Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Punavihreän vääristelyn oikomiseen tarvitaan mediakorjaamo

Äskeisten presidentinvaalien yhteydessä uutena piirteenä oli löytää ehdokkaiden puheista vääriä väittämiä. Löytyihän niitä jokunen ja oli hyvä, että ne korjattiin.

Poliitikko saa vastata kysymykseen heti ja ilman, että hän voisi juuri silloin tarkistaa faktoja. Ei kukaan voi tarkasti muistaa kaikkia mahdollisia yksityiskohtia.

Minua kiusaavat enemmän toimittajien väärät ja epäasialliset väittämät, sillä he ovat valmistelleet kysymykset etukäteen.

Otetaan yksi käytännön esimerkki: Laura Huhtasaari puhui Ylen tv-tentissä presidentin mahdollisuuksista vaikuttaa ulkomaankauppaan. Toimittaja Kirsi Heikel totesi, että presidentin työnkuvaan eivät sellaiset asiat kuulu. Näin toimittaja nolasi ilmeisen tietoisesti Huhtasaaren. On hyvin todennäköistä, että Heikel tiesi, että presidentin valtiovierailujen mukana on useimmiten laaja kauppavaltuuskunta.

Toinen käytännön esimerkki: Toimittaja Maria Pettersson kirjoitti aikoinaan Helsingin Sanomiin jutun, jossa hän ylisti Malmön rauhallisuutta. Jutullaan hän halusi täysin tietoisesti antaa valheellisen kuvan, koska se tuki lehden ja hänen omaa poliittista agendaa.

Esimerkkejä olisi vaikka kuinka paljon. Joka päivältä.

Tarvitsemme mahdollisimman objektiivista ja neutraalia tietoa, jonka pohjalta kansalaiset voivat tehdä omia johtopäätöksiä. Nyt toimittajat ja mediat tarjoavat liian usein väärää ja yksipuolisesti väritettyä tietoa.

Siksi tarvitsemme mediakorjaamon. Paras taho sen ylläpitämiseen ovat riippumattomat verkkojulkaisut. Ongelmana on kuitenkin resurssien puute, sillä verkkojulkaisuja tehdään pitkälti talkoovoimin. Siksi ehdotan, että verkkolehdet yhdistäisivät voimansa. Kukin tahollaan jonkun väärän tai vääristellyn tiedon havaittuaan kirjoittaisi siitä. Nämä jutut julkaistaisiin kootusti kaikissa lehdissä ”mediakorjaamo” otsikon alla.

Ehdotan julkisesti, että mediakorjaamon käynnistäisivät verkkojulkaisut OikeaMedia, Kansalainen ja Nykysuomi. Myöhemmin mukaan otettaisiin myös muita halukkaita.

Demokraattisessa yhteiskunnassa kansalaisilla on oikeus tietää asiat niinkuin ne ovat.

………..
Klikkaa oheisia painikkeita, jotta tämä juttu ja media saa uusia lukijoita. Anna sanan kiertää.

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
nauta
#1

Sipilän Kepuun voi luottaa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Hämmentynyt
#2

Aloittakaamme MV-lehdestä, se on kaikesta helpointa. Sieltä voi myös yrittää etsiä valeuutisten joukosta oikeitakin uutisia, se taasen on todella vaikeaa!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ryder
#3

Onhan meillä julkisen sanan neuvosto, tuo punavihreä löyhkäävä pukki kaalimaan vartijana.
Kahdeksan median edustajaa sekä viisi muuta jotka nämä mädättäjät itse valitsevat joukkoonsa myötäilemään omia päämääriään.
Voiko moista schaissea olla missään muussa sivistysvaltiossa?
Suomessa on ”faktoja”, kuten
EU on täydellinen onnela,
Islam on rauhan uskonto ja monikulttuurisuus on rikkautta.
Näitä et saa kyseenalaistaa tai olet rasisti, natsi, populisti, muukalaisvihamielinen, impivaaralainen yms.
Sokea Reettakin näkee Bilderbergiläisen eliitin johtaman epädemokraattisen unionin mädännäisyyden, koraanissa olevat VIHAPUHEET ja etenkin kehitysmaalaisten kulttuurien ja tapojen sopimattomuuden sivistyneeseen maailmaan.
Elämme Orwellin ennustamassa sairaassa maailmassa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Vettä kiukaalle
Vihainen
#4

Kokoomuksen kumileimasin, Brysselin tyrkky Mykkänen heittää löylyä punavihreälle medialle että haluaa 10000 kiintiöpakolaista vuosittain.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000