Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Vakuutusyhtiöiden lääkäreiden mielivalta on lopetettava

Kansalaisaloite on nimensä mukainen. Se on kansalaisille tarjottu mahdollisuus tuoda ”virallisten” kanavien ohi eduskunnan käsittelyyn asioita, jotka eivät kansalaisten mielestä muutoin etene. Tätä mahdollisuutta on käytetty, ja se on myös johtanut myönteisiin lopputulemiin.

Mielestäni yksi yhteiskunnan suurimmista epäkohdista on vakuutusyhtiöiden ja eläkelaitosten lääkäreiden mielivalta, joka on loukannut syvästi kymmenien tuhansien ihmisten oikeudentajua. Sen korjaamista on vaadittu pitkään, ja viimeksi oikeusministeri Jari Lindström (loikk.) lupasi korjausta asiaan. Mitään muutosta ei silti ole saatu aikaan.

Vaadittavat yli 50.000 allekirjoitusta kerännyt kansalaisaloite vaatii, että tapaturmavakuutuslain 41 d § muutetaan kuulumaan näin: ”Jos vakuutus- tai eläkelaitoksessa käsiteltävä korvausasia koskee lääketieteellisen seikan arviointia, laillistetun lääkärin on osallistuttava asian valmisteluun ja merkittävä kannanottonsa asiakirjoihin. Vakuutus- tai eläkelaitoksen lääkärin on merkittävä kannanottonsa noudattaen terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetun lain (559/1994) 23 §:ssä säädettyjä lääkintölaillisia todistuksia ja lausuntoja koskevia muotovaatimuksia.”


Esitystä perustellaan sillä, että vakuutusyhtiöiden ja eläkelaitosten lääkäreillä on lain suojaama oikeus tehdä päätöksiä ilman vastuuta lausunnoistaan. Aloitteen perusteluissa todetaan aivan oikein, että ”sellainen mielivaltaisuus ei saa enää jatkua Suomessa”.


”Koko sosiaalivakuutusjärjestelmän uskottavuuden kannalta lääkäreiden antamilla lausunnoilla ja todistuksilla on keskeinen merkitys. Vakuutusyhtiöiden ja eläkelaitosten lääkäreille asetettu erivapaus lääketieteellisiä kannanottoja ja lausuntoja koskien on omiaan lisäämään epäluuloja koko järjestelmää kohtaan. Samalla käytäntö vähentää vakuutuspäätösten uskottavuutta ja on omiaan lisäämään vakuutetun kokemaa epäoikeudenmukaisuutta.”


”Vakuutusyhtiöiden ja eläkelaitosten omien lääkäreiden ja ulkopuolisten asiantuntijalääkäreiden lausunnot tulee asettaa jatkossa muodollisesti yhtäläiseen asemaan. Tämän vuoksi vakuutusyhtiöiden ja eläkelaitosten omien lääkäreiden oikeus olla noudattamatta lausunnoissaan ja muissa kannanotoissaan terveydenhuollon ammattihenkilöstöstä annetun lain mukaisia muotosäännöksiä tulee poistaa.”


Täysin samaa mieltä ovat myös perussuomalaiset, jotka ovat ajaneet asiaa eduskunnassa, mutta eivät ole saaneet muilta puolueilta riittävää tukea. Toivottavasti kansalaisaloitteen kautta asia etenee paremmin.

…..
Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä blogi ja media saavat uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
Nimetön
#1

Nyt Reijo Puhuu asiaa (Eu-Trollamisen sijaan) !
Homma toimii näin.
Vakuutusyhtiöiden läääreille maksetaan aivan sikamaista palkkaa etätyöstä jossa ne kirjoittaa lausuntoja potilaista joita ne ei ole edes nähneet.
Vakuutusyhtiöt ei maksa näitä sikamaisia palkkoja hyväntekeväisyyttään vaan ne tienaa kuitenkin näiden lääkärien palkkansa korvausten pienemisen muodossa ,eli sikailun maksaa potilaat jotka jäävät nuolemaan näpppejään korvaus asioissa.
Läääkärin pitää tietenkin olla kokenut ja tietää mitä paperille kirjoitetaan että ne voittaa varmasti oikeudessa aina. Tästä syystä Lääkäreiden palkat on sikamaisia ja myös sen takia kun Nämä Lääkärit ei voi tehdä Huume/resepti bisnestä saman aikaisesti kuten monet muut golleegat voi tehdä koska ne ei näe edes potilaitaan joten en ei voi Reseptejä niille kirjoittaa.
Kaikki tietää että Terveyden hoitoala siis Lääkärit ja Hoitajat on Suomen eniten irtisanottu ala Huumeiden takia yli 200 vuuodessa saa lähtöpassit sen takia.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#3

Jatkuu…
Pitäisi tutkia ettei nämä vakuutuslääkärit ole juri näitä Huumehörhöjä ja kauppiaita jotka on jo saaneet lähtöpassit julkiselta puolelta väärinkäytösten takia jos näin on on vaadittava että Vakuutusyhtiöt lopettaa niden elätyksen !
Pitää muistaa että Lääkäri hörhöt pystyy hallitsemaan huumeiden köäyttöään aivan eri tavalla kun katu hörhöt joilla tulee nopea alamäki jonka päässä odottaa kuolema.
Nämä lääkärit on tietoisia joka tabletista ja näin ne voi hallita täysin hörhöilyä senkin takia,ja yhteiskunta maksaa käytön.

Kun Sote hommaa ja uudistusta on tehty vuosia
ENSIMMÄINEN EHTO OLISI PITÄNYT OLLA LÄÄKÄREIDEN JA HOITAJIEN HUUMIDEN KÄYTÖN JA KAUPAN TÄYDELLINEN LOPETTAMINEN !
Miksi helvetissä tällaisia soteja tehdää jos nämä saa hörhöillä ja tehdä bisnestä ja samalla tappaa enennaikaisesti ihmisiä tableteillaan entiseen malliin ???

t. Päästiin perseen myyjistä

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Utelias
#2

perustakaa perussuomalainen vakuutusyhtiö siihen saa valita omat lääkärit

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000