Perussuomalaiset

Reijo Tossavainen

Perussuomalaisia ympäröi pahantahtoinen muuri

Vajaat pari vuotta sitten Perussuomalaiset julkaisi oman ratkaisumallinsa kunta- ja soteuudistuksen osalta pitkän ja huolellisen valmistelun jälkeen. Järjestimme tiedotustilaisuuden, johon tuli muutama toimittaja.

Heidän suhtautumista asiaan kuvatkoon Helsingin Sanomat. Toimittaja vertasi jutussaan ratkaisumalliamme Susan Ruususen kirjaan ”Pääministerin morsiain”. Hänen mielestä kummassakin oli yhtä vähän asiaa.

Juttu julkaistiin Helsingin Sanomien verkkolehden puolella. Asiasta ei ollut minkäänlaista uutista paperilehden puolella. Siitäkin huolimatta, että kyseessä on tämän vaalikauden tärkein asia kotimaan politiikassa. Ja siitäkin huolimatta, että asialla oli merkittävä oppositiopuolue.

Myöhemmin olen havainnut, että monet politiikkaa työkseen seuraavat toimittajat eivät olleet tietoisia Perussuomalaisten peruskunta-piirikunta -mallista. Toisin sanoen he eivät edes vaivaidu lukemaan lähettämiämämme tiedotteita. Sen sijaan jokainen toimittaja ja jokainen suomalaisen tietää mikä on Keskustan malli. Ja sekin näkyy gallupeissa.

Jokin aika sitten Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA julkaisi oman kunta- ja sotemallinsa. Lähtökohdiltaan ja nimeään myöten se on lähes identtinen Perussuomalaisten aikoinaan julkaiseman mallin kanssa. Ja kas kummaa, Helsingin Sanomissa ja muussakin mediassa se sai laajan huomion, ja sitä pidettiin hyvänä ehdotuksena.

Edellä oleva on rautalankamalli median suhtautumisesta Perussuomalaisia kohtaan. Se on yksittäinen, mutta silti se kuvaa laajemminkin median asenteita.

Ruotsissa Ruotsidemokraatit on täysin suljettu demokraattisen yhteiskunnan ulkopuolelle. Suomessa Perussuomalaiset on suljettu sanattomalla sopimuksella yhteiskunnan ulkopuolelle. Me saamme julkisuutta eri tavalla kuin muut puolueet: räksyttämällä tai jos Takahikiän kunnanvaltuuston varajäsen jollain tapaa töppäilee.

Ei media tai toimittajat ole kirjanneet mihinkään ohjeita kuinka Perussuomalaisiin tulee suhtautua. Silti yksipuolinen toiminta on pitkälti joko tietoista tai tiedostamatonta.

Toimituksella/toimittajalla on oikeus päättää ketä haastatellaan, mitä kysytään ja mitä johtopäätöksiä tehdään. Ja kun toimittajista ainakin kolmannes on vihreitä, niin kyllä se näkyy lopputulemassa.

Tässä tilanteessa olen ehdottanut, että Perussuomalaisten pitää panostaa nykyistä huomattavasti enemmän omaan julkaisutoimintaan ja lähinnä verkossa. Nyt siihen on hyvä tilaisuus, koska media käy läpi historiansa suurinta murrosta.

Verkossa ei ole paino- ja jakelukustannuksia, joten siellä voi toimia huomattavasti vähäisemmillä taloudellisilla resursseilla. Käytännössä siis verkossa perinteinen media joutuu laskeutumaan muiden toimijoiden kanssa samalle viivalle. 

Median murros mahdollistaa Perussuomalaiset puolueen tulevaisuuden merkittävänä suomalaisena puolueena. Työ Suomen ja suomalaisten puolesta jatkuu.

Osallistu keskusteluun!


2 kommenttia
Mammastiina
Vihainen
#1

Oma vika. Miksi ei minkäänlaista yhteistyötä tai sen alkeita muiden kanssa.?
Haukutaan vain kaikkia ja he meitä, jos olis 50-100% kannatus vois käyttäytyä niinkuin johto käyttäytyy! Joukossa hyviä kansanedustajia sanan varsinaisessa merkityksessä kuten Jari Lindström. Mielipiteet monet meillä ok mutta miten ne esitetään. Oppositiossakin voi olla fiksu ja diplomaattinen. Kansa lukee rivien välistäkin. Luottamus,luottamus,luottamus! Yritetään paremmalla asenteella, meitä tarvitaan.!

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

terve järki
Tyytyväinen
#2

YLE ja HS ovat käynnistäneet kampanjan pitääkseen kokoomuksen ja ennenkaikkea taustalla RKP:n vallassa. Ei ole sattumaa sekään että A.Thoors ja Biuadet on siivottu pois julkisuudesta, heidän älyttömät kommenttinsa maahanmuutosta nostivat perussuomalaisten kannatusta 4 vuotta sitten. Vastassa on iso raha ja valtamedia, nyt on mietittävä tarkasti varsinkin vaalien aluspäivien markkinointi !

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000