Perussuomalaiset

Arto Luukkanen

Suomi - hajoava talo?

Suomi – hajoava talo?

Mitä ajattelisitte lakiehdotuksesta, jota jakaisi Suomen kahteen osaan?

Entäpä jos ehdotukseen liittyisi vielä pykälä siitä, että nämä kaksi Suomea eivät puhuisi toisilleen asiallisesti ja että ne eristäytyisivät toisistaan? Entä jos tähän ehdotukseen liittyisi viehättävä idea siitä, että sitä toista osapuolta täytyy paiskia vihapuheella, suvaitsemattomuudella ja mustamaalauksella?

En usko, että tällainen lakiehdotus saisi paljoakaan kannatusta.

Se on kuitenkin todellisuutta  – 28.11. 2014 Suomen eduskunnan äänestys avasi portit pahimmalle henkiselle hajaannukselle sitten vuoden 1918 sisällissodan.

**

Oma kantani tähän lakiin on selvä. En hyväksy sitä. En pidä siitä.

Minun käsitykseni mukaan se runnottiin läpi hypen vallassa eivätkä kansanedustajat saaneet harkita asiaa todella perusteellisesti. Mielestäni kyse ei ollut ihmisoikeuksista vaikka sitä markkinoitiin niin. En myöskään ymmärrä sitä miten helposti lasten edut tässä sivuutettiin.  Ja lopuksi: oliko tarpeen romuttaa niin traditionaalinen instituutio?

Demokratiaan kuuluu tietenkin myös se, että enemmistön päätöstä kunnioitetaan. Silloinkin kun tehdään omasta mielestä vääriä päätöksiä.  Lakia on toteltava ja pulinat pois. Demokratiaan kuuluu kuitenkin myös mahdollisuus kyseenalaistaa huonoja päätöksiä ja keskustella niistä – myös muuttaa vääriä päätöksiä.  

**

Kyse on kuitenkin isommasta asiasta. Kyseinen laki jakaa kansan nyt pahasti kahtia. Hävinneen osapuolen reaktio oli erittäin tuohtunut eikä se hellitä. Suuttumus näkyy seuraavissa vaaleissa ja pahimmillaan luo tilanteen, jossa meillä on kaksi Suomea. 

Voittanut osapuoli ei sekään näe nyt metsää puilta. Se ei ole jalomielinen eikä reilu; se ei näe kokonaisuutta. Sen edustajat eivät näe sitä valtavaa kuilua, jonka kyseinen laki on repinyt tähän yhteiskuntaan. Pahimmillaan tämä soppa johtaa umpikujaan, jossa ei pystytä keskustelemaan asioista kiihkottomasti ja asiallisesti.

Suvaitsevaiston hypevimma johtaa  pahimmillaan pyhään sotaan, jossa vääräuskoisia demonisoidaan eikä siitä ole kuin kukonaskel  väkivaltaan – väärällä tavalla ajattelevien ihmisten koskemattomuuden loukkaamiseen.  

Jokainen totalitaristinen yritys alkaa laseja rikkomalla. Valitettavasti myös Suomessa laseja on jo rikottu ja ilkivalta näyttää olevan ”vanhurskasten ja suvaitsevaisten” tapa reagoida väärään ajatteluun.  Näin ei saisi kuitenkaan olla – meillä ei ole pienenä kansakuntana syrjäyttää mitään osaa tästä ”perheestä”.

**

Pääasia on kuitenkin se tosiasia, että me asumme yhteisessä talossa, jota ei pidä hajottaa vaan korjata ja rakentaa.  Suomi ei saa olla hajoava talo, ”joka riitelee itsensä kanssa”.

USA:n  presidentti Abraham Lincoln käytti juuri tätä kielikuvaa ”hajautuvasta talosta” omassa puheessaan Springfieldissä, Illinois’in osavaltiossa vuonna 1858. Hänen vetoomuksensa oli yksinkertainen – amerikkalaiset eivät saa olla vihollisia vaan ystäviä.

Mielestäni tämä on hyvä lähtökohta. Me suomalaiset emme ole toistemme vihollisia vaan toistemme hyviä ystäviä.

Tätä sovinnon ja kunnioituksen merkitystä korostaa oma surkea tilanteemme ja ulkomaailman hulina. Toisaalta, voimme kaikki hyvällä syyllä todeta, että meidän hallituksemme on epäonnistunut. Se on käynyt tomkongia – tyhjäkäyntiä – viimeiset 4 vuotta (kuten muuten Ylen aamuradiossa todettiin!) samalla kun meitä runtelee eräs vuosisadan pahimmista taloudellisista lamoista. Myös ulkopoliittinen tilanne on kireä ja tilanne lähialueilla on mitä vaarallisin. Nyt tarvittaisiin aikaa, ymmärrystä ja kiihkottomuutta.

Avioliittoasian voisi antaa siksi suoraan kansan eteen ja kysyä siltä, mitä se kannattaa. Neuvoa-antava kansanäänestys puhkaisisi vihan ja suvaitsemattomuuden mätäpaiseet kerralla pois.  Luotetaan kerrankin kansaan – eikö sillä ole kuitenkin suvereniteetti tässä maassa? Valtiovalta kuuluu kansalle….kuten eräässä viisaassa paperissa todetaan.

Ja vielä kerran…näin tärkeää asiaa voisi pohtia ja miettiä ajan kanssa kunnolla: kylmän harkinnan ja kiihkottomuuden kautta. Kuten Seitsemän Veljeksen Aapo toteaa viisaasti: ”…huomatkaat: mies vihan vimmassa on verta-janoova peto, vaan ei ihminen; hän on umpisokea näkemään, mikä on oikeus ja kohtuus; ja kaikkein vähimmin voi hän vihansa vallassa suorittaa rakkauden asioita….”

Arto Luukkanen

Järvenpää

Laitan tähän vielä tietokilpailukysymykseksi pienen otteen eräästä puheesta. 10 pistettä ja papukaijamerkki, joka laittaa minulle ensimmäisenä a) kuka ja b) milloin tämä puhe pidettiin?

”…My countrymen, one and all, think calmly and well upon this whole subject. Nothing valuable can be lost by taking time. If there be an object to hurry any of you in hot haste to a step which you would never take deliberately, that object will be frustrated by taking time; but no good object can be frustrated by it…”

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Persut ei persettä myy
#1

Homorummutaja politikoilta jäi riskiarviot tekemättä mihin kaikkeen tämä laki voi johtaa.Koskan Homoliitto laki tuo adoptio oikeuden samalla kertaa

esim. 1
Maassamme on ollut paljon perhesurmia joissa yhteistä on kaikissa ollut aikaisemmat ongelmat perheessä joihin monesti on sosiaalityöntekijätkin puuttuneet.
Siis pelko huostaan otosta on ollut olemassa jo ennen näitä surmia. mitenhän tämä laki vaikuttaa tuleviin tapauksiin kun nyt tulee ongelma perheille toinen uusi pelko ”LAPSI VOI JOUTUA HUOSTAAN HOMOPARILLE”
Nähtäväksi jää vähentääkö vai lisääkö tämä laki perhesurmia ????

Politkothan ei tietenkään ole vastuussa mistään ,ne säätävät vain lakeja ja menevät muodin mukana ,nyt on muotia Homous.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut ei persettä myy
#6

Ikävä kyllä, maassamme on Homopedofiileja !
( tästä todisteena lehdissä on säännöllisesti juttuja oikeudessa tuomituista lapsiin sekaantujista, jotka on sekaantuneet samaan sukupuoleen )
Niidenkin % määrästä riskiarvio tekemättä
Laki ostettiin kuin sika säkissä. !

Politikothan ei tietenkään ole siitä vastuussa jos jotain tapahtuu,on vaan muodikasta olla suvaitsevainen ja avarakatseinen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Tuulia39
Vihainen
#4

Juuri samaa mieltä Luukkasen kanssa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Persut ei persettä myy
#5

Hajoavan talon vertauskuvaa voisi käyttää Kataisen toiminnassa…

Olipa kerran maakunta nimeltään( Eu) jossa oli syrjä kylä nimeltään Pöljänkylä (Pohjoismaat ) jossa yhdessä talossa valtaa piti Jyrki niminen poika joka mielisteli eu maakuntaa ottamalla lainaa ja jakamalla sitä eteläisiin maakuntiin jotka sairastuneet velkaholismiin ja velkaantuneet ja aina kun uutta velkaa saatin otettua niin jyrki ja kumppanit taputti toisia selkään uusi velka oli kuin juopolle krapula ryyppy silloin tuntui aina entisetkin saataville.
Pöljän kyälläkin jyrkin toiminnasta innostuttin niin että asukaat oikein taputti Jyrkin toiminnalle ja oli mukana kaikessa ja lupasivat uhrata työpaikkansa ja rahansa tähän toimintaan. Jyrki tietenkin palkittiin tästä kaikesta huippu palkkaisella viralla maakunnan pääkaupungista Brysselistä jolloin Jyrki laittoi valtaan luottomiehen Styypidin pöljän kylälle. Näin Jyrki otti hatkat ja pakeni Brysseliin jossa herrat taputtelee päivät pitkät toisiaan selkään ja kilistelee kristallisia laseja , tästä ilahtuneena jyrki lupasi ottaa maakunnan nimellä 300 miljardia lisää velkaa ja jakaa ne turhuuksiin ympäri maakuntia syrjäkyliin näin jyrkin toiminta (Velkaholismi) siis housuun kusemis politiikka pakkasella saa kannatusta yli rajojen ja kaikki taputaa nyt Jyrkille ympäri maakunnan ja Kiina antaa rahaa lainaan koska se ei muutakaan voi kun se takaa Kiinan rihkama tehtaiden kasvun koska sama raha palautuu takaisin Kiinaan aina kun Eu rihkamaa ostaa,ihan kuin se palaa pöljän kylällä kun juopolle annetaan sosiaalitukia ja se kiireellä ne alkoon kiikuttaa.Näin se maailma ,Suomi ja Eu toimi ja kaikki menee nin kaunan hyvin kun velkaa riittää,mutta kauanko sitä rittää???
Epäilen että sitten vimmeistään pöljänkylällä oleva talo nimeltään Suomi hajoaa kun velan saanti loppuu ja velkaholistit alkaa hyppimään seinille kun rahaa rapulaan ei olekkaan ,silloin aletaan selviteleen kuka on kenellekin velkaa ja on vaara että talo hajoaa maan tasalle.
Nähtäväksi jää kehtaako Jyrki tulla selkään taputeltavaksi Itsenäisyyspäivän juhlille kun Presitentti sen niin hyväksi haukkui jo .
Me olemme tosellakin perseen nuolijoiden yhteiskunta,sielläkin juhlilla jokainen on valmis taputtelemaan selkään ja mielistelemään noita talon hajoitajia !
Talo on pantattu jo Eu velkojen hyväksi, Talosta on myyty jo lypsävät lehmät ulkomaille( suurimmat yritykset ja työpaikat) talon päälikkö on otanut hatkat Brysseliin ja selfie mies on laitettu talon johtoon joka yrittää Homouttaa koko talon asukkaat peitelläkseen velkaholismia ja konkurssia.

Miten hajoava Talo olisi voitu pelastaa?
Vaikea kysymys kun Persujen vaaliuvottoa ei tullut 4 vuotta siten ,ja Timo Soini oli liian rehellinen eikä lähtenyt talon pelastus talkoo porukan mukaan koska sen toiminta perustui laina rahojen jakoon eurooppaan (olisi pitänyt mennä ja valahdella että ollaan mukana siinä ja sitten sanoa että aprillia kun tosi paikka tulee ,niinhän muutekin politikot toimii se olisi ollut ainoa keino estää tämä konkurssi jossa nyt olemme)

Jos vielä haluisimme yrittää pelastaa tämän talon niin paljon pitäs tehdä. ensimmäiset toimet olisi

-Moraalin saaminen taloon (homojen pitäisi antaa elää rauhassa ilman rummutusta ja huumeiden käyttö pitäisi kieltää ja sosiaali pummaaminen pitäisi tehdä vaikeksi jota talon saadaan järjestys)
-Velkaantumisen lopettaminen (korkki kiinni,velkaholismiin ei muuta parannnus keinoa ole)
-jokaisen talon asukaan pitäisi mahdollisuksian ja kykyjen mukaan tehdä töitä ja yrittää ja sijoittaa jotta taloon saatisiin ulkopuolista valuuttaa,sillä talo ei pelastu jos toinen toiselle siivoaa ja palvelee toinen toisiaan sillä ei todellakaan velkoja makseta.
-Hatkat ottanut Katainen pitäsi ottaa kinni talon rahojen värinkäytöstä ja laittaa oikeuden eteen talon petoksesta
Talossa pitäis laitaa kurin kaikki miljardeja velkarahaa syövät poliittiset kupikunnat (kommunistiset) Yle,Ammattiyhdistykset,Hyväveliherrat,Julkinen sektori, Eläkeyhtiön johto,Valtion yhtiöiden johtajat
-Talon rahojen jako eu:n ja kehitys apuun pitäisi lopetaa
-Talon sähköntuotanto ja lämmitys järjestelmä pitäis myös laittaa kunton ettei 30 % tarvitsisi ulkomailta ostaa eikä saastuttavaa hiiltä polttaa se olisi hepoiten hoidettavissa 3-6 uudella Ydinvoimalalla
Ei ole oikein että talo pyörittää velka rahalla tuulivoimaloita joiden tuottama sähkö riittää 1/3 kustannuksista ja 2/3 pitää velkarahalla tukea,sekin sähkö olisi paljon järkevämpää ostaa naapureilta niin kauan kun saamme omat järjestelmät luotua kuntoon.
-Tärkein asia Talo ei saisi maakunnan velkahumassa (eu huumassa) alkaa soittaan suutaan itä naapurille,meidän on aivan turhaa verta nokasta kerjätä yli 1000 kertaa vahvemmalta naapurilta, se on meidän naapuri nyt ja tulevaisuudessa se on ollut meidän kauppa kumppani ennen ja nyt ja tulevaisuudessa TALON PITÄÄ ELÄÄ RAUHASSA NAAPUREIDEN KANSSA !
Nuolemis politiikka pitää lopettaa ! me ei saa nuolla eu:ta me ei olisi saatu nuolla Usa:ta ei Ruotsia ei Neuvostolittoa jota ennen nuolimme sekin oli hullua meidän pitää elää itsenäisenä omillaan ylpeänä RAUHASSA Rauhan tapaa parhaiten se kun ei sekaanu napureiden asiohin varsinkaan sellaisiin jotka meille ei tippaankaan kuulu,eikä anna niidenkään sekaantua meidän asioihin.
Ruotsi on ruotsii ja Venäjä on Venäjä ja Suomi on Suomi esim. Homohommassa tämä asia tulee hyvin esiin Ruotsi ei olisi saanut opettaa meille tätä moraalitonta homotusta…me emme saa tuputtaa sitä Venäjälle vaikka Arhinmäki kiimaisena kävi sateenkaari lippua Venäjällä heilutamassa.

Tämä talo on todella sairas ,tämä ei ole pelkästään velkainen vaan tämä on umpi homeessa ja paskassa ja kaiken lisäksi huumeilla sotkettu joka on ehdottomasti tämän talon yksi pahimpia ongelmia velkaantumisen lisäksi,Huume ongelman vakavuutta kukaan ei edes tajua eikä halua ongelmaa vähätellään ja lakaistaan maton alle mm. rikollisuus,nuorisotyöttömys ,nuorison eläkoityminene ennenaikojaan ,työpaikkojen valuminen ulos tästä maasta, sote hinta lappu ym. ym. niihin suurin yksittäinen syy on moraalikato ja huumeet. (pitäs muistaa tosiasia että huumeita on laillistetut huumeetkin (ja juuri nämä laillistetut huumeet on kakista kovimpia huumeita ns. kaiken kokeneet narkkarit siirtyvät aina lopuksi ennen kuolemaansa juuri näihin kovimpiin aineisiin (väärin käytettynä tietenkin) muutehan siihen puttuisilakikin jos ne oikeen käytettynä olisi kovimpia huumeita.
Kannattaa muistaa että yli 10 % Suomen kansasta (700,000)käyttää mieleala lääkkeitä !!!
vaikka on 100 %varmaa ettei niin paljon mielisairaita ole tässä talossa,näitä lääkeitä ei saisi käyttää missään tapauksessa yhdessä alkoholin kanssa koska silloin puhutaan sekakäytöstä = kovista huumeista eihän tätä voi valvoa kukaan kun niitä surutta jaetaan yhteiskunnan kustanuksella. !

Suomi-talo on todella hajoamassa joka suunnalta se on täysin mätä se on jokapuolelta homeessa,se on laitettu niin suurien velkojen vakuudeksi että on selvää että korot tulevat nousemaan räjähdysmäisesti lähiaikoina kun lypsävät lehmätkin on myyty asukkaat on sairastuneet kaiken moraalittomuuden ihannointin asukkaat on menettäneet järkensä,suomi talossa eletään kuin juoppojen ja huume hörhöjen asuttamassa talossa kuin viimmeistä päivää otetaan aina krapula ryypyt kun uutta saadaan ja taputellaan toisia selkään,mutta on selvää kun rahat ja viina (velka) loppuu niin Suomi-talo hajoaa nähtäväksi jä palaako se maan tasalle monesti on parempi jos palaa ,yleensä ei kanat vahaa hoista alkaa kojaamaan koska siinä ei ole mitään järkeä kun seon niin vaikeaa ja kallista ,on helpompi rakentaa raunoille uusi talo.
Toivotaan että Järki,Moraali ,Persut voittta ja talo saadaan pelatettua ennenkö se homehtuu aivan kokonaan (Parsujen porukoissakin on jo hajoitajia (kommunsiteja,sateenkaari väkeä ,feministejä) jotka yrittää hajoittaa puolueen ja kannatuksen. Jos ne onnistu päämäärässään niin Suomitalon hajoamista ei voi estää mikään.Koko yleinen ilmapiiri on hajoamisen puolella esim. Nuorison toivo on mennyt ne ei voi haaveila samanlaisesta elintasosta kuin kultalusikka suussa syntyneet sotien jälkeen syntyneet sukupolvet jotka sai kaiken mahdolliset oli työt oli uudet autot ja talot heti 20:nä Aravalaina systeemeillä ja alhaiset eläkeiät ja suuret eläkkeet ja ilmaiset lkalastus kortitkin jopa. Nuorille ei jää mitään muuta kuin hajonneen talon rauniot ja velat. Joten ei hyväle näytä tämä homma.
Yksi pääsyistä tälle moraalin menetykselle ja velkaholismille ja talon tahaliselle hajoitamiselle on sikamainen sosiaaliturva järjestelmä joka pitää Suomen nuoret hiljaisina (Vielä) näin Jyrki on saanut lapioda rahaa Eu:n rauhassa ja tienata Huippupalkkaisen Eu viran itselleen kaikkien Suomalaisten kustanuksella…
On selvää että Jyrki lupailee nyt Eu:n velka rahoja Suomeenkin hyvittääkseen tekoja.
Mutta pitää muistaa mitä ennen laulettiin ainahan velat on maksettava eikös juu???
Tämä totuus takaa talon hajamisen,pelastautukot ken voi….

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000