Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Kilpailu tuo tehokkuutta ja laatua myös soteen

Sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus on harvinaisen mutkikas ja iso urakka. Se on kuitenkin tehtävä, jotta rahat riittävät ja jotta sotepalvelut ovat laadultaan ja kustannuksiltaan vähintään kohtuullisia.

Palvelujen kilpailuttamista on myös vastustettu. On arveltu, että veronmaksajien rahoja siirtyy veroparatiiseihin, palvelut heikkenevät ja kustannukset karkaavat.

Tiedämme miten kehnosti julkiset palvelut nyt pelaavat. Laatu on mitä sattuu olemaan ja palvelua saa usein vain pitkän jonottamisen jälkeen. Tilanne on jopa niin paha, että moni kuolee esim. leikkausjonossa hoitovuoroaan odotellessaan. Niin ei saa tapahtua!

Olen verrannut sotekilpailun tarvetta ruokakauppaan. Kuvitellaan tilanne, että keskiverto paikkakunnalla olisi yksi ruokakauppa, eli kilpailua ei olisi. Väitän, että palvelu olisi heikompaa, laatutaso kehnompaa ja hintataso korkeampi kuin nykyisessä kilpailutilanteessa.

Sotessakin kilpailu olisi tehokas kirittäjä. Samaan tapaan kuin ruokakaupoissa asiakas päättäisi minne hän menee. Jos jossakin hintojen ja laadun suhde ei ole kohdallaan, asiakas ei mene sinne uudelleen. Siitä seuraa, että tällainen palvelujen tuottaja putoaa pois markkinoilta. Jäljelle jäävät aina ne, jotka palvelevat parhaiten ja ovat kustannuksiltaan tehokkaita. Lopputulema on siis hyvä.

Edellisten hallitusten aikana soteuudistus ei edennyt laisinkaan. Keskinäistä kinastelua koko nelivuotiskausi. Nyt demarit, vassarit ja vihreät huutavat kitalaki punaisena ei, ei ja ei! Onneksi huutoa ei oteta vakavasti, vaan nykyinen hallitus vie uudistusta määrätietoisesti kohti päämäärää. On tekojen aika.

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Joosua
Tyytyväinen
#1

Olen ihmetellyt kovasti,edellisten hallitus ihmisten käyttäytymistä, eihän noin luulisi täysjärkiset käyttäytyvän .? Jos eivät saaneet, kuin tehtyä 30-50miljart.E.velkaa ja 100000 työtöntä lisää, niin minä en niillä saavutuksilla liiemmin elämöisi !,!!??

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Meikäläinen taas on ihmetellyt miten puheet ja teot kohtaavat hallituksessa istuvalta Persuilta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Ei luulis.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#2

Palveluista peritään jatkossakin asiakasmaksuja, sillä se on tärkeää asiakkaiden vastuunoton ja kustannusten hillinnän kannalta.

Onko kellään havaintoa millaisia suuruudeltaan asiakasmaksuja tarkoitus on ruveta perimään?

Kenties kalliimpana kuin nykyiset terveyskeskusmaksut?????????????

Sitten toi Tossavaisen maininta:

Tilanne on jopa niin paha, että moni kuolee esim. leikkausjonossa hoitovuoroaan odotellessaan.

Millä tavoin se vaikuttaa, vaikka hoitoketju olisi kuinka toimiva tahansa, mikäli vaativiin leikkauksiin pääsyyn on tietty kapasiteetti. Ei niitä ihmisiä lähetteillä pelasteta! Tokkopa niissä leikkausjonoissa joita esim Terveystalo tekee, pelasteta yhtään jonossa olevaa. Tiedä sit?

Eli kyse on oltava siitä, koska jonoja syntyy, että vaativia leikkauksia tekevät lorvivat joten heidän työtehoaan on nostettava (siitä vaan, kylmä totuus on ei sitä millään SOTEN sananhelinällä nosteta).

Eiköhän siellä tehdä töitä äärirajoilla.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000