Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Ylen toimittaja ymmärtää demokratian väärin

Eduskunnan lakivaliokunta hylkäsi 166 851 nimeä keränneen, sukupuolineutraalia avioliittolakia ajavan kansalaisaloitteen äänin 10–6.

Ylen toimittajaa päätös ei miellyttänyt alkuunkaan. Näin itsevarmasti loihe lausumaan Erno Laisi: ”Mielestäni demokratian irvikuva on se, että kymmenen ihmistä voi vetää 170 000 suomalaisen vaatimuksen vessanpöntöstä alas muutamassa minuutissa.”

Toimittaja Laisi, oletteko ihan oikeasti ymmärtänyt mistä niin sanotussa edustuksellisessa demokratiassa on perimmiltään kysymys? Mielestäni olette ymmärtäneet sen täysin väärin.

Valiokunta siis äänesti aloitetta vastaan, ja se on Laisin mielestä jopa perustuslain vastaista. Saman logiikan mukaan jos koko eduskunta äänestää aloitetta vastaan, niin sekin on ”demokratian irvikuva”. Onhan 10 kansanedustajaa tai reilu 100 kansanedustajaa käytännössä yhtä pieni lukumäärä suhteessa noin 166 851:en.

Toisaalta 166 851 on pieni määrä, jos yli viiden miljoonan mielipide ei aloitteessa tule esille ja toteudu. Toimittaja Laisin logiikan mukaan senkin pitäisi olla demokratian irvikuva. Näin nähtynä kylläkin toisin päin.

Eri tiedotusvälineissä toimittajat liki yksimielisesti näyttävät asettuneen sukupuolineutraalin avioliiton kannalle. Näin myös Ylen toimittajat, vaikka eduskunnan alaisena laitoksena ja Yleisradiolain mukaisesti heidän pitäisi toteuttaa tasapuolista uutisointia.

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000