluu rahaa joutavaa, ja veromaksajien varoilla rakennetut valtion yhtiöt sijoittavat vaikka Venäjälle miljardeja, ja sinne jäivät. Parempi olisi, kun valtion yhtiöt sijoittavat vain Suomeen, pysyy homma hanskassa.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Suomen tärkein vientituote tulee olemaan ruoka, ja jokainen viljeltävä kelpoinen maatilkku tulee olemaan kultaakin kalliimpaa tulevaisuudessa. Tuossa oleellista on puhdas vesi, joka loppuu etelästä. Viljelyssä tai ravinnontuotannossa vesi on tärkein tekijä, jossa kasvi saa hiilidioksidin vain vedenkierron avustamana. Tuossa taas oleellista on hiilidioksidin erinomainen vesiliukoisuus, joka on yksi koko maapallon elämän edellytyksistä.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Näin on, betonilähiöihin sijoittaminen on suorastaan järjetöntä, kun nyt kannattaa sijoittaa maaseutuun.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Juuri näin, maaseutu takaa ruoan, vaikka koko eläkejärjestelmä kaatuisi, ja sehän kaatuu, koska maksajien määrä vähenee jatkuvasti, ja vapaakyytiläisiä lappaa Afrikasta lisää.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Maaseudun kiinteistöverotuksen pakko kiristäminen on järjetöntä. Tuo pitäisi olla täysin selvää hallituksellemme, joka pitäisi tajuta jo siitä että palvelut ovat käytännössä nolla.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Näin on, jos sieltä maalta jotain onnistuu myymään, niin siitäkin maksetaan veroa, muuten kaikki saatana on vain menoja. Suomessa ei kannata omistaa mitään, ei yrittää mitään, suomalaisen sijaan kannattaa ostaa vaikka kiinalaista kamaa, mutta tämä maa on hemmoteltu pilalle vero- ja velkahelvettinä. Pitäkää tunkkinne.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Ei ole ihmekään, jos meillä on pian taas demari-kepu hallitus viherkommunisteineen. Jos meillä ei ole rahaa, niin idiootit laittava kohta meille kenkäverot, sukkaverot, alushousuverot jne. Tajutkaa, meidän on saatava maa kilpailukyiseksi, ja siinä meidän on saatava elinkustannukset alenemaan, jotta vientihintamme voittaisivat maailmankaupassa, joka kiristyy jatkuvasti halpamaiden takia. Me emme tarvitse joutavia vain valtiotieteenmaistereita ym. vaan automaation ja teknisen alan osaajia huipulta, eli koulutukset ohjaavat jonnin joutaviin hallinnollisiin ammatteihin, ja sitten ihmetellään työttömyyttä ja millä maksetaan opiskeluvelat.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Näin juuri, yksi hyvä insinööri voi tuottaa maalle saman verran rahaa, mitä koko eduskunnan kustannukset ovat yhteensä.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Maan talous on eduskuntansa näköinen, täyttä mätää ja parvekkeelta huutavia hönöjä.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Tänäänkin istuntosali ilman istujia. Ottaakohan osa noista edes tosissaan koko eduskuntatyön, monilla tuntuu ajatukset seisovan täysin muissa asioissa kuin eduskuntatyössä, ja noilla palkoilla ja halvalla lounaalla, ei taida saada liharuokaa, kun ovat noin väsyneen näköisiä.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Tai pyykkivero,rajapyykkivero,ja pyykkilaiturivero.Niinkuin Spede,Vesku ja Simo vitsailivat joskus Spede shovssa.Kun arvailivat mitä EU:hun liittyminen tuo tullessaan.Ja saattaahan se olla,että EU/poliitikot määräävät meille päästöveron,tai katalysaattorin hanuriin.Että ilmasto pelastuu??? 😉
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Oikeastaan on vaikea löytää tuotetta joka olisi täysin verotonta, kuten myös palvelut. Me kuvitellaan, että kirjastopalvelut olisivat verottomia, mutta kyllä kirjastohenkilökuntakin maksaa veronsa, jotka on kustannettu veromaksajien varoista. Kaikki mitä aurinko ja luonto antaa, muuttuu verolliseksi, kun ihminen siihen koskee.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Kiertäviä hammaslääkäreitä maaseudulle.
Hammaslääkäribussi?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Liikkuvaan kalustoon voi asentaa röntgenistä lähtien palveluja, joskin akuutteihin tapauksiin niistä ei ole apua.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Tällaisia liikkuvia palveluja on kehitettävä.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Jos maaseudulla olisi työtä, niin olisi ihmisiäkin!
Työn väheneminen ajaa ihmiset muuttamaan työn perässä kaupunkeihin ja taajamiin. Niin se on.
Pientilat eivät enää elätä perheitä. Tuloja pitää saada jostain muusta työstä.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Pientila voi olla vaikka miten pieni, tai suurtila on suhteellista. Alkutuotanto tulisi olla verotonta ja sukupolven vaihdos samoten. Pärjääminen kohtuullisen kokoisella tilalla voi olla mahdollista, jos tilaa ei verotettaisi kuin teollisuuslaitosta. Se mikä on varmaa, ehdottoman varmaa, ruokaa tarvitaan jatkossakin, ja paljon. Tuo johtuu paitsi maapallon väkiluvun nopeasta kasvusta, niin myös makeanveden vähenemisestä, joka johtaa äärimmäiseen nälänhätään. Tämä on niin vakava paikka, että jokainen älyissään oleva poliitikko tulisi herättää unestaan, vaihtaa vaikka koko eduskunnan saamaton porukka, jos eivät usko.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Näin on, eduskunnan jonnin joutava maisterilauma joutaisi vaihtaa asiantuntijoihin, jossa olisi mukana muitakin kuin sontaa jauhavia ilmastoaktivisteja.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Juuri näin, Kairon metropolialueen väkiluku on ylittänyt jo kaksikymmentä miljoonaa henkeä, ja vakava ennuste on, Niilin vesi loppuu jo vuonna 2025. Jokaisen tulisi tajuta, kuinka paljon väki syö ja kastelu tarvitsee vettä, mutta kun ei. Miljoona kaupunkeja syntyy lisää kuukausittain, maa täyttyy nälkäisistä ja pohjavedet loppuvat, ja Suomessa ajetaan maataloutta alas, luodaan järjetön ravintopula maailmalla. Joka ainoa nelimetri on laitettava Suomessa ravinnon tuotantoon, vaikka sitten palveluja ja valtion omistamia tehtaita tai laitoksia jaetaan ympäri maan työpaikoiksi. Kaiken ei tarvitse keskittyä kehä kolmosen sisään.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Näin on, viljeltävä maapallon pinta-ala alkaa olla lopussa. Lihakarja kykenee edelleen käyttämään hyväkseen ei-viljelykelpoisia alueita ja vähäravinteisia heinäkasveja, useamman mahan taktiikalla. Siksikin meidän on lisättävä mm. punaisen lihan käyttöä, joka sisältää runsaasti ihmisen tarvitsemia hivenaineita, joita ihminen ei heinäkasveista kykene hyväksi käyttämään. Tuo johtuu siitä, että ihmisen suolistossa on äärimmäisen vähän selluloosaa hajottavia mikrobeja. Pahinta on kuvitelma, että kasviksia syömällä pelastaisimme muka ilmaston, täyttä roskaa. Pelkästään kasvisravinnolla me tuhoamme aivomme ja satojen tuhansien vuosien aikana kehittyneet elimistömme, jossa liha on yksi kaikkein tärkeimpiä hivenaineiden lähteitä, erityisesti punainen liha. Nykyihminen lajina on luokkaa kolmensadan tuhannen vuoden tulos, uusien ravinteiden tuominen lisää terveysongelmia, elimet näivettyy, evoluutio ei kykene sopeuttamaan meitä vain vuosissa uuteen ravintoon.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Näin, jos me lopetamme oman maataloutemme, joudumme ostamaan ulkomailta jopa perunahiutaleita, jotka ovat jopa myrkyllisiä ja samat halvausoireet kuin koirilla ja kissoilla.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Ulkomailla perunoita kasvatetaan myrkyllisillä kaatopaikkojen saastuttamilla pohjavesillä, ja perkeleet tuovat tuollaista sontaa Suomeen. Ei helvetti. Jopa mehiläiset käyttävät keskisessä Euroopassa kaatopaikkojen glykolipitoisia ”makeita”, ja hunajaa tuodaan maahan surutta.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Ei tässä muuta voi sanoa, kun käyttäkää suomalaista puhdasta ravintoa, vältelkää ulkomailla kasvatettua ravintoa, koska niitä kasvatetaan usein erittäin saasteisilla alueilla, ja jäljet ovat sen mukaisia. Kotimainen ruoka on puhtainta maailmassa ja työllistää maaseutua ja raha kiertää oman hyvinvointimme ylläpitoon.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti