Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Pakottamalla ei saada mitään hyvää aikaiseksi

1 kommenttia

Edellisten Kataisen-Urpilaisen ja Stubbin-Rinteen hallitusten aikana ja erityisesti ministeri Henna Virkkusen johdolla Suomessa runnottiin kuntaliitoksia kaikin mahdollisin keinoin. Lopputulos oli silti hallitusten kannalta nollan luokkaa. Kuntien kannalta lopputulos meni jopa reippaasti miinuksen puolelle.

Aloitetuista selvityksistä vain muutama johti jonkinlaiseen käytännön lopputulokseen. Siis vähemmän kuin aikaisempina vuosina, jolloin ylhäältä ohjailua ja pakottamista ei ollut.

”Suurin osa selvityksistä oli todellisuudessa pelkkiä rutiiniselvityksiä. Lopputulos oli ennustettavissa jo ennen selvityksen alkamista”, erityisasiantuntija Arto Koski Kuntaliitosta kertoo Savon Sanomissa.

Erilaisille konsulteille kuntaliitosselvitykset olivat todellinen lottovoitto. Selvitykset maksoivat miljoonia pelkkinä konsulttipalkkioina. Lisäksi usean vuoden ajan kuntien virkamiehet tekivät taustatöitä konsulteille eli keräsivät erilaista tietoa. Myös kuntien luottamushenkilöiden ajasta iso osa meni lähes turhan puuhailun parissa.

Kaikkein pahinta oli kuitenkin se, että kuntien normaali kehittämistyö oli jumissa, koska tulevaisuus oli epävarma ja aika meni toisarvoiseen toimintaan.

Totesin nelisen vuotta sitten eräälle ministerille, että Kataisen hallituksen ykköshankkeet kunta- ja soteuudistukset eivät tule etenemään, vaan hankkeet ajavat täysin karille. Muistan, että ministeri piti arviotani jonkin sorttisena mustana huumorina.

Toinen Kataisen-Stubbin ja Urpilaisen-Rinteen hallitusten kärkihankkeista oli siis sote-uudistus. Sekin epäonnistui täydellisesti. Sen tunnustettuaan asian valmistelua jatkettiin hallitus- ja oppositiopuolueiden yhteistyönä, mutta toteutus jäi nykyiselle SSS-hallitukselle.

Lopullisten sotepäätösten aika on lähitulevaisuudessa. Uskon, että lopputulemana on maan jako noin tusinaan sote-alueeseen. Sen käytännön toteuttamisen aikana ja jälkeen kunnat voivat harkita omaa tulevaisuuttaan uudelta pohjalta. Ja tuo pohja on näillä näkymin sellainen, että pienetkin kunnat voivat jatkaa elinkelpoisina ja itsenäisinä lähipalveluiden järjestäjinä.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Joosua
Hämmentynyt
#1

Reijo/kumppanit, voisitteko alkaa enemmän, tutkimaan/kirjoittelemaan siitä, mitkä tekijät ovat Suomen ajaneet, tähän velkaorjuuteen/helvettiin?! Viimeisen 50 vuoden aikana. Kekkosen aikana taisi, alkaa ns.monopool.suuryritys tukemiset jne.jne. ym. Ym. Jatkakaa tästä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000