Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Ympäri käydään ja yhteen tullaan. PS-malli on paras!

Kunta- ja soteuudistusten ympärillä on käyty monenlaisia piirileikkejä. Lopulta kävi niin, että Kataisen-Urpilaisen ja Stubbin-Rinteen hallitukset kompastuivat askelmerkkeihinsä. Kuntauudistus lytättiin täysin ja soteratkaisua yritetään yhteisvoimin, mutta täysin eri pohjalta kuin mihin hallitus aikaisemmin pyrki.

Soten osalta tätä kirjoitettaessa lopputulema on vielä avoinna. Todennäköisin ratkaisu on maakunnallinen/piirikunnallinen eli perussuomalaisten parisen vuotta sitten julkistaman peruskunta-piirikunta – mallin mukainen.

Aluksi perusterveydenhuollon, erikoissairaanhoidon ja sosiaalisektorin palvelut kootaan siis yhden maakunnan/piirikunnan kokoisen alueen hoitoon. Se on ihan hyvä lähtökohta.

Myöhemmin saman noin maakunnan kokoisen piirikunnan alle kootaan kaikki peruskuntaa laajemman väestöpohjan vaativat palvelut, kuten esimerkiksi ammatillinen koulutus, maankäytön suunnittelu ja maakunnallinen edunvalvonta. Maakunnalla/piirikunnalla olisi verotusoikeus ja sen päättävä elin maakunta-/piirivaltuusto valittaisiin suorilla vaaleilla kuntavaalien yhteydessä.

Perussuomalaisten malli on nimeltään peruskunta-piirikunta malli. Keskustan kotikunta-maakunta -malli on melko samankaltainen. Nyt myös muut puolueet kokoomusta lukuunottamatta näyttävät kannattavan pääpiirteissään tätä ratkaisumallia.

Näin ollen voidaan perustellusti ennustaa, että ratkaisu löytyy tältä pohjalta joko nyt tai vaalien jälkeen.

Julkistimme oman mallimme parisen vuotta sitten. Silloin Helsingin Sanomat julkaisi siitä vain nettiversiossaan jutun, jossa lehti kertoi sen olevan sisällöltään yhtä köykäisen kuin Ruususen kirjan ”Pääministerin morsiain”. Äskettäin elinkeinoelämää edustava EVA julkaisi oman mallinsa, joka on jopa nimeään myöten samanlainen. Helsingin Sanomien mielestä se oli erinomainen.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Pekka Pypee
#1

Vitsikästä tuo Hesarin porukka 🙂 Ja toivovat vielä että tilattaisiin tuollainen lehti, vähän väliä mainoksia luukusta 😮 Jos tosiaan peli olisi vähänkin reilua, puolueettomuus arvostettua, niin mikäpäs siinä, saattaisin hyvinkin tilata! Voisi lapsillekin tarjota arvostamaansa tiedontarjontaa.
En kyllä käsitä esim. edesmennyttä isääni, joka tilasi aina Hesarin – haukkui mutta tilasi?! Kyllähän se vähän hämmensi jo silloin… siihenhän kai se Hesarin menestys lopulta pitkälle perustuukin, ihmisten irrationalisuuteen, tunteella elämiseen. Ja Hesari muokkaamassa sitä tunnetta. Ihmisiä ei siitä ole syyttäminen vaan hyväksikäyttäjää.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000