Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Agendamedian yksipuolinen räksytys omaan nilkkaan ampumista

Agendajournalismin yksipuolisuus on jatkuvan ihmettelyni aihe. Viimeksi olen suorastaan kauhistellut agendajournalistien Venäjään liittyvää uutisointia. Tuossa pienen valtaklikin hallitsemassa maassa media toistaa äärimmäisen räikeää ja valheellista propagandaa. Nykyisin sitä voi verrata jopa Neuvostoliiton ja Natsi-Saksan propagandaan. Se on jopa niitä pahempaa, sillä nykymaailmassa sana- ja kuvasaastetta tunkee korviimme ja silmiimme lähes joka hetki.

Kun Venäjä nyt vastoin kaikkia sopimuksia yksipuolisesti estää ukrainalaisten liikenteen Kertsin salmessa, niin suomalainen agendamedia julkistaa sanasta sanaan venäläistä täysin valheellista propagandaa. Samaan aikaan agendamediat mainostavat harjoittavansa ”vastuullista journalismia”. Suorastaan tragikoomista.

Suomalaisilla mediataloilla on USA:ssa useita toimittajia. Päivästä toiseen ne keskittyvät kertomaan negatiivisia asioita Trumpista ja USA:sta. Toki ikävääkin uutisointia löytyy, mutta maan taloudella menee nyt poikkeuksellisen hyvin. Osa tuosta kunniasta kuuluu nykyiselle presidentille. Sitä agendatoimittajat eivät suostu kertomaan.

Sitten kolmas esimerkki eli vaikeneminen. Siirtolaissopimus on erittäin tärkeä niin Suomelle kuin monelle muullekin maalle. Suomalainen agendamedia ei ole juuri millään tavalla avannut sen sisältöä, vaikka asia on mittaluokaltaan paljon tärkeämpi kuin yksikään Trumpin twiitti.

Objektiivista ja neutraalia journalismia odottavat ihmiset eivät useimmiten ole niin tyhmiä kuin agendajournalistit luulevat. Ja kun tarjonta ei miellytä, niin he ”äänestävät jaloillaan”.

Viimeksi Helsingin Sanomat / Sanoma ilmoitti väen vähennyksistä. Ei ollut ensimmäinen eikä viimeinen kerta. Ilmoitus- ja tilausmyynti on ollut pitkään syöksykierteessä ja hyvin todennäköisesti jatkuu samanlaisena lähivuosina. Siksi arvioin, että paperi-HS ilmestyy noin viiden vuoden kuluttua vain kolme kertaa viikossa muiden maakuntalehtien tapaan. Samaan aikaan verkkojulkaisut eivät korvaa paperipuolen menetyksiä.

Onneksi on some ja päivä päivältä vahvempana. Siellä saavat sanoa mielipiteensä hekin, joilta agendamediat sen useimmiten estävät.

Onneksi on tämäkin media, joka mahdollisti tämänkin jutun julkistamisen.

…………
Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
Nimetön
#1

Mitä oikein tarkoittaa agendajournalismi? Ei ihan helposti avaudu tämä käsite tavalliselle tallaajalle.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Menikö jakeluun vassarille?
Iloinen
#5

Vasemmistomedia -> agendajournalismi -> mielenvikaisuus -> vasemmistolaisuus

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Some Agenda
Iloinen
#6

Onneksi Aamulehti sanoo irti valtavasti duunareita. Saadaan yhdeltä valtamedian käsikassaralta turvat tukittua. Tossavainen ja minä ollaan tyytyväisiä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Mistä haluttaisiin kerrottavan?

Esim. tästä:

– Neuvosto-Saksan kasvatti Angela Merkel on kovaa vauhtia rakentamassa EU:sta paranneltua versiota Neuvostoliitosta. Vallan viime metreillä Merkel yrittää kuumeisesti tiivistää EU:ta ja keskittää valtaa Brysseliin, tavoitteena liittovaltio tai konkreettisemmin sanottuna tavoitteena uusi, loistokas läntinen Neuvostoliitto.

– Putinin ja Merkelin tavoitteet ovat aika samanlaisia, molemmat ovat neuvostoideologian kasvatteja. Kumpikin haluaa tahoillaan saattaa voimaan ihannoimansa keskitetyn valtarakenteen, jossa kansallisvaltiot ovat kuuliaisia vasalleja vailla itsenäistä päätösvaltaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eroa on
#4

”Siellä saavat sanoa mielipiteensä hekin, joilta agendamediat sen useimmiten estävät.”
Siitähän juuri on kysymys – mielipiteistä. Ne harvoin ovat muuta kuin subjektiivista omassa kuplassaan elävän räkytystä toisin kuin journalismi, jossa asiat ja lähteet tutkitaan. Siksi some ja journalismi ovat eri asioita.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000