Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Putinin Venäjän politiikka kaksinaamaista ja imperialistista

Pienen valtion ja ison naapurimaan suhde on usein epätasapainoinen. Iso valtio katsoo asioita vain omista intresseistään lähtien. Suomi ja Venäjä ovat tästä esimerkkejä.

”Toivon, että länsi alkaa rakentaa tasa-arvoisiin oikeuksiin, keskinäiseen kunnioitukseen ja toisten intressit huomioon ottamiseen perustuvia suhteita.”

Näin totesi äskettäin Venäjän presidentti Vladimir Putin. Hän myös vakuutti, että Venäjä on aina pyrkinyt olemaan luotettava yhteistyökumppani, mutta Venäjän ”legitiimit intressit on usein jätetty huomiotta”.

Kuten edellä olevasta huomataan, Putin on puheissaan vähintään ristiriitainen.

Neuvostoliiton ja sen seuraajavaltion Venäjän politiikka ei ole perustunut keskinäiseen kunnioitukseen ja toisten intressit huomioon ottavaan politiikkaan. Olkoon siitä yhtenä esimerkkinä Molotovin-Ribbentropin sopimus, jonka pohjalta Venäjä katsoi oikeudekseen vallata Baltian maat ja osan Puolasta ja Suomesta.

Venäjä ei ole Neuvostoliittoa parempi. Se on yhtä itsekäs, yhtä imperialistinen. Krimin valtaaminen ja toiminta muuallakin Ukrainassa on tästä ikävä osoitus.

Eikä tässä kaikki. Venäjä katsoo, että entisen tsaarinaikaisen Venäjän ja Neuvostoliiton valtapiirissä olleet maat pitäisi olla myös jatkossa venäläisessä komennossa. Siis myös Suomi. Tähän päämäärään pyrkivää politiikkaa toteutetaan jo käytännössä.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Nimetön
#1

Reijo, taidat lukea vain oman maamme lehdistöä. Kannattaisi pyytää jotakuta kielitaitoista lukemaan vaikkapa Ranskan, Saksan ja Venäjän lehtiä ääneen suomeksi kääntäen sinulle. Huomaisit lehdistömme suoltaman propagandan.

Lehdistömme vain jatkaa ja jatkaa Venäjän vastaista propagandaa. Venäjästä maalataan synkkää kuvaa – haetaanko oikeutusta sodalle Venäjää vastaan? Euroopan maat ilmeisesti laitetaan sotimaan Venäjää vastaan, USA antaa hieman taustatukea? USA sitten ottaa haltuunsa vielä Venäjänkin luonnonvarat sodan päätteeksi, Eurooppa raunioina. Mitenköhän meidän suomalaisten kävisi, jos sota syttyisi ja olisimme jommalla kummalla puolella sotijoita, joko NATOn tai Venäjän puolella? Maamme olisi hetkessä etulinjaa ja maan tasalle pommitettu. Kannattaisikohan palata puolueettomuuspolitiikkaan ja lehdistönkin vaihtaa propagandan levittäminen rehelliseen, neutraaliin uutisointiin.
Yhteistyötä, ei valheellista propagandaa! Puolueettomuus, yhteistyö, ei rähmälläänolo vuoroin sinne-tänne, pyrkyrit itselleen etuja ja virkoja haalien isänmaa myyden!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
#2

Neuvostoliitto syntyi saksalaisten rahoitettua Tsaarin murhan. Demokraattiset vänäläiset olivat vahvimmalla seuraajiksi, mutta Wall Street rahoitti Bolshevikit valtaan. Bolshevikit olivat uudelleen luhistua, mutta Wall Street rahoitti jälleen. Valtaan nousi kaikkia muita kuin venäläisiä. Neuvostoliiton hajottua USAsta rahoitettiin Jeltsiniä valtaan ja Venäjän omaisuus jaettiin oligarkeille. Putin on pakottanut oligarkit palauttamaan varastamiaan miljardeja Venäjän kansalle. Tätäkin lännessä pidetään rikoksena.
Venäläiset ovat kärsineet lännestä tulleista sotaretkistä ja bolshevikeistä, ja sinä, Reijo vain jatkat heidän kiusaamistaan. Venäläiset ovat erittäin ystävällisiä, vieraanvaraisia, kohteliaita ja lämpimiä ihmisiä. Tutustuisit, Reijo asioihin, etkä huitoisi sinne tänne.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000