Perussuomalaiset

Kimmo Tarke

MEDIA KAUPPARATSUNA, VALHEELLINEN MAINOSPUHE

Minä muistan, katkerasti, tietyt mainospuheet.

Moni muu ei varmaan enää muista, minkälaisia valheellisia ilmaisuja mediassa käytettiin, kun kansalaisille pyrittiin ”myymään” Euroopan Unioniin liittyminen, ennen neuvoa antavaa kansanäänestystä?

Sanottiin, että liittymisen jälkeen saadaan teollisuustyöpaikkoja paljon, rahaa tulee Suomeen ovista ja ikkunoista, saamme halpoja elintarvikkeita, autoja ja viinaa… jne. jne.

Noistahan ei ole toteutunut mikään, päinvastoin olemme köyhtyneet ja vailla työtä. Siis Suomalaiset, muut Eu-maat ovat kyllä meistä hyötyneet.
Myyntityö siis onnistui, valehtelemalla. Euroon liittymistä sitten ei enää kysyttykään keneltäkään, edes eduskunnalta, siihen liityttiin perustuslain vastaisesti.

Nyt tämä myyntityö näkyy olevan toistumassa!

Ajatellaan, ettei kukaan enää muista kahdenkymmenen vuoden takaista huijausta, eikä ilmaisuja joita silloin käytettiin.

Tiistai-iltana uutislähetyksessä lueteltiin Natoon liittymisen etuja. Miten liittyminen parantaa kaupankäyntiämme länteen, ja tulee rahaa ja työpaikkoja.

Sävy ja keinot olivat aivan samat, kuin Eu:ta ”myytäessä”, hiukset nousivat pystyyn, kun muistini yhdisti aiemmat puheet näihin. Aivan kuin vain kohteen nimi olisi muuttunut Eu:sta Natoksi.

Törkeintä oli, että aihe esiteltiin uutislähetyksessä uutisena, ei siis vain yhtenä näkemyksenä, kuten olisi pitänyt.

Väitettiin myös, että kannattaa liittyä Natoon, jotta saataisiin uusia hävittäjiä ”asevelialennuksella”.

Mitä tekee alennuksen mahdollisuudella, jos ei valitse mainittua tuotetta? Lienee kabineteissa jo sovittu jotain.

Epäilen amerikkalaishävittäjien hinta/laatusuhdetta verrattuna muihin vaihtoehtoihin.

Jos etsitään laadun ja hinnan lisäksi myös parantuvia kauppasuhteita, minä kääntäisin katseeni ensisijaisesti  lähinaapureihin. Joko läntiseen tai itäiseen, mieluummin kuin valtameren taakse. Itäisen naapurin kanssa saattaisi saada hyvänkin kaupan aikaan, kun heidän oma vientiteollisuutensa on nyt hieman alavireistä, ja he myös (toisin kuin amerikkalaiset) haluavat useita Suomessa valmistettuja tuotteita.

Hyvää tuotetta ei tarvitse valheitten avulla pakkomyydä, vain huonot!

On hyvä, että Natosta tehdään täysi selvitys, eduista ja haitoista, silloin on faktoja tähän keskusteluun.

Julkaisemiseen (jos tulokset julkaistaan täydellisinä ja vääristelemättöminä) asti suhtaudun todella kriittisesti Natoon liittymiseen, ja mitä todennäköisimmin sen jälkeenkin.

Suomen tulee pysyä itsenäisenä, liittoutuminen mihin suuntaan tahansa EI meitä auta, jos jokin suurvalloista haluaa meidät valloittaa. Eipä anneta käskyvaltaa maassamme vapaaehtoisesti, mitä toimintaa ovat nämä Naton kanssa tehtävät sopimukset, kuten isäntämaasopimus jne.

Osin olemme jo Naton määräysvallassa, mutta ennen todellista liittymistä emme vielä kokonaan.

Pidetään edes se häivähdys itsenäisyydestämme, joka on jälellä Eu:lta ja Natolta.

Tekstin aiheet:

Osallistu keskusteluun!


7 kommenttia
elämä on
Utelias
#1

Mikähän noista Persujen lupauksista on toteutunut?

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

EI NATOLLE
#2

Täysin samaa mieltä ei missään nimessä natoon. Nato on nyt Kokkoomuksen ageda numero yksi. Niinku oli myös EU. Niilä on vissiin tarkoitus lopettaa Suomen puolueettomuus ja Ärsyttää lopullisesti Ryssät. Siitä ei hyvä heilu Suomelle. Lisäksi Suomalaiset joukot joutuvat osallistumaan Naton taisteluihin esim. Lähi idässä. Eikä se tarkoita rauhan turvaamista vaan osallistumista oikeasti sotaan Nato joukoissa. EU muuten saisi maksaa korvauksia ja huomattavia menetetystä Venäjän kaupasta. Tai Suomen pitäisi kylmästi sanoutua irti typerästä EU:n määräämästä boikotista Venäjän kauppaa vastaan. Ryssät on Suomen tärkeipiä kauppakumppaneita ja nyt jos koskaan tarvitaan vienti kauppaa. Lisäksi Kannatais harkita Suhoi hävittäjiä jenkki hävittäjien sijaan saataisiin taatusti vasta kauppoja ja Suomi hyötyisi taloudellisesti todella paljon.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

I, Robot
Utelias
#3

Surkuhupaisat oli Hornet-hankintojen valtaisat vastakaupat. Nolla. Lienee päättäjäeliitin itselleen ja politikoille myymä valhe.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

NATO on ainoa suojamme
#4

Ilman NATOa myymme taas pikku hiljaa itsenäisyytemme uudestaan tekemällä taas pieniä myönnytyksiä silloin tällöin ja aina naapurin sitä tahtoessa. Parempi tehdä kerralla selväksi, että olemme länttä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

kannatan edellistä
#6

Laskutaitoiset voi laskeskella moneenko NATO mahhan Venäjä on hyökännyt ja moneenko ei NATO maahan venäjä on hyökännyt. Laskutoimituksen jälkeen on helppo päättää NATO mielipiteensä.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

mikapee
#5

Laskutaitoinen voi myös miettiä, kuinka monesti nato on puolustanut jotain kansaa Venäjää vastaan. Nolla kertaa. Suomi puolustautui menestyksellä. Tosin saimme apua Natseilta, mutta hyökkääjä sai usasta…

Tositilanteessa nato ei aloita oikeita sotatoimia pienten kansojen, esim liettualaisten, puolustamiseksi. Suomen paras turva on itsenäiset asevoimat ja mahdollisimman hyvät suhteet itänaapuriin. Ne on eeuu vaarallisesti mitätöinyt, koska maanpetturimme ovat sen sallineet.

Lue koko kommentti Tämä kommentti on ilmoitettu asiattomaksi Näytä kommentti

Sulje

Ilmoita asiaton kommentti

Ota kantaa

Heräsikö ajatuksia? Ota kantaa. Muista kuitenkin, että lyhyet ja napakat kommentit menevät paremmin perille kuin polveileva tajunnanvirta. Pitäydy asiassa ja salli muille keskustelijoille mielipiteenvapaus. Tutustuthan pelisääntöihin.

Haluatko mielipiteellesi kasvot? Rekisteröityminen mahdollistaa keskustelun oikealla nimellä ja oikeilla kasvoilla. Rekisteröityneenä käyttäjänä saat myös automaattisen ilmoituksen aina, kun kirjoittamaasi kommenttiin vastataan. Rekisteröidy tai kirjaudu sisään.

Kommenttisi

1000 / 1000