Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Suomalaiset eivät luota yksipuoliseen mediaan

Jopa 69 % suomalaisista ilmoittaa, ettei luota mediaan. Seuraavaksi vähiten luotetaan EU:hun, työnantajajärjestöihin ja kuntapäättäjiin. Eniten Suomessa luotetaan poliisiin, koulutusjärjestelmään ja oikeuslaitokseen.

Tiedot selviävät T-Median toteuttamasta Kansan arvot -tutkimuksesta, johon vastasi yli

3 000 suomalaista. Vain neljännes tutkimukseen vastanneista kokee, että media keskittyy olennaisiin asioihin yhteiskunnallisessa keskustelussa.

”Median pinnallistuminen ja viihteellistyminen sekä alan murros yt-neuvotteluineen ovat varmaankin osaltaan vaikuttaneet luottamuksen murenemiseen. Toisaalta nopeasti nautittavalle uutisoinnille voidaan tulkita olevan tilausta, sillä lähes kolme neljästä suomalaisesta haluaa tietää päivän polttavimmat puheenaiheet”, sanoo T-Median tutkimusjohtaja Sari Maunula. http://www.t-media.fi/kansanarvot2013/

Mielestäni kysymys on myös muusta. Toimitukset toimivat kuin vanha neuvostosysteemi, ylhäältä alaspäin. Toimituksen johto valitsee siis itselleen mieluisia toimittajia. Ennen pitkää se johtaa siihen, että toimitus koostuu samanmielisestä porukasta. Suvaitaan ja edistetään vain yhdenlaisia näkemyksiä, vaikka samaan aikaan korostetaan suvaitsevaisuutta.

Harvinaisen selkeästi tämä tuli näkyviin sukupuolineutraalia avioliittoa käsiteltäessä. Kansalaisten keskuudessa mielipiteet jakaantuvat edelleen suurinpiirtein kahtia. Media sen sijaan yksipuolisesti suitsutti homoliittojen ihanuutta.

Toimittajien puoluekantoja on selvitetty hyvin vähän. Erään kyselyn perusteella on arvioitavissa, että toimittajista noin kolmannes kannattaa vihreitä. Hesarissa ja Ylessä edustus lienee sitäkin korkeampi. Kansalaisista puoluetta kannattaa kuitenkin vain noin 8 %.

Kustantaja/päätoimittaja/toimittaja päättää ketä haastatellaan, mitä kysytään ja mitä johtopäätöksiä tehdään. Siksi median luoma mielikuva on yksipuolinen. Siksi mediaan luotetaan harvinaisen vähän, vain vajaa kolmannes.

Onneksi perinteisen median valta-asema on nopeasti murenemassa. Sosiaalinen media mahdollistaa mielipiteiden julkistamisen myös niille, jotka ovat olleet sitä vailla.

Osallistu keskusteluun!


3 kommenttia
surkea lehdistö
#1

Lehdistöllämme on ollut kyllä EU:lle-kampanja, samoin kyllä maahanmuutolle maista, joiden ihmisten on vaikeaa sualutua yhteiskuntaamme. Nyt lehdistömme vain jatkaa ja jatkaa Venäjän vastaista propagandaa. Venäjästä maalataan synkkää kuvaa – haetaanko oikeutusta sodalle Venäjää vastaan? Euroopan maat ilmeisesti laitetaan sotimaan Venäjää vastaan, USA antaa hieman taustatukea? USA sitten ottaa haltuunsa vielä Venäjänkin luonnonvarat sodan päätteeksi, Eurooppa raunioina. Mitenköhän meidän suomalaisten kävisi, jos sota syttyisi ja olisimme jommalla kummalla puolella sotijoita, joko NATOn tai Venäjän puolella? Maamme olisi hetkessä etulinjaa ja maan tasalle pommitettu. Kannattaisikohan palata puolueettomuuspolitiikkaan ja lehdistönkin vaihtaa propagandan levittäminen rehelliseen, neutraaliin uutisointiin.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Seppo Muurinen
#2

Tarkoituksellinen vastakkainasettelu – ilman puolueettomuutta tutkintaa – voisi tässä tapauksessa luonnehtia kylmän sodan tanssiaskeleisiin kuin ”mediapornoa”,joka myy jopa peloittaa toisia.
Jotenkin tuntuu että ollaan palattu – 60 luvun oireisiin edm.valtioilta.
Isot vetävät pienempiään omiin tarkoitusperiinsä.

Voiko olla nykyään enään puolueeton maa ja onko sillä mitään todellista arvoa – olla idän ja lännen välissä – elää rauhanomaisesti ?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

I, Robot
Utelias
#3

Suomen Uutiset voisi alkaa pitää koostetta YLE ja negatiiviset jutut Perussuomalaisista ja toinen galleria YLE ja myönteiset jutut Perussuomalaisista. Taitaisi tuo jälkimmäinen olla aika laiha vihkonen.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000