Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Valtaeliitti joutuu taipumaan muutosvoimien edetessä

Ranskassa mielipidetietustelut kertovat, että Kansallisen rintaman ehdokas Marine le Pen on saamassa noin 40 % äänistä. Kaikkien muiden puolueiden ehdokas sitoutumaton/keskustalainen/liberaali/sosialisti Emmanuel Macron saisi siten noin 60 % äänistä. Vaalin lopputuloksen ennakointi galluplukujen perusteella on kuitenkin ennenaikaista, sen aiemmat muutosvaalit muissa maissa ovat osoittaneet.

Olennaista Ranskan vaalissa on huomata, että tilanne on yksi puolue vastaan muut puolueet. Siitä huolimatta peli on melko tasaväkinen. Tilanteesta voi vetää vain yhden johtopäätöksen: ranskalaiset ovat saaneet tarpeekseen perinteisten puolueiden politiikasta ja haluavat maalleen perusteellisen suunnanmuutoksen.

Kysymys ei ole pelkästään Ranskasta. Muutoksen aalto vyöryy lähes kaikkialla Euroopassa. Viime vaalit esimerkiksi Britanniassa ja Hollannissa ovat siitä esimerkkeinä. Mielipidetiedustelut lupaavat, että muut maat seuraavat perässä. Esimerkiksi naapurimaassamme Ruotsidemokraattien kannatus on yli 20 prosenttia.

Euroopan liittovaltiokehitykseen kriittisesti suhtautuvat voivat huokaista helpotuksesta. Monissa jäsenmaissa muutospaine on niin kova, että liittovaltiokehitykselle on laitettava jarrut. EU-juna on jo pysähtynyt Brysselin asemalle ja kääntyy lähivuosina takaisin tulosuuntaan.

Yhä useammat ja yhä useammassa maassa ymmärtävät ongelmien syyt. Siksi kansalaiset vaativat muutosta, jonka he myös saavat.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
kökkö
#1

Suomessa taas EU:n kannatus on huipussaan.
Mitään EU-kansanäänestystä on turha suunnitella tässä vaiheessa. Kansa on aivopesty euromyönteisyyteen, taustalla on vanha trauma YYA-sopimuksen ajoilta, länteen halutaan kuulua hinnalla millä hyvänsä.
Totuus täytyy saada kansan tietoon, unioni on ollut maallemme tuhoisa, itsenäisyys on viety, Suomi 100v on pelkkä VITSI!
Vaaleilla valitsemattomat Bilderbergin eliitin komissaarit ja pankkien juoksupojat meitä vievät kuin mätää kukkia!
Koska kansa herää?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Yksinäinen ratsastaja Marcon on tosi kumma ilmestys Ranskan poliittisella kartalla.
Kun ei ole puolueen paineita takana, Marcon voi toimia miten mielii.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Kysymys
#3

Euroopan hajoamis uhka on poistunut ja brexitin jälkeen on vaalit voittanut EU myönteinen henkilö. Mutta kysymys kuuluu miksi persut ei halua laittaa britejä maksamaan velvotteistaan ? Kyse on isommista saatavista kuin Kreikan tuet olivat menopuolella ? Eikö kehdata olla nyt Suomi ensin linjalla, kun maksajana olisi EU kriittiset Britit ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#4

Nöyrästi ja leuka rinnassa odottaa Le Penin voittoa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000