Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Puhuttakoon ihmisistä, ei pakolaisista/maahanmuuttajista

Al Jazeera on qatarilainen tv-yhtiö, jota katsotaan paljon arabimaissa ja jonka uutisointia seurataan kaikkialla maailmassa. Tähän saakka yhtiö on käyttänyt Eurooppaan rynnivistä ihmisistä nimitystä siirtolaiset. Nyt yhtiö on päättänyt käyttää heistä nimitystä ihmiset.

Erittäin kannatettava päätös, jonka toivoisin otettavan käyttöön myös meillä Suomessa.

Ongelmana on, että asiat nähdään hyvin eri tavalla. Juuri mistään ei olla samaa mieltä. Sitä edistää käsitteiden sekamelska.

Kaikki lienevät kuitenkin samaa mieltä, että tulijat ovat ihmisiä. On sitten kunkin oma asia miten näkee tämän kokonaisuuden sisälle. Missä määrin on kysymys pakolaisista, missä määrin paremman elintason perässä tulevista ja missä määrin muista ihmisistä, siitä ei ilmeisesti koskaan päästä yksimielisyyteen.

On erittäin valitettavaa, että rintamalinjat ovat lukkiutuneet paikoilleen. Vastapuolen näkemyksiä ei alkuunkaan hyväksytä. Leimakirveet ovat herkässä.

Joka tapauksessa asia tulee olemaan keskustelluin ja kipein asia lähes koko Euroopassa lähivuosien aikana. Esimerkiksi Saksan liittokansleri Angela Merkel sanoi, että se on suurin ongelma/haaste sitten Saksojen yhdistymisen. Siis pahempi kuin esimerkiksi Kreikan kriisi.

Tämän kalenterivuoden aikana maahamme tulee ehkä noin 15.000 maahanmuuttajaa/pakolaista/ihmistä lisää. Päivittäin tällä hetkellä tulee reilut sata ihmistä. Vuositasolla tulijoita on siten jo yli 30.000. Se on yli kymmenkertainen määrä mitä viime vuosina keskimäärin.

Suomi tulee kokemaan samat ongelmat kuin Saksa tai Ruotsi. Pään pensaaseen laittaminen ei auta nyt mitään. Tosiasiat on tunnustettava, niin positiiviset kuin kielteisetkin.

Osallistu keskusteluun!


4 kommenttia
Tuomari
#1

Miksi kaikkialla soditaan? Tai lähinnä Lähi-idässä ja Afrikassa?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

perusäijö
Tyytyväinen
#2

Nyt on Soikolla ja Slungalla jo parempi ote! orpo ahtaalle ja silmätikuksi kun koettaa puolustella holtitonta mamu tilannetta. Ja Sipilä tuntuukin olevan jonku sortin vätys kun lässyttää rasismistaan kun pitäisi keskittyä laittamaan taloutta kuntoon!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

8065
Hämmentynyt
#3

Kyllä ,kyllä, täytyy hieman ihmetellä tuota Sipilän käyttäytymistä , ei olisi kannattanut käydä lähi-idässä vierailulla,kun mies pehmenee kuin voi auringossa.Seuraavaksi johonkin muuhun ongelmamaahan ja taas on mies pehmeämpi,kyllä maailmalla avuntarvitsijoita riittää,sitä ei voi kiistää,kysymys on siitä mihin meidän rahkeet riittää, EI KOKO MAAILMAN PELASTAMISEEN !!!!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Nimetön
Vihainen
#4

Tukkikaa ruotsin raja mikä vuotaa kuin seula. Miksi nämä ihmiset pääsevät monen turvallisen maan läpi meille asti, eikö se ole vastoin kaikkia EU:n sääntöjä? Ruotsi päästää tänne kaikki halukkaat, eihän heidän pitäisi olla edes ruotsissa.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000