Perussuomalaiset

Jocke Rantanen

Vihreää siirtymäää......

Vihreä siirtymä….(joitain ajatuksia tyhmyydestä)

Onko Suomi asettanut itsensä mahdollisimman huonoon taloudelliseen tilanteeseen yltiöpäisen ilmaston lämpenemisen estämisen takia? Ilmaston lämpenemisen, jonka syistä ei ole muita kuin ideologiaan perustuvia arvailuja?

Me olemme taloudellisesti lähinnä konkurssissa, meillä ei ole minkäänlaisia taloudellisia puskureita. Olemme ottaneet valtavasti lainaa joka on käytetty syömiseen, aikana jolloin olisi ollut mahdollista kerätä puskureita. Rahaa on käytetty ja jaettu vastikkeetta niin omille kansalaisille kuin maailmalle kaikenlaiseen kehitysapuun maihin joissa olemme jo antaessamme tienneet että vain pieni murto-osa menee siihen mihin se on tarkoitettu. Loppu menee lähinnä korruptoituneiden hallitusten asehankintoihin, aseisiin joilla he sortavat omia kansalaisiaan ja sotivat naapureittensa kanssa.

Me, tai meidän hallituksemme, ei ainoastaan nykyinen vaan viimeiset kaksikymmentä vuotta, ei ole tullut ollenkaan ajatelleeksi että maailmassa, tai elämässä, saattaa tulla eteen odottamattomia ongelmia, eikä aina niin odottamattomiakaan. Valtion hallinnon olennaisia tehtäviä on katsoa eteenpäin, niin kauas kuin mahdollista ja varautua ainakin näkyvissä oleviin mahdollisiin ongelmiin. Ja sen lisäksi varautua yllätyksiin ainakin jossain määrin.

Ukrainan kriisi on ollut näkyvissä jo yli kahdeksan vuotta, kriisi joka ei ole ottanut ratketakseen. Hyvin harva osasi ennakoida että Venäjä käy barbaariseen sotaan veljeskansaansa vastaan, vaikkakin juuri hallituspuolueet ovat paljon kauemmin kuin tuon kahdeksan vuotta kertoneet kansalle että Venäjää johtaa arvaamaton, diktatuurinen hallinto.
Tätä on sitten käytetty kylvämään epäsopua oman kansan keskuudessa kaikenlaisilla tolkuttomilla väitteillä tyyliin ”persut sitä ja persut tätä”. Kun energia olisi tullut käyttää rakentavaan keskusteluun kaikkien puolueiden kanssa.

On eletty, kulunutta sanontaa käyttääkseni, ”kuin elopellossa”, (tosin Kaisaniemenkadulla ja Mannerheimintiellä, mutta sama asia).

Maan talous on ajettu kuralle veroilla ja byrokratialla, byrokratialla jota jokainen hallitus sanoo vähentävänsä. Tulos on ollut aina päinvastainen. Nyt viimeksi ollaan ajamassa maataloutta alas ja kansaa tuontiruualla elämiseen.
Maassa olevia rikkauksia yhtä vähän kuin metsiäkään ei kohta saa enää hyödyntää vaan puiden pitää antaa lahota pystyy, joidenkin koppakuoriaisten ruuaksi ja mineraalien pitää antaa olla koskemattomina maaperässä koska on niin ”ruman näköistä” kaupunkilaisten ituhippien katsella. Maata ei saa viljellä koska se aiheuttaa sitä ja tätä. Lehmätkään eivät saa enää edes piereskellä. Samaan aikaan esim. Helsingissä Vihreät ajavat puistojen ja viheralueiden täyteen rakentamista. Tulos tulee olemaan ghettoja joissa kukaan ei viihdy.

Pari vuotta sitten levisi maailmalle influenssavirus jonka jotkut sanovat lähteneen laboratoriosta. Mene ja tiedä. Virus levisi maailmanlaajuisesti ja sitä alettiin kutsumaan pandemiaksi, ja kieltämättä se sellainen olikin. Ensin se ei hallituksen mukaan edes tulisi meille eikä siitä niin ollen kannattaisi tehdä ”spektaakkelia”. Tuli kuitenkin. Tapauksia oli sitten muutama sata päivässä, enimmillään ehkä 500. Ja koko valtakunta piti sulkea. Nyt on noista ajoista mennyt puolitoista vuotta ja tapausten määrä vain kasvaa. Parhaina päivinä yli kymmenenkin tuhatta. Maata ei ole suljettu. Sairaalahoitoa ei tarvitse useampi kuin ensimmäisen puolen vuoden aikanakaan, kuolleita ei ole sen enempää myöskään. Ja koko pandemian ajan menehtyneet ovat olleet suurimmaksi osaksi heikkoja vanhuksia tai muutoin sairaita, jonkin verran sellaisiakin on menehtynyt jotka ovat olleet nuoria ja terveitä. Aivan kuten jokaiseen influenssaepidemiaan kaikkina aikoina. Kuolleiden määrät eivät ole ylittäneet 1950 ja -60 luvuilla levinneitä hongongilaista tai aasialaista influenssaa. Tuolloin tosin hoito ja kuolinsyyn selvittäminen olivat paljon huonommissa kantimissa. Tosin ei influenssaan ole edelleenkään lääkettä. Ainoa tehokas taitaa olla oma immuunipuolustus.
Tähän väliin vielä Tiede-lehdessä julkaistu juttu Britanniasta. Jo ennen nk. Delta-variantin tuloa siellä tehtiin koe johon osallistui 34 vapaaehtoista. Heihin yritettiin, laboratorio-olosuhteissa istuttaa Covid-virusta. Kahdeksantoista (18) koehenkilöä sai tartunnan, kuusitoista ei. Näiden immuunipuolustus todennäköisesti nujersi viruksen ennen kuin se tarttui. Suurimmalla osalla tartunnan saaneista oli oireita, nuhaa, yskää, lihaskipuja, pientä kuumetta. Kahdella heistä ei ollut mitään oireita mutta testeillä todettiin että ovat saaneet tartunnan.

Joka tapauksessa hallitus jakoi lähes holtittomasti rahaa korvatakseen monille yrityksille pandemian aiheuttamia tappioita. Monet saivat rahaa täysin perusteetta. Jotkut yritykset eivät kehdanneet pitää saamaansa rahaa vaan jopa palauttivat sen. Tosin olivat ensin kyllä hakeneet. Piruuttaanko? Rahaa jaettiin yrityksille jotka huolimatta ”vaikeuksistaan” jakoivat omistajilleen muhkeita osinkoja. Ja hyvä niin, sain itsekin pienen siivun. Olisin toki saanut ilman ”pandemiatukirahojakin”. Otettiin lisää velkaa entisten päälle, määristä ei ole kai kenelläkään tietoa, kymmeniä miljardeja? Täysin holtittomasti. Otettiin velkaa koska korot ovat nolla ja koska velkaa ei tarvitse koskaan maksaa, sanottiin kai oikein ministerien suulla.
Inflaatiokin oli ennen näitä kohdallaan, alle 2%, mikä tarkoittaa sitä että kuluttajahinnat eivät nousseet vuositasolla mitenkään hirvittävästi. Rahaa syydettiin koko EU:n tasolla, ja syydetään edelleen, markkinoille. Nyt sitä on ilmeisesti jo liikaa koska inflaatio on jo ylittänyt parin kuukauden aikana 5% vuositason.

Korkea inflaatio tarkoittaa sitä että kansalaiset maksavat velat säästöillään ja palkallaan.
Kaikki tämä tehtiin lyhytnäköisellä, populistisella politiikalla jonka tärkein asia oli puoluekannatuksen säilyminen. Ei liene kannata mainita vappusatasta?

Nyt olemme siis konkurssikypsinä tilanteessa että saatamme joutua todelliseen ahdinkoon jos Ukrainan kriisi ei ratkea ja / tai pysy paikallisena. Pahimmassa tapauksessa koko Eurooppa syttyy jällen tuleen.
Hallinto ei ole koko kahdeksan vuoden aikana sitten Ukrainan sisällissodan ja Venäjän Ukrainaan hyökkäyksen aikana halunnut eikä uskaltanut ottaa kantaa Natoon, Pohjhois Atlannin Puolustusliittoon vaan on lapsellisesti jauhanut Nato-optiosta. Ikään kuin se suojaisi meitä. Vaikka asian ymmärtävät ovat kerta toisensa jälkeen sanoneet ja viitanneet Naton sääntöihin joiden mukaan se ei ota mukaan jäsentä jolla on sotilaallinen konflikti alueellaan. Ei ole ymmärretty eikä haluttu keskustella asiasta silloin kun vielä oli aikaa. Keskustella ja tulla johonkin lopputulokseen, joko selkeään kielteiseen tai selkeään myönteiseen jolloin olisimme jo liittyneet.
Naton ja EU:n piti olla rauhan takeena mutta toisin näyttää olevan. Nato ei tee mitään auttaakseen Ukrainaa paitsi jakaa ”tukea”, aivan kuten sen jäsenmaat, mm. Saksa joka itse asiassa rahoittaa Venäjän aggressiota valtavilla summilla. Kuten myös me, miljardeilla ostamalla energiaa Venäjältä. Konfliktista johtuen, ja myös ”vihreästä siirtymästä” johtuen energian hinta on noussut huimasti ja tulee nousemaan vielä. Kukaan ei osaa ennustaa kuinka korkealle. Ja Veli-venäläinen nauraa partaansa. Venäjälle onb asetettu kaikenlaisia pakotteita joilla annetaan kansalaisten ymmärtää että ollaan tosissaan. Tosiasiassa ”pakotteita” on asetettu, mutta ei sellaisia jotka vahingoittavat EU:n isoja maita. Mitä merkitystä on sillä jos joiden ”ökyrikkaiden” paatteja takavarikoidaan? Niillä vain saadaan kansa luulemaan että jotain muka tehdään. Ei kai Venäjä muuta politiikkaansa tuollaisten asioiden takia?

Nyt olemme siis, täysin omasta syystämme housut kintuissa monessakin mielessä: Talous on täysin kuralla, meillä ei ole mitään puskureita, ja Suomea uhkaa aivan selkeästi konflikti Venäjän kanssa johtuen meidän geopoliittisesta asemastamme.
Eikä vain meitä. Baltian maat ovat samassa veneessä: Kolme piskuista maata jotka ovat Naton jäseniä ja luottavat Naton lupauksiin.
Jos Venäjän sallitaan saavuttaa tavoitteensa Ukrainassa, tai ainakin ne joita he nyt vaativat sodan lopettamiseksi: Krim tunnustetaan osaksi Venäjää, Donbassin alue tunnustetaan itsenäiseksi, Ukraina kirjaa perustuslakiinsa pykälän jonka mukaan he eivät koskaan liity Natoon ja Ukraina ilmoittautuu puolueettomaksi.
Niin kuka uskoo ettei Venäjän nälkä kasva syödessä? Baltian maat ovat yhtä lailla Moskovan porteilla ja on hyvin todennäköistä että venäläinen laskee, kuten se teki Ukrainankin kohdalla, että Länsi ei ryhdy suursotaan mokoman muutaman pikkuvaltion takia. Sen jälkeen, tai kenties jo ennen, tulee Suomen vuoro. Eikä Länsi tai Nato ryhdy mihinkään vaikka ehtisimme liittyäkin Natoon. Siinä välissä ehkä joku piskuinen Moldovakin.
Näin Venäjä olisi saanut haluamansa etupiirin ydinalueidensa suojaksi.
Meillä on tietenkin se vaihtoehto että ilmoitamme että emme koskaan liity Natoon ja toivomme että se rauhoittaisi Idän pedon. Mikä on hyvin epätodennäköistä, siis pedon rauhoittuminen. Sille jää verenmaku suuhun ja lisää täytyy saada..

Kun tähän vielä lisätään kolmannet housut kinttuihin eli korkojen nousu joka tulee tapahtumaan lähitulevaisuudessa niin valtio nimeltään Suomi on lievästi sanottuna liemessä.

Ja kaikki tämä johtuu populismista. Hallitukset ovat viimeiset kolmekymmentä vuotta toimineet vain yksi asia mielessään: Galluppien luvut ja vallassa pysyminen. Ei ole uskallettu toimia, tai ymmärretty, järkevästi ja kansakunnan etujen mukaan. Politiikasta on tullut lähinnä hiekkalaatikkoleikkiä.
Kaikki tämä tehdään lähes uskonnollisessa hurmiossa ”vihreän siirtymän” nimissä. Maahan ajetaan yhä uusia veroja ja lisää sääntelyä ja kieltoja ja kustannuksia lisääviä määräyksiä joita voisi tietenkin kutsua myös maan sisäisiksi pakotteiksi.
Mielenkiintoiseksi asian tekee myös se että myös perinteinen, ja ainoa, porvaripuolue Kokoomus on lähtenyt mukaan ”vihreään siirtymään”. Kun tuota ajattelee vähän syvemmältä niin syy löytyy sylttytehtaalta. Tai voisi tietenkin tehdä vertauksen erääseen pieneen mutta sitkeään otukseen joka on pallon toiseksi sopeutuvaisin eläin ihmisen jälkeen. Kokoomuslaiset ovat huomanneet että ”vihreä siirtymä” on aivan oivallinen keino rikastua. Ja kaikki tavallisen kansalaisen kustannuksella. Tavallinen kansalainen köyhtyy entisestään.
Sama koskee Keskustapuoluetta, menneiden aikojen maanviljelijöiden etupuolue Maalaisliittoa. Se on jo paljolti myynyt maanviljelijät ”vihreälle siirtymälle”. Maanviljelijät, jotka ovat elinehto kansakunnan hyvinvoinnille.

Jotkut rikastuvat sillä että ruoka tuodaan ulkoa.

”Vihreän siirtymän” pitäisi ennen kaikkea painottaa säästämistä. Sähkön ja muun energian, eikä mistään ilmaston muutossyistä vaan taloudellisista syistä.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


9 kommenttia
Nimetön
Hämmentynyt
#1

Lainat / velkaantuminen , mennyt lähes – syömiseen , kysymys kuuluu : niin kenen syömiseen ?! Ympäri maailmaa , rukittusuita !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jocke Rantanen Eläkeläinen / yrittäjä
#6

Syömisellä tarkoitetaan tällaisessa yhteydessä kaikkea päivittäistä kulutusta. Ei siis investointitavaroidne hankkimista tai rakentamista.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

eastfinn
#2

Konkurssi tulee ja inflaatio kiihtyy jos hallitus ei nyt ala ajamaan Suomen asioita. Polttoaineiden hintojen nousu 3 euron tasolle voi aiheuttaakin sen, että valtion verotulot pienenevät konkurssiaallon seurauksena. Tuleva kylvökausi ratkaisee saapuuko hyvinvointi Suomeen nälänhätä jos omavaraisuuden tuhoamista ei peruta. Nyt olisi korkea aika saada uusi hallitus jossa ei olisi virheitä. Suomea ei nyt pelasta pääministerin esiintyminen lehtien etusivulla eikä biletykset. Myös kepu voisi muistella kenen puolue se alunperin on ollut.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Sosialistihallitus, maamme abscessus profundus
#8

Hallituksemme esittää, että nyt meidän on tehtävä viherloikka ennätysnopeasti, ja sillä ratkaistaan energiaongelmamme. Miten tuo onnistuu, kun se ei ole onnistunut kymmenien vuosien aikanakaan?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#3

Paljon asiaa! Koronaan ja sen hoitamiseen en ota kantaa, koska en osaa sanoa kuinka se olisi pitänyt tehdä. Tai oikeastaan pitäisi, sillä sehän jyllää edelleen, ei ole mihinkään häipynyt, vaikka yökerhoissa saakin pöydilä tanssia ja karaokea vetää.
Mutoinhan on kyllä eletty kuin viimeistä päivää. Eivät kaikki, mutta valitsemamme edustajat ovat suuressa humaanisuudessaan heitelleet rahojamme estottomasti. Tavoitellen itselleen sankarinviittaa suurina ihmiskunnan pelastajina.
Samaan aikaan rakenamme tarmokkaasti uusia hallintohimmeleitä ja organisaatioita. Entisiäkin on takuulla riittävästi. Päätellen siitä kuinka runsaasti meillä löytyy satoja eri kommentoijia TV:ssä esiintymään. ME kustannamme noiden lukuisten esiintyjien toimeentulon, myös muina aikioina.
Mitä lisäarvoa tuo porukka tuo kansantalouteen?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Keskustan kirous!
Vihainen
#9

Ei kertakaikkiaan mitään!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#4

Nythän EU:sa suunnitellaan jo yhteistä uutta velanottoa puolustusmenoihin?Tuleekohan Suomella olemaan taas vaan nettomaksajan osa?Niinkuin taannoisessa”elvytyspaketissa”.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Joka asia pitää jo kysyä
#5

Venäjän diktatuuri vastaan eu diktatuuri, kumpi pahempi? Vaikea sanoa kun ajattelee näitä suuri nollaus, liittovaltio ym. vallan- ja omaisuuden kaappaus suunnitelmia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Jocke Rantanen Eläkeläinen / yrittäjä
Utelias
#7

Yksiselitteisesti Venäjän alaisuuteen ei koskaan.
EU pitää vääntää oikealle tolalle ja pitää se talousunioinina.
Sitten joskus, kunhan eri kansakunnat ovat tottuneet toisiinsa ja liimautuneet vähitellen eurooppalaisiksi, voidaan ajatella liittovaltiokehitystä.
Ja sen tulee rakenteeltaan vastata USA:a jossa eri osavaltioilla on laaja itsemääräämisoikeus osavaltiota ja sen asukkaita koskevissa asioissa.
USA:ssa ei tarvitse joka asiaa kysyä Washingtonista.
Venäjällä on valtiorakenne, itsenäisten valtioiden federaatiosta huolimatta, edelleen tsaarin ja kommunismin aikainen. Pienimmätkin, myös paikalliset, asiat täytyy kysyä Moskovasta, eli siis tsaarilta.
Tai Neuvostoliiton aikana Kommunistisen puolueen keskuskomitealta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000