Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Ydinvoimarakentaminen harkittava uudelleen

Aikoinaan TVO:n ja Fennovoiman ohella myös Fortum halusi rakentaa ydinvoimaa. Poliittisen pelin tuloksena joukosta pudotettiin pois porukan vakavimmin otettava rakentaja Fortum.

Entä tilanne tänään?

Teollisuuden Voima on uponnut syvälle hetteikköön kolmosreaktorin osalta. Sen rakentamisessa on ollut ongelmia vähintään tarpeeksi. Ja vain luoja, jos sekään, tietää milloin rakennusurakka valmistuu. Näin ollen sitä seuraavan nelosreaktorin rakentaminen on hyvin epävarmalla pohjalla.

Fennovoimalla on silläkin ongelmia vähintään riittävästi ja jo alkutaipaleella. Yhtiöllä on vaikeuksia löytää suomalaisia osakkaita. On myös suuria epäilyksiä venäläisen osapuolen, Rosatomin osalta. Onhan yhtiö osa Venäjän sotateollisuutta ja suoraan Putinin ja hänen lähipiirinsä komennossa. Lisäksi Suomeen kaavailtu reaktori olisi aivan uutta tyyppiä. Siksi sen käyttökelpoisuudesta ei ole minkäänlaista näyttöä.

Aiemmin laaditut sähkönkulutusennusteet näyttävän ilmeisen ylimitoitetuilta. Arvioidaan myös, että tulevaisuudessa eurooppalaisilla sähkömarkkinoilla on ylitarjontaa, mikä markkinataloudessa vaikuttaa hintoja alentavasti.

Kaikesta tästä teen sellaisen johtopäätöksen, että koko ydinvoimapaletti pitäisi piirtää uudelleen. Ja niin, että Fortum vahvana suomalaisena osakkaana tulisi mukaan Fennovoimaan. Samalla reaktorityyppi harkittaisiin uudelleen, eli nyt esillä olleen pienehkön venäläisen reaktorin tilalle valittaisiin isompi reaktori. Näin saattaisi syntyä tilanne, että Fennovoiman jälkeen maassamme tarvittaisiin vain korvaavia investointeja ja joskus kauempana tulevaiuudessa.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Seppo Muurinen
#1

Naapurimaassa Ruotsissa kuulemma suljetaan kaksi ydinvoimareaktoria taloudellisista syistä että myös uudet sellaiset olisivat utopiaa.Siellä arvellaan että ydinvoiman rakentaminen on liian ”riskaabelia”.
Emme tietenkään ole Ruotsi mutta ehkä antaa ajatuksenmakua ydinvoimasta myös Suomessa … vaihtoehtoja ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

terve järki
#2

Rosatom voimala on erittäin hyvä asia,Suomi tarvitsee venäläistä pääomaa vastapainoksi yhä pahenevalle ruotsalaisen rahan ylivallalle maassamme.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000