Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Sellutehtaan ja rikkidirektiivin vaikutukset suhteessa toisiinsa

Koko Suomi on hihkunut innosta, kun Äänekoskelle päätettiin rakentaa nykyaikainen sellutehdas, joka työllistää tuhansia ja maksaa yli miljardin. Hyvä niin, tottakai!

Erityisesti hallituspuolueet ja jopa yksittäiset poliitikot ovat ottaneet asiasta itselleen mieluusti suuren kunnian.

Samalla unohtuvat asioiden mittasuhteet. Teollisuudelle ja erityisesti raskaalle teollisuudelle rikkidirektiivi aiheuttaa vuosittain lähes miljardin euron lisäkustannukset. Se siis ei ole kertaluontoinen kustannus kuten sellutehdas, vaan vuodesta toiseen toistuva. Rikkidirektiivi maksaa suomalaiselle yritystoiminnalle eli suomalaiselle yhteiskunnalle lopulta paljon enemmän kuin maamme historian suurin teollinen investointi. Lisäksi rikkidirektiivi pitkällä aikavälillä aiheuttaa myös tuhansien työpaikkojen menetyksen.

Rikkidirektiivistä ovat mieluusti vaiti ne poliitikot, jotka nyt laittavat sulkia hattuunsa sellutehtaan osalta.

Sellutehdas tuli hallitukselle ja hallituspuolueille yllätyksenä. Niillä ei siten ollut päätöksen suhteen minkäänlaista roolia.

Osallistu keskusteluun!


0 kommenttia

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000