Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Ruotsissa vakava tasa-arvo-ongelma

”Ruotsissa tasa-arvo-ongelma: miesten mukaan nimetyt kadut ovat pitempiä.”

Ylläoleva on kolmen palstan otsikko tämän päivän HS-Pravdassa. Se kuvaa Hesarin omaa toimituspolitiikkaa ja arvomaailmaa. Asia nähdään niin tärkeänä, että siitä tehdään iso juttu. Muut asiat, kuten ”moniarvoisesta yhteiskunnasta” ja lähes vapaasta maahanmuutosta aiheutuneet ongelmat vakavine mellakoineen eivät ole kertomisen arvoisia asioita. Ja jos kerrotaankin, niin silloin ei paneuduta syihin, eikä kerrota ketkä mellakoivat ja miksi.

Ruotsissa siis diskuteerataan juuri nyt miksi miesten nimien mukaan nimetyt kadut ovat pidempiä kuin naisten mukaan nimetyt. Asia ei ole jäänyt vain diskuteeraamisen tasolle, vaan on otettu metrimitta käteen. Ruotsin tilastokeskus tietää nyt kertoa, että miesten kadut ovat keskimäärin 70 metriä pidempiä. Ja kun näin kiistatta on, niin sehän on merkittävä ongelma.

”Voi vain arvailla syitä, sillä jokainen kunta nimeää itse katunsa. Luultavasti vanhat rakenteet ovat jossain määrin tallella”, sanoo maantieteellisiä analyysejä tekevä Marcus Justesen Ruotsin tilastokeskuksesta.

Koska syitä siis vielä arvaillaan, niin aihe pysynee vakavana ongelmana Ruotsissa ja miksei myös Hesarille ja sen naistoimittajalle. Toivottavasti joskus ongelman syyt selviävät.

Ongelman poistaminen tulee kuitenkin maksamaan ison kasan kruunuja. Nyt liian lyhyitä naiskatuja on 2400 kappaletta. Niiden jatkaminen tasa-arvoiseen mittaan ei ole helppo urakka.

Miesten kadut ovat myös paremmilla paikoilla kuin naisten kadut. Miten se ongelma ratkaistaan, niin sekään ei ole ihan yksinkertainen juttu. Tarvitaan siis vielä paljon diskuteeraamista.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


1 kommenttia
Järkee vai ei
#2

Ruotsalaiset ovat vieneet älyttömyyksien suoltamisen maailmanennätyksen. Koskahan keksivät että miehet ovat yleensä pitempiä kuin naiset ja aletaan lyhentämään miehiä…

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000