Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Perussuomalaisten vaatimuksesta autoverotus alenee

5 kommenttia

Autoveron alentaminen toteutetaan neljässä samansuuruisessa vaiheessa vuosien 2016–2019 alussa, linjaa hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta. Autoveron siis alenee, vaikka perussuomalaisten vaalilupaukselle jopa naureskeltiin. Nyt se on totta, kuten monet muutkin asiat, jotka on kirjattu hallitusohjelmaan perussuomalaisten vaatimuksesta.

MTV:n uutiset kertoo, että auton veroprosentti määräytyy yksinomaan ominaishiilidioksidipäästön perusteella ajoneuvon teknologiasta riippumatta. Veronalennus ei koske suuripäästöisiä autoja, eli autoja, joiden päästöt ylittävät 140 g/km.

Talouspoliittisen ministerivaliokunnan mukaan uusien autojen nykyisellä keskipäästöllä, joka on 124 g/km, vero alenee suhteellisesti 13 prosenttia. Voimakkaimmin verokevennys kohdistuu autoihin, joiden päästöt ovat alle 65 g/km. Nämä ovat hybridiautoja, joiden vero alenee enimmillään jopa 52 prosenttia.

Hallitusohjelmassa on linjattu, että autoveroa lasketaan pienipäästöisiä autoja suosien. Alennusten myötä valtion verotuotot vähenevät noin 200 miljoonaa euroa vuoden 2019 tasolla.

Autoalan Keskusliitossa ollaan tyytyväisiä, että hallitus on saanut päätökset tehtyä nopeasti. Odotteleva tunnelma on näkynyt viime viikkoina autokaupassa.

”Nyt voidaan kuluttajille kertoa milloin mitäkin tapahtuu. Kuluttajat ovat olleet odottavalla kannalla, että tapahtuuko tämä kerralla vai neljässä vuodessa”, toimitusjohtaja Pekka Rissa sanoi.

Autokaupan odotetaan saavan lisävauhtia myös romutuspalkkiokokeilusta, joka alkaa heinäkuun alusta.

Rissan mukaan päästömäärän mukaan painotettu veroale tulee koskemaan useimpia Suomessa myytäviä uusia autoja. Keskipäästöt ovat viime vuosina laskeneet selvästi.

”Vielä 2007 keskipäästö oli 180 grammaa. Siihen verrattuna ollaan tultu hurjasti alaspäin”, Rissa kertoi.

Rissan mukaan käytännössä kaikilla Suomessa myytävillä automerkeillä on tarjolla veroalen piiriin mahtuvia malleja.

Osallistu keskusteluun!


5 kommenttia
terve järki
Vihainen
#1

tuo alentaminen on sen sortin vitsi että ei kyllä kannata todellakaan paukutella asiasta. taasvon menty halpaan ja kuunneltu ties ketä vm ja trafi virkahwittoja virkamiehiä. autoverosta olisi pitäny kerralla poistaa 80% ja korvata veronotkahdus kehitysavun leikkauksella.markkinat olisivat alkaneet toimia,nyt ei mikään muutu.paitsi käyttöverot nousee.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Pekka
Vihainen
#3

Tossavaisen on ihan turha revitellä tästä ”saavutuksesta”. Meikäläisen lähes 10 vuotta vanhan Toyotan käytömaksu nousee, jotta teidän herroille junailemat uusien autojen alennukset toteutuvat.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Hämmentynyt
#2

+-= 0
Autoilijoilla ei ole asiaa riemunkiljahduksiin,eikä varmaankaan edes autokanta uudistu hallituksen toivomalla tavalla.

Vanha käytäntö on että kun jotain helpotetaan/annetaan,niin muodoissaan nyhjäistään pois – samaiselta sektorilta.
Ilmainen raha/saatavuus on toiveunta !

Mutta ehkä hallituksemme eleet ovat tulevaan toivoa myötäilevä kun vanhat opit on jo käytetty ja uutta etsiessä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Turhaa intoilua
Vihainen
#4

Eläkeläiset ei tästä kuule kovinkaan jaksa riemuita kun viette heiltä katon päänpäältä ja lääkkeet sairauteensa. Mutta kiva teille saitte autoveron ja lentokoneet mutta revitte rahat siihen kaikista heikommilta.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Insinööri
Vihainen
#5

Toivottavasti ette ala kannattamaan ollilan vakoilu/kyttäys järjestelmää autoveron keräämiseen? Soini joskus Plokissaan kirjoitti että perussuomalaisiin voi näissä asioissa luottaa… Tarkoitti ettei siis kannata moista vakoilusateliittihimmeliä.

Hyötyä autoveron alennuksesta on kun ostaa ensimmäisen auton. Nyt vanhojen autojen vaihtohyvitys laskee ja väliraha pysyy suunnilleen samana… Jos/kun vuotuinen ajoneuvovero nousee autoveron laskun takia niin helpotus ei kummoinen ole 🙁

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000