Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

"Vuoret väistykööt, kukkulat horjukoot"

Mieleeni tuli Raamatusta tuttu lausahdus “vuoret väistykööt, kukkulat horjukoot”, kun eilen luin HS-Pravdan pääkirjoitussivulta lehden taloustoimittaja Katja Boxbergin arvion, joka oli otsikoitu “Eurosta tuli pannukakku“.

Tosin heti otsikon luettuani minun piti tarkistaa almanakasta, että oliko kyseessä aprillipila. Totesin, että aprillipäivä oli jo neljä viikkoa sitten, joten luin jutun tarkemmin.

Boxberg oli ottanut “lusikan kauniiseen käteen” ja kirjoitti niinkuin asiat ovat. Tässä lainauksia:

“Useimmat yhteisvaluuttaan aikoinaan liitetyt pelot ja epäilyt ovat toteutuneet. Pseudopoliittinen projekti on vaikeasti sovitettavissa yhteen talouden realiteettien kanssa.


Vain hetki sitten pidettiin mahdottomana, että joku maa lähtisi rahaliitosta. Nyt Kreikan lähtö näyttäisi olevan enää ajan kysymys.


Suomessa menneet munaukset on ollut tapana haudata hiljaisuudessa. Tosiasiat on silti syytä tunnustaa. Jotain voi yrittää oppiakin. Ehkä oppi voisi olla, että paremman tietämyksen puuttuessa kannattaisi tehdä kuten Ruotsi tekee.”


Kun vuoden 1994 tietämissä maassamme keskusteltiin Euroopan Unionin jäsenyydestä ja itsenäisyydestä luopumisesta, otin asiaan kielteisen kannan. Totesin silloin ja totean tänäänkin tosiasian, että maailmanhistoria ei sitten Rooman valtakunnan tunne keskenään yhtä erilaista porukkaa kuin mitä unionissa oli. Siksi päättelin, että joskus tulevaisuudessa arjen tosiasiat syrjäyttävät idealismin, ja EU-laiva ajaa niin pahasti karille, että sen korjaaminen ei enää onnistu.

Tosiasioiden tunnustaminen on pikkuhiljaa lisääntynyt. Yhä useampi poliitikko ja talousviisas on sitä mieltä, että eurosta tuli pannukakku.

Ennemmin tai myöhemmin meidän on lähdettävä tunnelin päässä pilkottavaa valoa kohti.

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
terve järki
Tyytyväinen
#1

Pitäkää nyt Soinille tiukka ettei laske RKP:tä hallitukseen mukaan ! Se on aito kynnyskysymys vaikkein niin saakaan sanoa julkisesti !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000