Missä EU - siellä ongelma
Jälleen voidaan todeta, että ”missä EU, siellä ongelma”. Nyt nimittäin suomalainen maatalouslomitus on joutunut EU-komission hampaisiin. Kunnallinen lomituspalvelu katsotaan kansalliseksi tueksi, josta pitää luopua tasapuolisten kilpailuedellytysten takaamiseksi.
Erkkolainen maakunta-aviisi Etelä-Saimaa tietää tänään, että ”vaaravyöhykkeessä on etenkin erityisperusteinen sijaisapu, jota annetaan esimerkiksi maatalousyrittäjän sairastuessa. Jos vuotuinen lomaoikeus supistuu kolmeen kuukauteen, eikä äitiys- ja vanhempainvapaillekaan anneta lomitusapua kuutta kuukautta enempää, maatalousyrittäjien sosiaaliturva heikkenee merkittävästi.
Uusi lomituskatto veisi työn jopa joka kolmannelta lomittajalta. Kunnallisia maatalouslomittajia on Suomessa tällä hetkellä noin 4 000.”
Että näin ”eurooppalaistumme” tällä kertaa.
Muistakaa äänestää EU:n puolesta tai vastaan eduskuntavaaleissa huhtikuussa 2015.
Tekstin aiheet:
Suomen hallituksen pitää tehdä ensi töikseen päätös että Suomen EU maksuista vähennetään EU pakotteiden aiheuttama summa, esim 500 milj €!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Äänestän heti kun lupaatte kansanäänestyksen EU:sta.
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Ensinnäkin lomitus kuuluu sosiaali ja terv.ministeriön alaisuuteen. Samasta pussista tulee varat, kuin muuhunkin sos.turvaan. Viljelijät ei siis osallitus rahoitukseen,vaikka varsinkin MTK niin haluaa esittää. Ministeriö siirtää varat Melalle, jolla vastuu lomituksen hallinnoimisesta ja siirtää varat sitten paikallisyksiköille, jotka järjestää lomituksen. Paikallisyksikössä voi olla todella useita kuntia liitettynä. Ei siis kunnallinen järjestelmä. Tässä tulee se ongelma. Siitä on tullut sellainen vastuuttomuus automaati. Kun rahat vain siirretään toimijalta toiselle. Valvonta on sitten , tahallaankin, laiminlyöty. Tämä on sitten maksatettu lomittajilla kylmästi. Loputtomiin ei rötöstelykään voi voi jatkua. Nyt sitten haetaan pelastusta EU komissiosta.Viljelijät ovat itse ajaneet lomituksensa kriisiin. Vai voiko olettaa, että osa-aikaisella, 6 päivän työviikkoon ja kaikki lisät menettäneellä lomittajalla olisi enään varaa tai mahdollisuutta jatkaa viljelijän tukemista? Varsinkaan, kun alle 10% viljelijöistä edes tajuaa, mistä lomituksessa on kyse. Lopuille on sitten annettu mahdollisuus lomittajien solvaamiseen kaikilla tavoi ja siten ”oikeus” ajaa lomittajien tunnit alas. Paikallisyksiköt ja Mela on kepun hanskassa. Arvaa puutuvatko siihen solvaamiseen työsuojelun puitteissa ja vaaratasivat kepun äänet vaaleissa?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Onko perehdytty asiaan?
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
Ja kun kerkiät perehtyä. Vertaappa nykytilannetta 90- luvulla tapahtuneeseen osa-aikaistamis buumiin. Kovin on samanlaista henkeä ilmassa. Silloinkin toimijoina oli nimenomaan Mela ja kepu. Kunnille Mela takasi sen, että mikä jää vakuutuksen kautta saamatta, mahdollisten oikeusjuttujen jälkeen. Mela maksaa sosiaali turvaan tarkoitetuilla varoilla loput. Näin myös kävi. Arvaappa oloko nykyisellä Jytyllä paljon kiinnostusta hoitaa asiaa..
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti
eipä vain kuulu mitään!
Sulje
Ilmoita asiaton kommentti