Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Kansalaisaloitteet saatava käsittelyyn!

Päivän uutinen kertoo, että yksikään kansalaisaloite ei läpäise eduskunnan byrokratiaa tällä vaalikaudella, joten ne raukeavat. Kansalaisten tahto ei toteudu.

Eihän niin voi olla! Käsittely- ja toimintatapoja on pikaisesti muutettava, jotta kansalaisaloitteet etenevät ja saavat asiallisen käsittelyn. Turhalle pilkunviilaamiselle ei saa olla sijaa. Demokratian pitää toimia.

Korjattavaa löytyy myös kansanedustajien omien aloitteiden osalta. Nehän voivat olla esimerkiksi  laki- ja toimenpidealoitteita sekä kirjallisia kysymyksiä.

Myös kansanedustajien aloitteisiin suhtaudutaan torjuvasti. Kirjallisiin kysymyksiin ja niissä esitettyihin asioihin saadaan kyllä vastaukset, mutta ne ovat lähes aina asian ylimalkaista pyörittelyä tavalla, joka ei johda mihinkään käytännön toimiin. Myös laki- ja toimenpidealoitteet jäävät käytännössä asiallista käsittelyä vaille.

On eduskunnan ja kansanedustajien osaamisen aliarviointia ja hukkakäyttöä, ellei kansanedustajien työhön suhtauduta nykyistä arvostavammin. Toki osa aloitteista on jonkinlaista pisteiden keruuta, mutta suurin osa on joko kokonaan tai osin hyödyntämiskelpoisia.

Eduskunnan toimintatavat on siis nostettava pöydälle. Ne on saatava nykyistä toimivammiksi. Herätys puhemies Eero Heinäluoma!

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
perussuomalainen nuori
#1

Juuri näin. Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista keräsi ennätyskannatuksen ja kokoomuksen Anne Holmlund alkoi viilata pilkkua lakiteknisistä jutuista. Mutta toisaalta, puoluekurista kannattaisi luopua myös. Ei sellainen ole mitään demokratiaa enää, demokratian pitää toimia, aivan kuten Tossavainen sanoo.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000